Asus TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket
Μητρικές Κάρτες

Asus TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket Κωδικός: 32095251

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • 4 υποδοχές DDR4 Ram έως 5333(O.C.)
  • Για επεξεργαστές Intel Alder/Raptor
  • Υποστήριξη PCI Express 5.0 x16
  • Συνδέσεις DisplayPort, HDMI
  • Υποδοχές για 4x Sata III και 4x M.2
  • 3x USB 3.2 Gen 2, 5x USB 3.2 Gen 1

Οι χρήστες που την έχουν αγοράσει την ξεχωρίζουν κυρίως γιατί έχει ικανοποιητικό αριθμό θυρών και το bios προσφέρει πλήθος λειτουργιών.

Δες όλη την περιγραφή
319,92
ΠαράδοσηΠαρ, 09 Αυγ - Τρί, 13 Αυγ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

Απόθεμα 4 τεμάχια

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

από 319,92 €

Περιγραφή

Η μητρική κάρτα Asus TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 απευθύνεται σε χρήστες που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό και αξιόπιστο gaming σύστημα βασισμένο στην 12η και 13η γενιά επεξεργαστών Intel Core. Ανήκει στη σειρά TUF GAMING της Asus, η οποία προσφέρει υψηλή ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία και ανθεκτικότητα για απαιτητικές gaming εφαρμογές.

Υποστηρίζει επεξεργαστές Intel Core της 12ης γενιάς με socket LGA 1700. Επίσης, διαθέτει υποδοχές μνήμης DDR4, υποδοχές PCIe 5.0 για γραφικές κάρτες και άλλες επεκτάσεις, καθώς και πολλές θύρες USB και Gigabit Ethernet για συνδεσιμότητα και επικοινωνία με εξωτερικές συσκευές.

Επιπλέον, προσφέρει προηγμένες δυνατότητες όπως το TUF Protection για ανθεκτικότητα και προστασία, την τεχνολογία Aura Sync για προσαρμογή του φωτισμού RGB, και υποστήριξη για το TUF Gaming Alliance που εξασφαλίζει συμβατότητα και συνοχή στα gaming συστήματα.

Η μητρική κάρτα Asus TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 είναι κατάλληλη για απαιτητικούς gamers και χρήστες που αναζητούν υψηλές επιδόσεις και αξιοπιστία σε ένα gaming σύστημα.

Οι χρήστες που την έχουν αγοράσει την ξεχωρίζουν κυρίως γιατί έχει ικανοποιητικό αριθμό θυρών και το bios προσφέρει πλήθος λειτουργιών.

  • Υποδοχή Intel LGA 1700: Έτοιμη για επεξεργαστές Intel Core 13ης & 12ης γενιάς
  • Βελτιωμένη λύση ισχύος: 14+1 DrMOS, PCB έξι στρώσεων, υποδοχές ProCool, πηνίο κράματος και ανθεκτικοί πυκνωτές για σταθερή παροχή ισχύος
  • Συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς: 3.2 Gen2x2 Type-C, εμπρόσθια υποδοχή USB 3.2 Gen 2 Type-C, υποστήριξη κεφαλίδας Thunderbolt 4
  • Φτιαγμένη για online gaming: Ethernet 2,5 Gb της Intel και TUF LANGuard
  • Αμφίδρομη ακύρωση θορύβου AI: Μειώνει το θόρυβο του περιβάλλοντος από το μικρόφωνο και την έξοδο ήχου για κρυστάλλινη επικοινωνία σε παιχνίδια ή βιντεοδιασκέψεις
  • Ολοκληρωμένη ψύξη: Διευρυμένη ψύκτρα VRM, ψύκτρα PCH χωρίς ανεμιστήρα, ψύκτρες M.2, υβριδικές κεφαλές ανεμιστήρων και βοηθητικό πρόγραμμα Fan Xpert 4 στο Armoury Crate
  • Outshine RGB Aura Effect: Κομψός σχεδιασμός φωτισμού άκρων και PCH, διευθυνσιοδοτούμενες κεφαλές RGB και υποστήριξη κεφαλής RGB strip

Ψύξη

  • 1. Μεγάλη ψύκτρα VRM

Η εκτεταμένη επιφάνεια της ογκώδους ψύκτρας καλύπτει τις μονάδες VRM και τα πηνία για να βελτιώσει την απαγωγή θερμότητας.

  • 2. Μεγάλη ψύκτρα PCH

Μια διευρυμένη επιφάνεια για το ψυγείο του chipset μεγιστοποιεί την απόδοση και την απαγωγή θερμότητας.

  • 3. Τρεις υποδοχές M.2 με ψύκτρες

Τρεις από τις τέσσερις υποδοχές M.2 διαθέτουν ειδικές ψύκτρες, διατηρώντας τους SSD M.2 σε βέλτιστες θερμοκρασίες λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζεται σταθερή απόδοση και αξιοπιστία.

Έλεγχος ψύξης

Οι μητρικές κάρτες TUF GAMING Z690 διαθέτουν ολοκληρωμένους ελέγχους ανεμιστήρων που μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του βοηθητικού προγράμματος Fan Xpert 4 ή του βραβευμένου ASUS UEFI BIOS.

  • Κάθε κεφαλή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να παρακολουθεί και να αντιδρά σε τρεις διαμορφώσιμους από το χρήστη θερμικούς αισθητήρες για ψύξη βάσει φόρτου εργασίας και όλες οι ρυθμίσεις μπορούν να διαχειριστούν εύκολα από το Fan Xpert 4 ή μέσω του UEFI.
  • Ένα ενσωματωμένο σύστημα AIO επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο των αντλιών νερού PWM ή DC, καθιστώντας το ιδανικό για προσαρμοσμένες ή αυτόνομες ρυθμίσεις ψύξης.
  • Όλες οι ενσωματωμένες κεφαλές ανεμιστήρων κουτιού υποστηρίζουν αυτόματο εντοπισμό ανεμιστήρων PWM ή DC.
  • Ένα ειδικό ολοκληρωμένο κύκλωμα προστατεύει κάθε κεφαλή ανεμιστήρα από υπερβολική θερμότητα και ηλεκτρικά ρεύματα.

DDR4 OC 5333

Οι βελτιώσεις στο σχεδιασμό δρομολόγησης ιχνών παρέχουν στους τελευταίους επεξεργαστές Intel βελτιωμένη πρόσβαση στο εύρος ζώνης της μνήμης. Η τεχνολογία ASUS OptiMem II χαρτογραφεί προσεκτικά τα μονοπάτια των σημάτων μνήμης σε διαφορετικά στρώματα της πλακέτας PCB για να μειώσει την απόσταση διαδρομής και προσθέτει ζώνες θωράκισης που μειώνουν σημαντικά τη διασταύρωση.

4 υποδοχές PCIe 4.0 M.2

Οι τέσσερις υποδοχές PCIe 4.0 M.2 υποστηρίζουν έως και δύο συσκευές 22110 και παρέχουν επίσης υποστήριξη NVMe SSD RAID για απίστευτες δυνατότητες απόδοσης. Δημιουργήστε μια διαμόρφωση RAID με έως και τέσσερις συσκευές αποθήκευσης PCIe 4.0 για να απολαμβάνετε τις ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

PCIe 5.0

Οι επεξεργαστές Intel 12ης και 13ης γενιάς φέρνουν στην αγορά την υποστήριξη PCIe 5.0. Το PCIe 5.0 προσφέρει διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων σε σχέση με το PCIe 4.0, καθιστώντας το αρκετά ανθεκτικό για να χειριστεί νέες εργασίες με μεγάλο όγκο δεδομένων. Το PCIe 5.0 φέρνει επίσης και άλλα πλεονεκτήματα, όπως ηλεκτρικές αλλαγές για τη βελτίωση της ακεραιότητας του σήματος, συμβατούς προς τα πίσω συνδέσμους CEM για κάρτες προσθήκης και συμβατότητα προς τα πίσω με προηγούμενες εκδόσεις του PCI Express.

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C

Η εκτεταμένη υποστήριξη USB εξασφαλίζει συνδέσεις με ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών συσκευών. Η TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 περιλαμβάνει μια θύρα USB 3.2 Gen 2x2 Type-C στο πίσω πάνελ εισόδου/εξόδου που παρέχει αυξημένο εύρος ζώνης και ταχύτητες μετάδοσης έως και 20 Gbps.

Υποστήριξη για Thunderbolt 4

Η σειρά TUF GAMING Z690 διαθέτει υποστήριξη Thunderbolt 4 μέσω μιας ενσωματωμένης κεφαλίδας. Με μια πιστοποιημένη από την Intel πρόσθετη κάρτα ASUS ThunderboltEX 4, μπορεί επίσης να επιτρέψει αμφίδρομες ταχύτητες έως και 40 Gbps σε ένα μόνο καλώδιο. Επιπλέον, αυτή η κάρτα διαθέτει λειτουργία daisy-chain για σύνδεση πολλαπλών οθονών και υποστηρίζει έως και μια οθόνη ανάλυσης 8K. Μπορεί επίσης να παρέχει ισχύ έως και 100 Watt για γρήγορη φόρτιση συσκευών.

TUF Gaming Alliance

Η TUF GAMING Alliance είναι μια συνεργασία μεταξύ της ASUS και αξιόπιστων εμπορικών σημάτων εξαρτημάτων PC για τη διασφάλιση της συμβατότητας σε ένα ευρύ φάσμα εξαρτημάτων, όπως θήκες PC, τροφοδοτικά, ψύκτες CPU, κιτ μνήμης και πολλά άλλα. Με νέες συνεργασίες και εξαρτήματα που προστίθενται τακτικά, η TUF Gaming Alliance θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο.

SafeSlot και SafeDIMM

Το PCIe 5.0 είναι 2 φορές ταχύτερο από το PCIe 4.0, οπότε προσαρμόσαμε τη διαδικασία κατασκευής SMT για το ταχύτερο SafeSlot, ώστε να εξασφαλίσουμε τις υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων. Το SafeSlot είναι ένα ενισχυμένο μεταλλικό περίβλημα που προστίθεται σε μια υποδοχή PCIe για να διατηρεί μια κάρτα σταθερά εγκατεστημένη. Εν τω μεταξύ, οι ισχυρές θήκες ASUS SafeDIMM υποστηρίζουν και προστατεύουν τις μονάδες μνήμης σε επιλεγμένες μητρικές κάρτες ASUS, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τοποθετείτε τις μονάδες σας με ταχύτητα, ακρίβεια και εμπιστοσύνη.

TUF LANGuard

Το TUF LANGuard είναι μια καινοτομία στρατιωτικού επιπέδου που ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία σύζευξης σημάτων και κορυφαίους πυκνωτές επιφανειακής τοποθέτησης για τη βελτίωση της απόδοσης, προστατεύοντας τη μητρική πλακέτα από κεραυνούς και στατικό ηλεκτρισμό.

M.2 Q-Latch

Το καινοτόμο Q-Latch διευκολύνει την εγκατάσταση ή την αφαίρεση ενός SSD M.2 χωρίς την ανάγκη ειδικών εργαλείων. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί έναν απλό μηχανισμό κλειδώματος για την ασφάλιση του SSD M.2, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για βίδες.

Q-LED

Οι ενσωματωμένες λυχνίες αντιμετώπισης προβλημάτων Q-LED παρέχουν στους κατασκευαστές υπολογιστών μια γρήγορη ένδειξη για να επιβεβαιώσουν ότι τα βασικά εξαρτήματα, CPU, RAM, κάρτα γραφικών, συσκευές αποθήκευσης, λειτουργούν κανονικά κατά την εκκίνηση.

Armoury Crate

Το Armoury Crate είναι αποκλειστικό λογισμικό της ASUS που σας δίνει κεντρικό έλεγχο των υποστηριζόμενων προϊόντων παιχνιδιών. Από ένα ενιαίο διαισθητικό περιβάλλον εργασίας, το Armoury Crate σας επιτρέπει να προσαρμόσετε εύκολα το φωτισμό RGB και τα εφέ για κάθε συμβατή συσκευή στο οπλοστάσιό σας και να τα συγχρονίσετε με το Aura Sync για μοναδικά εφέ φωτισμού του συστήματος.

Παρέχει επίσης πληροφορίες υλικού και έλεγχο των ρυθμίσεων για έναν επιλεγμένο και αυξανόμενο αριθμό προϊόντων, όπως προτιμήσεις πληκτρολογίου και ποντικιού, Fan Xpert 4 και Two-Way AI Noise Cancelation, διευκολύνοντας τη ρύθμιση της εμφάνισης και της ατμόσφαιρας του συστήματός σας. Το Armoury Crate διαθέτει ακόμη και ειδικές ενότητες καταχώρισης προϊόντων και ειδήσεων για να σας βοηθήσει να μείνετε σε επαφή με την κοινότητα του gaming.

Φωτισμός

Ένα καλά ρυθμισμένο σύστημα αξίζει μια αντίστοιχη αισθητική. Η σειρά TUF Gaming Z690 διαθέτει φωτισμό στις άκρες για να ενισχύσει τη στιβαρή εμφάνισή της, και τώρα η ψύκτρα PCH αποκτά φωτισμό RGB για να πάει το στυλ ακόμα πιο μακριά.

Το ASUS Aura προσφέρει πλήρη έλεγχο RGB με μια ποικιλία λειτουργικών προεπιλογών για ενσωματωμένες λυχνίες LED, καθώς και λωρίδες τρίτων κατασκευαστών που μπορείτε να συνδέσετε στις ενσωματωμένες κεφαλές RGB. Και όλα αυτά μπορούν να συγχρονιστούν με ένα διαρκώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο υλικού με δυνατότητα Aura.

Πίσω panel

  • 1 x USB 3.2 Gen 2x2 port (1 x USB Type-C)
  • 2 x USB 3.2 Gen 2 ports (2 x Type-A)
  • 5 x USB 3.2 Gen 1 ports (4 x Type-A + 1 x USB Type-C)
  • 1 x DisplayPort
  • 1 x HDMI port
  • 1 x Wi-Fi Module
  • 1 x Intel 2.5Gb Ethernet port
  • 5 x Audio jacks
  • 1 x Optical S/PDIF out port

Εσωτερικές συνδέσεις

Fan and Cooling related
  • 1 x 4-pin CPU Fan header
  • 1 x 4-pin CPU OPT Fan header
  • 1 x 4-pin AIO Pump header
  • 4 x 4-pin Chassis Fan headers
Power related
  • 1 x 24-pin Main Power connector
  • 1 x 8-pin +12V Power connector
  • 1 x 4-pin +12V Power connector
Storage related
  • 4 x M.2 slots (Key M)
  • 4 x SATA 6Gb/s ports
USB
  • 1 x USB 3.2 Gen 2 connector (supports USB Type-C)
  • 1 x USB 3.2 Gen 1 header supports additional 2 USB 3.2 Gen 1 ports
  • 2 x USB 2.0 headers support additional 4 USB 2.0 ports
Miscellaneous
  • 3 x Addressable Gen 2 headers
  • 1 x AURA RGB header
  • 1 x Clear CMOS header
  • 1 x COM Port header
  • 1 x Front Panel Audio header (AAFP)
  • 1 x 20-3 pin System Panel header with Chassis intrude function
  • 1 x Thunderbolt header

Κατασκευαστής

Asus

Χαρακτηριστικά

Γενικά

Μέγεθος
ATX
Τύπος
Desktop

Επεξεργαστής

Υποστηριζόμενοι Επεξεργαστές
Intel
Μοντέλα
Core i5, Core i7, Core i9, Celeron Dual Core, Core i3, Pentium Dual Core
Υποστηριζόμενη Γενιά
Alder Lake
Socket
1700

Chipset

Μοντέλο
Intel Z690

Μνήμη

Τύπος Μνήμης
DDR4
Πλήθος
4 DIMM Slots
Ταχύτητες Μνήμης
2133, 2400, 2666, 2800, 2933, 3000, 3200, 3333OC, 3400OC, 3466OC, 3600OC, 3733OC, 3866OC, 4000OC, 4133OC, 4266OC, 4400OC, 4600OC, 4800OC, 5000OC, 5133OC, 5333OC
Λειτουργία Μνήμης
Dual Channel

Εσωτερικές Συνδέσεις

PCI Express x16 5.0
1 Slot
Πλήθος SATA III 6Gb/s
4 Port
Τύπος M.2
4 Θύρες PCIe 4.0
Πλήθος Υποδοχών M.2
4

Εξωτερικές Συνδέσεις

Πίσω Έξοδοι USB-A
6 θύρες USB 3.2
Πίσω Έξοδοι USB-C
2 θύρες USB 3.2
Ethernet (LAN)
1
Συνδέσεις με Οθόνη
DisplayPort, HDMI

Δυνατότητες

RGB Φωτισμός
Όχι
WiFi/Bluetooth
Ναι
Extra
RGB Header

Ήχος

Κανάλια Κάρτας Ήχου
7.1
Επιπλέον Συνδέσεις Ήχου
Optical S/PDIF

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  • michael19849673
    5
    5 στους 5 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Οι μητρικες της ASUS εχουν διπλες τρυπες για το cooler ωστε να μην χρειαζεται αναβαθμιση σε cooler με bracket για 1700...κουμπωνει πανω cooler απο 1151...

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • ICE-T
    3
    11 στους 12 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    value μητρική που μπορείς να βάλεις άνετα Noctua D15,D15s, αρκετά καλά vrm κανένας δεν θα έχει πρόβλημα με 12600Κ,12700Κ,το μεγάλο μείον της είναι ο realtek ALC 897 που βλέπεις σε μητρικές των 100ευρω οπότε αν χρησιμοποιείτε USB,DAC/AMP εξωτερικό δεν σας απασχολεί, αυτός είναι ο μόνος λόγος που της βάζω 3 αστέρια γιατί είναι αδιανόητο να πληρώνεις 300 ευρώ και να μήν έχει τουλάχιστον realtek ALC1200,1200A.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Dimitris_Dimos273
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Πολύ καλή επιλογή για z690 παίρνει ότι θες πάνω και σε συνδυασμό με 12700k και gen4 nvme έχω πάθει πλάκα

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • alimousios
    5
    13 στους 13 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Μία εβδομάδα λειτουργίας όλα καλά.
    1x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Windowed Mid-Tower Case Tempered Glass - Black
    1x Asus TUF Gaming Z690-Plus WiFi D4
    1x Intel Core i7-12700KF
    1x Noctua CPU Cooler NH-U12A chromax.black
    2x Corsair Vengeance RGB RS 32GB DDR4 3200MHz CL16 (Kit of 2) - Black
    1x Asus GeForce RTX 3060 Ti Dual OC 8GB V2 LHR
    1x Cooler Master MasterWatt V850 Full Modular Platinum Power Supply
    1x Samsung 1TB NVMe SSD 980 Series M.2 PCI-Express
    1x Western Digital 4TB Blue 256MB Cashe SMR SATA III

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία

Ερωτήσεις

20 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Dim_Nalm

Μαζί με τον ερχομό των AMD’s Ryzen 7000 στο τέλος του 2022, θα αρχίσουμε να βλέπουμε στα ράφια κάρτες γραφικών και ενδεχομένως σκληρούς που θα υποστηρίζουν PCIe 5.0. Φυσικά με την ανάλλογη τιμή. Το χαρακτηριστικό αυτό λοιπόν προς το παρόν είναι future-proof

Δες όλες τις ερωτήσεις (2)

Παρόμοια προϊόντα

Asus TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus TUF GAMING Z690-PLUS D4 Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus TUF GAMING Z690-PLUS D4 Motherboard ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Gaming X AX rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Gaming X AX rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard ATX με Intel 1700 Socket
από 319,92 €από 242,93 €από 217,91 €
ΚατασκευαστήςAsusAsusGigabyte
Διαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω Skroutz
Socket170017001700
Περισσότερα χαρακτηριστικά
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες