Level One KVM-0221
KVM & Data Switch

Level One KVM-0221Κωδικός: 24236472

50,12
ΠαράδοσηΔευ, 07 Οκτ - Παρ, 11 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Επιλεγμένο κατάστημα

Αναφορά προϊόντος

από 50,12 €

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά

Συνδεσιμότητα
Audio, USB 2.0, VGA

Θύρες Εισόδου

USB
2
VGA
2
Audio
1

Θύρες Εξόδου

VGA
1

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 5 αστέρια
    0
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1
Αξιολόγησε το προϊόν
  • christos.zervos
    1
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Αντικατέστησα ένα "ATEN 2-port KVM Switch CS-62A" (που δέχεται PS/2 πληκτρολόγιο και ποντίκι) με ένα "Level One KVM Switch KVM-0221" (που δέχεται USB πληκτρολόγιο και ποντίκι).

    Το Level One KVM-0221 πρόκειται για ένα εκνευριστικό, κακοσχεδιασμένο, προβληματικό KVM Switch. Σκέτη απογοήτευση και δεν έκανε ούτε σωστή εναλλαγή ούτε λειτουργούσε σωστά, οπότε μετά από 5 μέρες το γύρισα πίσω και αγόρασα ένα ATEN KVM CS62US που λειτουργεί ΑΨΟΓΑ.

    Απλά το KVM-0221 δεν λειτουργεί σαν KVM Switch. Δεν κάνει τα αυτονόητα με αυτόματο τρόπο όταν είναι συνδεδεμένο σε 2 Η/Υ. Συγκεκριμένα παρουσίασε τα εξής "προβλήματα":

    1) Όταν μόνο ο 1ος υπολογιστής είναι ανοιχτός και ο 2ος κλειστός, και αλλάξω μέσω του πληκτρολογίου από τον 1ο στον 2ο, μετά δεν μπορώ από το πληκτρολόγιο ("Scroll Lock + Scroll Lock ") να γυρίσω ΄πίσω στον 1ο. Ο λόγος είναι ότι το πληκτρολόγιο εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργεί επειδή δεν έχει τάση. Γιατί το KVM-0221 τροφοδοτείται από τον Η/Υ στο οποίον είναι συνδεδεμένος. Και επειδή ο 2ος είναι κλειστός, το KVM δεν παίρνει τάση, άρα ούτε και το πληκτρολόγιο. Οπότε και δεν μπορώ να γυρίσω στον 1ο. Για να ξαναγυρίσω στον 1ο πρέπει να πατήσω το κουμπάκι "1" πάνω στο KVM-0221. Μια όχι και τόσο κομψή λύση αν το KVM δεν είναι κοντά σου. Αυτό το πρόβλημα ΔΕΝ υπήρχε με το ATEN που είχα πριν. Με το ATEN μπορούσα να κάνω εναλλαγή μεταξύ 2 Η/Υ οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και αν ο ένας από τους δύο ήταν κλειστός. Αν ήξερα ότι το KVM-0221 δεν υποστηρίζει μια τέτοια λειτουργία ΔΕΝ θα το αγόραζα. Θα αγόραζα από την αρχή το ATEN KVM CS62US.

    2) Όταν ο 2ος Η/Υ παραμένει κλειστός, τότε στην εκκίνηση του 1ου Η/Υ, ενεργοποιείται το πληκτρολόγιο (είναι φωτιζόμενο) αλλά η οθόνη παραμένει κλειστή για άγνωστο λόγο. Και δεν βλέπω τίποτα. Δεν αναγνωρίζει αυτόματα ότι ανοίγει ο 1ος Η/Υ ώστε να συνδέσει σε αυτόν την οθόνη. Για να μπορέσω να δώ την οθόνη χρειάζεται "τρικ"! Πρέπει να βγάλω από την πρίζα τον 1ο Η/Υ για 15 sec και μετά να τον ανοίξω αφού πρώτα πατήσω το πλήκτρο "1" στο KVM. Αν δεν το κάνω, η οθόνη δεν συνδέεται όταν ανοίγει ο 1ος Η/Υ. Το περίεργο είναι ότι μετά αφού ανοίξει ο 1ος Η/Υ, ξαφνικά το KVM γυρίζει στον 2ο Η/Υ χωρίς λόγο που άλλωστε παραμένει κλειστός. Και πρέπει πάλι να πατήσω το το πλήκτρο "1" στο KVM για να επαναφέρω πληκτρολόγιο, οθόνη και ποντίκι. Αυτό και αν είναι εκνευριστικό!

    3) Αν κλείσω την παροχή και στους 2 Η/Υ και μετά την ανοίξω , παραδόξως το πληκτρολόγιο φωτίζεται χωρίς να είναι κάποιος Η/Υ ανοιχτός. Αν ανοίξω τον 1ο Η/Υ, μετά από λίγο το KVM εναλλάσσει και γυρίζει αυτόματα στον 2ο Η/Υ που παραμένει όμως κλειστός. Αυτό το κάνει 2 φορές, οπότε πρέπει να να πατάω κάθε φορά αντίστοιχα το πλήκτρο "1" στο KVM. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό. Αλλά πρόκειται για μια καθαρά εκνευριστική δυσλειτουργία.

    4) Εκτός από το "Scroll Lock + Scroll Lock" για την εναλλαγή, το ίδιο γίνεται και με το "Num Lock + Num Lock" ! Κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά!

    Συμπέρασμα: Ένα κακώς σχεδιασμένο προϊόν που δεν κάνει αυτά τα οποία καλείται να κάνει ως KVM Switch. Η τιμή του όμως δεν είναι καθόλου φθηνή ώστε να θεωρηθεί ως ευκαιρία και να αγνοήσεις ότι δεν κάνει τα αυτονόητα. Για αυτό και δεν το προτείνω αφού στην αγορά υπάρχουν άλλα ανταγωνιστικά KVM's που συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα και είναι πιο αξιόπιστα. Γενικά θεωρώ πεταμένα λεφτά την αγορά του. Τελικά ότι χειρότερη επιλογή θα μπορούσα να κάνω για KVM switch. Προτιμήστε κάτι αξιόπιστο που να λειτουργεί σωστά. Μακρυά. Το επέστρεψα πίσω ως απαράδεκτο μέσα σε 5 μέρες από τότε που το αγόρασα. Και αγόρασα ένα ATEN KVM CS62US που λειτουργεί ΑΨΟΓΑ.

    ΥΓ: Σημειωτέον, το Aten CS62A που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα για τουλάχιστον 8 χρόνια δεν παρουσίασε ποτέ κανένα πρόβλημα και ήταν ένα καταπληκτικό προϊόν. Αψεγάδιαστη λειτουργία. Απόλυτα ικανοποιημένος. Το άλλαξα μόνο και μόνο επειδή δέχεται PS/2 πληκτρολόγιο και ποντίκι και ήθελα να αλλάξω σε USB πληκτρολόγιο και ποντίκι.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη