Φωτογραφία και Συλλογικές Ταυτότητες
Βιβλία Τέχνης

Φωτογραφία και Συλλογικές ΤαυτότητεςΚωδικός: 28981550

Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελεί μια πρώτη θεματική επιλογή επεξεργασμένων και αναθεωρημένων εισηγήσεων από τα ετήσια συνέδρια για την Ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας που έλαβαν χώρα από το 2002

Δες όλη την περιγραφή

Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελεί μια πρώτη θεματική επιλογή επεξεργασμένων και αναθεωρημένων εισηγήσεων από τα ετήσια συνέδρια για την Ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας που έλαβαν χώρα από το 2002 έως και σήμερα, στα Κύθηρα και στα Χανιά, στα πλαίσια των Φωτογραφικών Συναντήσεων.

Δες όλη την περιγραφή
  • Εκδότης: Κουκκίδα
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Αριθμός σελίδων: 327
  • Κωδικός ISBN-13: 9786185333928
14,00
ΠαράδοσηΔευ, 23 Σεπ - Τετ, 25 Σεπ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 13,60 €

Περιγραφή

Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελεί μια πρώτη θεματική επιλογή επεξεργασμένων και αναθεωρημένων εισηγήσεων από τα ετήσια συνέδρια για την Ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας που έλαβαν χώρα από το 2002 έως και σήμερα, στα Κύθηρα και στα Χανιά, στα πλαίσια των Φωτογραφικών Συναντήσεων. Τα 17 δοκίμια που συμπεριλαμβάνονται εστιάζουν σε θέματα συλλογικών ταυτοτήτων, χωρισμένα σε τρεις ενότητες: "Κατασκευάζοντας το έθνος", "Εμβληματικές αναπαραστάσεις" και "Ιστορικές μελέτες: αρχεία - συλλογές". Στο σύνολό του ο τόμος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη συμβολή της φωτογραφίας στην εθνική εξωτερική πολιτική μέχρι την αναπαραγωγή δυτικών στερεοτύπων περί γραφικότητας, και από τη χρήση της δημώδους φωτογραφίας ως ιστορικό και πολιτισμικό τεκμήριο μέχρι την επαναδιαπραγμάτευσή της προς την κατεύθυνση της αμφισβήτησης παραδοσιακών αξιών και μύθων. Αποτελεί έτσι ένα μωσαϊκό που παρέχει στον αναγνώστη υλικό για να προσεγγίσει, να μελετήσει και να αξιολογήσει τόσο την ελληνική φωτογραφία από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα όσο και τον φωτογραφικό Λόγο που αναπτύχθηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Φωτογραφία - Βίντεο
Γλώσσα
Ελληνικά
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
327
Έτος έκδοσης
2021

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 1
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα εκτύπωσης
    • Ποιότητα χαρτιού
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Ίσως το πρότεινα για ανάγνωση

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

2 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη