Στράτος Διονυσίου – Βάρδος, Λαϊκός και Σαλονικιός
Βιογραφίες & Μαρτυρίες

Στράτος Διονυσίου – Βάρδος, Λαϊκός και ΣαλονικιόςΚωδικός: 28932705

Τέλη δεκαετίας του 1980, φοιτητής ακόμα, βρέθηκα στο «Στράτος» στη Φιλελλήνων. Περασμένα μεσάνυχτα, ο Διονυσίου βγήκε στην πίστα με σταθερό βήμα και αγέρωχο ύφος, χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς,...

Δες όλη την περιγραφή

Τέλη δεκαετίας του 1980, φοιτητής ακόμα, βρέθηκα στο «Στράτος» στη Φιλελλήνων. Περασμένα μεσάνυχτα, ο Διονυσίου βγήκε στην πίστα με σταθερό βήμα και αγέρωχο ύφος, χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς, φιγούρες και τερτίπια. Απλώς νωρίτερα η ορχήστρα έπαιξε ένα οργανικό ποτ πουρί από επιτυχίες του. Από τον «Παλιατζή» στον «Σαλονικιό», απ’ το «Υποκρίνεσαι» στο «Εγώ ο...

Δες όλη την περιγραφή
  • Εκδότης: Μένανδρος
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Αριθμός σελίδων: 296
  • Κωδικός ISBN-13: 9786185447090
11,70
ΠαράδοσηΠέμ, 19 Σεπ - Δευ, 23 Σεπ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 11,70 €

Περιγραφή

Τέλη δεκαετίας του 1980, φοιτητής ακόμα, βρέθηκα στο «Στράτος» στη Φιλελλήνων. Περασμένα μεσάνυχτα, ο Διονυσίου βγήκε στην πίστα με σταθερό βήμα και αγέρωχο ύφος, χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς, φιγούρες και τερτίπια. Απλώς νωρίτερα η ορχήστρα έπαιξε ένα οργανικό ποτ πουρί από επιτυχίες του. Από τον «Παλιατζή» στον «Σαλονικιό», απ’ το «Υποκρίνεσαι» στο «Εγώ ο ξένος», απ’ το «Γιατί, Θεέ μου, η ζωή» στο «Να είχα το κουράγιο». Κι όμως ο Στράτος με το βλέμμα, τη λάμψη, την αρχοντιά και το κύρος του κατάφερνε να μαγνητίσει τα βλέμματα και να κλέψει την παράσταση προτού καν τραγουδήσει. Δέος αλλά και οικειότητα απέπνεαν η στάση, το περπάτημα, το συγκρατημένο χαμόγελό του, ο τρόπος που έπιανε το μικρόφωνο και απευθυνόταν προς τους μουσικούς.

Καταλάβαινες αμέσως ότι η πίστα και το μαγαζί ήταν γι’ αυτόν κάτι σαν το σπίτι του κι εκείνος, ως οικοδεσπότης, έπρεπε να υποδεχτεί αλλά και να φροντίσει τους καλεσμένους του. Φαινόταν από μακριά ότι ο Στράτος απολάμβανε την ιδιότητά του αλλά και την αποδοχή που είχε στον κόσμο, την εκτίμηση, τον θαυμασμό και τον σεβασμό που του έδειχναν.

Χαρακτηριστικά

Γλώσσα
Ελληνικά
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
296
Έτος έκδοσης
2021

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 1
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

6 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη