Προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων, Για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς

Προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων, Για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς Κωδικός: 25278224

Προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς

Περιλαμβάνονται προπονητικά προγράμματα για αποστάσεις από 3 έως 100 χιλιόμετρα

Αυτό το βιβλίο έχει ως στόχο να βοηθήσει...

Δες όλη την περιγραφή

Προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς

Περιλαμβάνονται προπονητικά προγράμματα για αποστάσεις από 3 έως 100 χιλιόμετρα

Αυτό το βιβλίο έχει ως στόχο να βοηθήσει αθλητές και αθλούμενους, προπονητές, και γενικότερα ανθρώπους που ασχολούνται, ή θέλουν να ασχοληθούν, με την προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων. Ο τρόπος που...

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Ιωάννης Βαφειάδης
  • Εκδότης: Mediterra Books
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2020
  • Αριθμός σελίδων: 190
  • Κωδικός ISBN-13: 9786188202450
  • Διαστάσεις: 20×17
21,00
ΠαράδοσηΠαρ, 09 Αυγ - Τρί, 13 Αυγ
+5,00 €μεταφορικά

από 18,90 €

Περιγραφή

Προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς

Περιλαμβάνονται προπονητικά προγράμματα για αποστάσεις από 3 έως 100 χιλιόμετρα

Αυτό το βιβλίο έχει ως στόχο να βοηθήσει αθλητές και αθλούμενους, προπονητές, και γενικότερα ανθρώπους που ασχολούνται, ή θέλουν να ασχοληθούν, με την προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων. Ο τρόπος που γράφτηκε είναι σχετικά απλός, για να είναι προσιτό στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, έχει δοθεί μεγαλύτερη βάση στις οδηγίες για πρακτική εφαρμογή και όχι τόσο σε θεωρητικές αναλύσεις, διότι πιστεύω ότι σε αυτό είναι που υστερούν τα ανάλογα εγχειρίδια. (Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία όσον αφορά τη θεωρία της αθλητικής προπόνησης, καθώς και της φυσιολογίας της άσκησης). Όπου κρίνεται σκόπιμο, υπάρχουν σύντομες αναφορές και επεξηγήσεις, για να γίνεται κατανοητή η πρακτική εφαρμογή. Στο παρόν εγχειρίδιο, αγωνίσματα που θεωρούνται αντοχής μεγάλων αποστάσεων, είναι όλα τα αγωνίσματα από τα 3000 μέτρα και άνω, έως και τον Μαραθώνιο, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων 50 και 100 χιλιομέτρων. Μια μικρή αναφορά θα γίνει και για τα αγωνίσματα ημιαντοχής, 800 και 1500 μέτρων, διότι αν και συγκαταλέγονται στις μεσαίες αποστάσεις, ο αερόβιος μηχανισμός παραγωγής ενέργειας παίζει και σ’ αυτά καθοριστικό ρόλο. Τέλος, με τη μεγάλη αύξηση του μαζικού αθλητισμού τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, κρίνεται σκόπιμο να γίνει μια διαφοροποίηση της προπόνησης μεταξύ αθλητών και αθλουμένων. Μόνο μέσα από αυτή τη διαφοροποίηση είναι εφικτή η δόμηση εξατομικευμένων προγραμμάτων καθώς και η επιλογή των κατάλληλων μεθόδων προπόνησης, βάσει του επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Αθλητισμός
Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
Για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
190
Έτος έκδοσης
2020
Διαστάσεις
20x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

Εικόνες αξιολογήσεων

Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων

Αξιολογήσεις χρηστών

  • MICHAIL_VOUTSIDIS
    1
    3 στους 5 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Από τα χειρότερα βιβλία που έχω διαβάσει. Κακογραμμένο με ορθογραφικά λάθη και copy paste πληροφορίες. Σίγουρα δεν είναι για κάποιον αρχάριο και σίγουρα δεν βοηθάει καθόλου. Βρίσκεται στα σκουπίδια εκεί που του αξίζει. Μπορείτε να βρείτε κλάσεις καλύτερα βιβλία στη ξενόγλωσση βιβλιογραφία.

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Εικονογράφηση
    • Μπορεί να απασχολήσει κάποιον δημιουργικά για αρκετή ώρα
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Δε θα το πρότεινα για αγορά
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • iliaskar1981
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ βιβλίο. Με απλά και κατανοητά λόγια προσφέρει στον αναγνώστη όλες τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να μάθει πώς να σχεδιάσει το δικό του προπονητικό πλάνο.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • zoumk_zoumk
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Εξαιρετικό βιβλίο είναι οτι καλύτερο κυκλοφορεί στα Eλληνικά, κατατοπιστικό κ περιεκτικό με πολύ σωστές πληροφορίες για το τρέξιμο για τον ερασιτέχνη αλλά και τον Επαγγελματία δρομέα.
    Εκτός των ετοιμων προγραμμάτων δίνονται και ολες οι πληροφορίες που χρειάζεται ενας δρομέας για να φτιάξει το δικο του προγραμμα βασει των δικών του αναγκών.
    Τέλος τα έτοιμα προγράμματα στο τέλος του βιβλίου με τους ρυθμούς της κάθε προπόνησης δε νομίζω πως υπάρχουν σε κανένα άλλο βιβλίο της ελληνικής βιβλιογραφίας.
    Συγχαρητήρια στον Γιαννη Βαφειάδη για την προσπάθειά του και το άρτιο αποτέλεσμα, πραγματικά ενα πολύ χρήσιμο βιβλίο για όλους !!!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • st.periklis.dimitriadis
    5
    2 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Το πήρα σαν νέος δρομέας αφού Ολοκλήρωσα τον πρώτο μου μαραθώνιο. Πραγματικά το ρουφιξα σαν νεράκι μέσα σε ένα απόγευμα και μετα άρχισα να κρατάω σημειώσεις. Πολύ καλογραμμένο, πολύ καλός οδηγός για νέο δρομέα αλλα και πιο προχωρημένο, επεξηγήσεις για όλους τους τύπους προπόνησης και πολλα δείγματα προπονήσεων ανάλογα την αθλητικότητα του αναγνώστη που πραγματικά προκαλούν απίστευτο ενδιαφέρον να τα δοκιμασεις!
    Αξίζει και το τελευταίο cent.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • rita_butsi
    5
    1 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Ένας απαραίτητος οδηγός για κάθε δρομέα από αρχάριο έως έμπειρο. Καλογραμμένο, ευανάγνωστο, εύστοχο και πρακτικό.
    Με θεωρητικό υπόβαθρο και προπονητικες πρακτικές. Πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, προσεγμενη επιμέλεια και φυσικά το καλύτερο μπονους; Εγχρωμο. Καλή απόλαυση και καλές προπονήσεις!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • το βιβλιο ειναι εξαιρετικο ,ειναι οτι ποιο σοβαρο υπαρχει στην ελλαδα ,προσωπικα με βοηθησε σε τεραστιο βαθμο να βελτιωθω παρα πολυ ,συγχαρητηρια στον Ιωαννη Βαφειαδη για την εξαιρετικη του δουλεια

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Εξαιρετικό βιβλίο. Παρα πολυ καλογραμμένο. Με.παρα πολύ απλά λόγια ένας ερασιτέχνης δρομέας καταλαβαινει τις βασικές αρχές της προπονησης ώστε να καταλάβει γιατί κάνει τι, άλλα και να φτιάξει ένα όμορφο πρόγραμμα. Ο κόσμος Βαφειάδης μοιράζει αφειδώς τη γνώση του και την επιστήμη του. Αξίζει πραγματικά τα χρήματα που!!! Εξαιρετική δουλειά.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Απαραιτητο για καθε δρομεα. Ευκολο, κατανοητο με πινακες που κανουν τη μεταβαση απο το ενα επιπεδο στο αλλο ευκολη. Με πολλα παραδειγματα για ολα τα επιπεδα. Πρεπει να βρισκεται στη βιβλιοθηκη καθε δρομεα. Το συνιστω ανεπιφυλακτα!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Aristidis13
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Σαν ερασιτέχνης δρομέας (από 5Κ έως Μαραθώνιο) συνιστώ το συγκεκριμένο βιβλίο σαν Νο1 επιλογή σε κάθε ερασιτέχνη δρομέα, ανεξαρτήτως επιπέδου. Θα τον βοηθήσει είτε να πάρει κάποιο έτοιμο πρόγραμμα και να το ακολουθήσει (για όλα τα επίπεδα και αποστάσεις), είτε να καταλάβει εύκολα και πρακτικά τις βασικές αρχές της προπόνησης που κάνει, ώστε να αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα του κάθε τύπου προπόνησης. Είναι «εύπεπτο» συνδυάζοντας την πρακτική εφαρμογή με το θεωρητικό υπόβαθρο, «τόσο-όσο» ακριβώς «πρέπει» ώστε να μη γίνεται κουραστικό.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Το Βιβλίο είναι εύκολο στην κατανόηση για τον απλό ερασιτέχνη δρομέα δίνοντας πολύτιμες συμβουλές με πολύ λογικό, έως χαμηλό θα έλεγα, κόστος.
    Οι πίνακες που έχει μέσα για τον καταρτισμό προγράμματος προπόνησης θα βοηθήσουν στο μέγιστο αθλητές που κάνουν μόνοι τους προπόνηση, είτε είναι αρχάριοι ή και αρκετά προχωρημένοι.
    Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και ελπίζω στο μέλλον να βγάλει και ενα βιβλίο με τις ασκήσεις που χρειάζεται , δρομικές και ενδυνάμωσης, να κάνει ο κάθε δρομέας..

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Απαραίτητο εργαλείο σε όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στις βασικές αρχές της προπόνησης μεγάλων αποστάσεων, με στόχο να γίνουν καλλίτεροι δρομείς.
    Καλογραμμένο βιβλίο με περιεκτικό και απλό λόγο ούτως ώστε να είναι κατανοητό και από τους νεοεισερχόμενους στο δρομικο κίνημα.
    Εμπεριέχει μια σειρά αναλυτικών πινάκων όπου με εύκολο τρόπο είναι σε θέση οποιοσδήποτε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης βάσει των δυνατοτήτων του, το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόσει οποτεδήποτε χρειαστεί, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμού.
    Ο τέλειος "προπονητής" ώστε να σταθεί κάποιος καθ'όλα έτοιμος στη γραμμή εκκίνησης.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Το βιβλίο είναι οτι καλύτερο κυκλοφορεί στα ελληνικά για ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες δρομεις σχεδόν ολων των αποστάσεων! Εκτός των ετοιμων προγραμμάτων δίνονται και ολες οι πληροφορίες που χρειάζεται ενας δρομέας για να φτιάξει το δικο του προγραμμα βασει των δικών του αναγκών. Οι πινακες δινουν την δυνατότητα να γνωριζει ο δρομέας σε τι ρυθμο αλλά και τον όγκο της καθε προπόνησης, tempo, διαλλειματικη, φαρτλεκ, κατωφλι κτλ.

    Με λιγα λογια ενα εξαιρετικο εργαλείο για ολους τους δρομεις που κατι αντιστοιχο δεν υπηρχε εως τωρα στην Ελλάδα

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Εξαιρετικό βιβλίο που δίνει με απλό και κατανοητό τρόπο ότι πληροφορία χρειάζεται ένας δρομέας, αρχάριος ή προχωρημένος. Σου εξηγεί τον τρόπο για να δημιουργήσεις το δικό σου πρόγραμμα εξηγώντας τις βασικές αρχές της προπόνησης. Τέλος τα έτοιμα προγράμματα στο τέλος του βιβλίου με τους ρυθμούς της κάθε προπόνησης δε νομίζω πως υπάρχουν σε κανένα άλλο βιβλίο της ελληνικής βιβλιογραφίας. Συγχαρητήρια στον κ. Βαφειάδη για την προσπάθειά του!!!!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Εκπληκτικό βιβλίο-εγχειρίδιο είναι ο coach μου, μεσα από αυτό πλεον κατασκευάζω το προπονητικο μου προγραμμα για μαραθώνιο, κατατοπιστικότατο απλό και αναλυτικό. Ειλικρινά έμαθα και μαθαίνω πολλά μέσα από αυτό το βιβλίο και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους όσους εμπλέκονται με τους δρόμους αντοχής, αθλούμενους, προπονητές, ερασιτέχνες, επαγγελματίες. Εξαιρετική, επιστημονική δουλειά! Πολλά συγχαρητήρια στο συγγραφέα ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Εχοντας ψαξει διαφορα βιβλια τα τελευταια χρονια οσον αφορα το τρεξιμο μπορω να πω οτι ειναι ενα ολοκληρωμενο βιβλιο το οποιο περιερχει ολες τις πληροφοριες αναλυτικα που χρειαζετε ενας αρχαριος οσο και ενας επαγγελματιας αθλητης. Ξεκαθαρα ειναι value for money and time μιας και τα περιεχει ολα συγκεντρωμενα χωρις να χρειαζεσαι να ψαχνεις στο διαδικτυο η σε αλλα βιβλια. Διαβαζοντας το μου λυθηκαν διαφορες αποριες που ειχα και πως θα καταφερω να γινω καλυτερος. Θεωρω οτι ειναι ενα βιβλιο που το χρειαζονται οσοι ενδιαφερονται για το σωστο τρεξιμο!!!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • nickos_spyronikos
    5
    2 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Απιστευτα καλογραμμενο βιβλιο.
    Ειναι η τοπ λυση απο αρχαριο εως εμπειρο δρομεα που θελει να ειναι κυριος του εαυτου του προπονητικα.
    Ακολουθωντας τις οδηγιες με βαση το επιπεδο που ειναι ενας δρομεας μπορει να το συντηρησει ή να το ανεβασει με ασφαλεια.
    Το “value for money” ειναι φτωχη εκφραση για την αξια του.
    Μπραβο Γιαννη.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • beth.than
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Πολύ καλό δομικό βιβλίο για διάφορες αποστάσεις, από τα λίγα στα Ελληνικά γραμμένο. Έχει πίνακες προπόνησης, κάτι που δύσκολα συναντάς , ανάλογα με το επίπεδο του καθενός οπότε μπορεί κάποιος να κάνει προπόνηση με σωστό ρυθμό, σωστά διαλείμματα, κτλ..

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Ότι χρειάζεται ένας δρομέας. Είτε ερασιτέχνης είτε προχωρημένος. Δεν υπάρχει λόγος να διαβάσεις κάτι άλλο.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Marel_Ps

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Άκρως βοηθητικό βιβλίο! Καλογραμμένο, ευκολοδιαβαστο και με προσιτή τιμή. Εξαιρετικό για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους δρομείς, μιας και με τους αναλυτικούς πίνακες που έχει, σου επιτρέπει να φτιάχνεις δικά σου προγράμματα. Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο και ισως το καλύτερο στο είδος του στην ελληνική βιβλιογραφία.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Μοναδικό βιβλίο!!Οφείλει να το εχει στη βιβλιοθήκη του κάθε δρομέας που σέβεται τον εαυτό του.... Κατατοπιστικό κ περιεκτικό με πολύ σωστές πληροφορίες για το τρέξιμο!!!
    Συγχαρητήρια!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Το καλύτερο Ελληνικό, δρομικό βιβλίο. Ιδανικό για όλους τους δρομείς, αρχάριους και προχωρημένους. Εύκολα κατανοητό από όλους, διάφοροι πίνακες που βοηθούν τους πιο προχωρημένους να φτιάξουν τα δικά τους προγράμματα προπόνησης. Αξίζει τα λεφτά του για τις γνώσεις που μοιράζεται.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Θεωρώ ότι το σπουδαίο αυτό βιβλίο τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ποιότητα έλλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία. Μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων για κάθε γούστο και κάθε δρομέα. Πλούσια βιλιογραφία με λεπτομερείς αναλύσεις.

    Συγχαρητήρια!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Nikos_Goutzourelas
    5
    1 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Εξαιρετικό βιβλίο, που μεταφράζει την επιστημονική ορολογία της προπονητικής αντοχής σε απλό λόγο κατανοητό για όσους αγαπούν το τρέξιμο. Με χρήσιμους πίνακες που μπορούν να βοηθήσουν πρακτικά ένα μεγάλο εύρος δρομέων αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με το τρέξιμο.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Εξαιρετικό βιβλίο, πολύ καλή δουλειά του συγγραφέα. Όμορφες εικόνες, θεωρία γραμμένη με απλά λόγια για να την καταλαβαίνει οποιοσδήποτε και οι πίνακες κάνουν εξαιρετική δουλειά σε όποιον θέλει να φτιάξει το δικό του πρόγραμμα βάσει των δυνατοτήτων του (υπάρχουν και έτοιμα προγράμματα για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς). Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον συγγραφέα και στον εκδοτικό οίκο!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • 5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Αξίζει να το διαβάσει κάποιος που ασχολείται με το τρέξιμο, έχει χρήσιμες πληροφορίες προπόνησης.

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Εικονογράφηση
    • Μπορεί να απασχολήσει κάποιον δημιουργικά για αρκετή ώρα
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Θα το πρότεινα για αγορά
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • 5
    2 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη δρομέα....Θα το αποκαλούσα εγχειρίδιο δρομέα Αξίζει.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Εικονογράφηση
    • Μπορεί να απασχολήσει κάποιον δημιουργικά για αρκετή ώρα
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Θα το πρότεινα για αγορά
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Εικονογράφηση
    • Μπορεί να απασχολήσει κάποιον δημιουργικά για αρκετή ώρα
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Θα το πρότεινα για αγορά
    • Ποιότητα χαρτιού
    • Μπορεί να απασχολήσει κάποιον δημιουργικά για αρκετή ώρα
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Θα το πρότεινα για αγορά
    • Εικονογράφηση

Ερωτήσεις

125 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Selefice

Το βιβλίο πραγματευεται τη δρομική προπόνηση αντοχής. Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσω της προπόνησης αντοχής θα βοηθήσει στη βελτίωση των επιδόσεων τόσο στο δρόμο, όσο και στο βουνό.

Δες όλες τις ερωτήσεις (1)
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες