Asus Prime Z690-A Motherboard ATX με Intel 1700 Socket
Μητρικές Κάρτες

Asus Prime Z690-A Motherboard ATX με Intel 1700 SocketΚωδικός: 32260372

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • 4 υποδοχές DDR5 Ram έως 6000(O.C.)
  • Για επεξεργαστές Intel Alder/Raptor
  • Υποστήριξη PCI Express 5.0 x16
  • Συνδέσεις DisplayPort, HDMI
  • Υποδοχές για 4x Sata III και 4 M.2
  • 4x USB 3.2 Gen 1, 4x USB 3.2 Gen 2

Οι χρήστες που την έχουν αγοράσει την ξεχωρίζουν κυρίως γιατί έχει ικανοποιητικό αριθμό θυρών και το bios προσφέρει πλήθος λειτουργιών.

Δες όλη την περιγραφή
Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για αποστολή στην επιλεγμένη χώρα.

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

από 490,59 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 490,59 €

Περιγραφή

Η μητρική κάρτα Asus Prime Z690-A απευθύνεται σε χρήστες που επιθυμούν να χτίσουν ένα υψηλής απόδοσης σύστημα σε επεξεργαστή Intel 12ης ή 13ης γενιάς. Στοχεύει σε επαγγελματίες, gamers, και λάτρεις της τεχνολογίας που απαιτούν υψηλή απόδοση, ευελιξία, και αξιοπιστία από το σύστημά τους.

Προσφέρει εξαιρετική απόδοση με την υποστήριξη των τελευταίων τεχνολογιών, όπως DDR5 μνήμη, PCIe 5.0, και USB 4.0, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαύσουν υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και αυξημένες δυνατότητες επέκτασης του συστήματός τους.

Επιπλέον, η Asus Prime Z690-A προσφέρει εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας με πληθώρα θυρών USB και υποστήριξη δικτύου 2.5Gb Ethernet. Επίσης, προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα ήχου με τον ενσωματωμένο ήχο Realtek με DTS:X Ultra.

Οι χρήστες που την έχουν αγοράσει την ξεχωρίζουν κυρίως γιατί έχει ικανοποιητικό αριθμό θυρών και το bios προσφέρει πλήθος λειτουργιών.

Βελτιστοποίηση με 5 τρόπους

Η βελτιστοποίηση 5-Way της ASUS κάνει τον υπολογιστή σας έξυπνο. Μαζί με τη φροντίδα πολύπλοκων ρθυμίσεων και τη δυναμική βελτιστοποίηση βασικών πτυχών του συστήματός σας, παρέχει προφίλ overclocking που είναι προσαρμοσμένα για το δικό σας υπολογιστή.

  • Το Easy Optimization είναι ένα αυτοματοποιημένο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης που βελτιώνει τα προφίλ overclocking και ψύξης για τη μοναδική διαμόρφωση του συστήματός σας.
  • Μια λειτουργία δοκιμής καταπόνησης σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε και να κάνετε overclock για λειτουργίες με επίκεντρο τον επεξεργαστή ή τη μνήμη.

Ενίσχυση της απόδοσης της CPU

Η Μονάδα επεξεργασίας TurboV (TPU) είναι ένα έξυπνο βοηθητικό πρόγραμμα που ρυθμίζει αυτόματα τις τάσεις, παρακολουθεί τα στατιστικά στοιχεία του συστήματος και προσαρμόζει τις παραμέτρους υπερχρονισμού για βέλτιστη απόδοση.

Ενεργειακή αποδοτικότητα

Η Μονάδα επεξεργασίας ενέργειας (EPU) βελτιστοποιεί αυτόματα την κατανάλωση ενέργειας και μεγιστοποιεί την εξοικονόμηση με τη λειτουργία Away, μια έξυπνη ρύθμιση που δημιουργεί ένα ακραίο σενάριο εξοικονόμησης ενέργειας με την απενεργοποίηση των αχρησιμοποίητων ελεγκτών εισόδου/εξόδου.

Ευέλικτοι έλεγχοι αερόψυξης και υδρόψυξης

Είτε ψύχετε με αέρα είτε με νερό, μια λειτουργία αυτόματης ρύθμισης ρυθμίζει έξυπνα όλες τις παραμέτρους με ένα μόνο κλικ.

Το λογισμικό ASUS Fan Xpert 4 παρέχει ολοκληρωμένο έλεγχο των ανεμιστήρων, των αντλιών νερού και των ψυκτρών all-in-one (AiO).

Υπάρχει επίσης η λειτουργία Extreme Quiet που μειώνει όλες τις ταχύτητες των ανεμιστήρων κάτω από το προεπιλεγμένο ελάχιστο όριο, ώστε το σύστημά σας να παραμένει αθόρυβο κατά την εκτέλεση ελαφρών εργασιών. Οι ανεμιστήρες, οι αντλίες νερού και οι ψύκτρες AiO μπορούν επίσης να ελέγχονται μέσω του UEFI BIOS.

Ακριβής ψηφιακός έλεγχος ισχύος

Η μονάδα ρύθμισης τάσης Digi+ (VRM) παρέχει έλεγχο σε πραγματικό χρόνο της πτώσης τάσης, αλλάζοντας αυτόματα τη συχνότητα και τις ρυθμίσεις απόδοσης ισχύος. Σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίζετε λεπτομερώς τον επεξεργαστή σας για απόλυτη σταθερότητα και απόδοση.

Ρύθμιση συστήματος για εφαρμογές

Η εφαρμογή Turbo App σας επιτρέπει να ορίσετε το overclocking του επεξεργαστή, να εφαρμόσετε προφίλ ανεμιστήρων, να δώσετε προτεραιότητα στα δεδομένα δικτύου και να βελτιστοποιήσετε τις ρυθμίσεις ήχου σε επίπεδο εφαρμογής, ώστε το σύστημά σας να είναι ρυθμισμένο ακριβώς όπως χρειάζεται.

ASUS AI Overclocking

Το ASUS AI Overclocking είναι ένα έξυπνο βοηθητικό πρόγραμμα που σας βοηθάει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον υπολογιστή σας με την αυτόματη δημιουργία προφίλ της CPU και του συστήματος ψύξης για να προβλέψει τις βέλτιστες ρυθμίσεις τάσης και συχνότητας.

Με πρόσβαση μέσω του λογισμικού AI Suite στα Windows ή απευθείας μέσω του UEFI BIOS, η διαισθητική διεπαφή χρήστη AI Overclocking επιτρέπει στους χρήστες όλων των επιπέδων. Μια σειρά από προσαρμόσιμες ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες για τους έμπειρους overclockers και μια επιλογή αυτόματης ρύθμισης είναι διαθέσιμη για τους αρχάριους.

AI Cooling

Η λειτουργία ASUS AI Cooling θα διαχειρίζεται και θα ελέγχει αυτόματα τους ανεμιστήρες που είναι συνδεδεμένοι στη μητρική κάρτα για να εξασφαλίζει τις βέλτιστες ρυθμίσεις με βάση το τρέχον φορτίο και τη θερμοκρασία του συστήματος.

  • Ανίχνευση θερμοκρασίας CPU
  • Αυτοματοποιημένη βελτιστοποίηση
  • Διαρκής παρακολούθηση

Ενεργοποίηση με ένα κλικ

Το AI Cooling μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί μέσω του πίνακα οργάνων Fan Xpert 4 στο Armoury Crate. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα παρακάμψει όλους τους χειροκίνητους ελέγχους.

Αναφορές ταχύτητας ανεμιστήρα

Για όσους προτιμούν τον χειροκίνητο έλεγχο, το AI Cooling παρέχει σημεία αναφοράς σε ένα γράφημα που περιγράφει λεπτομερώς την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε σχέση με τη θερμοκρασία, παρέχοντας έναν οδηγό για τις ρυθμίσεις του.

UEFI BIOS

Το φημισμένο BIOS UEFI της ASUS παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να ρυθμίσετε, να βελτιώσετε και να συντονίσετε το σύστημά σας. Προσφέρει έξυπνα απλοποιημένες επιλογές για αρχάριους PC DIY, καθώς και ολοκληρωμένες λειτουργίες για έμπειρους χρήστες.

Μια διαισθητική λειτουργία για προχωρημένους που προσφέρεται μέσω του UEFI σας επιτρέπει να αναλάβετε τον πλήρη έλεγχο. Μια ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης διευκολύνει την εύρεση επιλογών και διάφορες προηγμένες λειτουργίες σας επιτρέπουν να κάνετε έξυπνες και λεπτομερείς ρυθμίσεις, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την απόδοση όπως ακριβώς θέλετε.

Η λειτουργία EZ εμφανίζει ζωτικές ρυθμίσεις και στατιστικά στοιχεία και προσφέρει επίσης οδηγούς, λειτουργίες drag-and-drop και εφαρμογή σημαντικών ρυθμίσεων με ένα κλικ, όλα για να σας βοηθήσουν να θέσετε σε λειτουργία την εξέδρα σας σε χρόνο μηδέν.

Ψύκτρα M.2

Δύο ψύκτρες M.2 φροντίζουν τις τρεις υποδοχές M.2, αποτρέποντας το throttling που μπορεί να συμβεί με την αποθήκευση M.2 κατά τη διάρκεια συνεχών μεταφορών.

M.2 Backplate

Η πίσω πλάκα M.2 συμβάλλει στη διασφάλιση της μέγιστης απόδοσης των μονάδων υψηλής απόδοσης, ακόμη και όταν η ροή του αέρα είναι περιορισμένη.

Περιλαμβάνει τον μηχανισμό Q-Latch για να μπορείτε να ασφαλίζετε ή να αφαιρείτε έναν SSD M.2 χωρίς την ανάγκη χρήσης παραδοσιακών βιδών.

Ψύκτρα VRM

Οι δύο ψύκτρες VRM της Prime Z690-A είναι σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές που υπήρχαν σε προηγούμενες μητρικές κάρτες Z590.

Μαζί με τα θερμικά μαξιλαράκια, βελτιώνουν τη μεταφορά θερμότητας από τα MOSFET και τα chokes για καλύτερη απόδοση ψύξης.

Πολλαπλές πηγές θερμοκρασίας

Κάθε σύνδεση μπορεί να παραπέμπει δυναμικά σε τρεις θερμικούς αισθητήρες. Το Fan Xpert 4 σας επιτρέπει να χαρτογραφείτε τη θερμοκρασία των υποστηριζόμενων καρτών γραφικών ASUS για να βελτιστοποιήσετε την ψύξη για εργασίες έντασης GPU και CPU.

Δύο συνδέσεις για αντλίες νερού

Μια ειδική σύνδεση παρέχει πάνω από 3 αμπέρ για αντλίες νερού PWM ή DC υψηλής απόδοσης, καθώς και μια δεύτερη ειδική κεφαλή για AIOs.

Έξυπνη προστασία

Ένα ειδικό ολοκληρωμένο κύκλωμα προστατεύει κάθε κεφαλή ανεμιστήρα από υπερθέρμανση και υπέρταση.

Συνδέσεις ανεμιστήρων 4-Pin PWM/DC

Κάθε ενσωματωμένη σύνδεση υποστηρίζει αυτόματο εντοπισμό ανεμιστήρων PWM ή DC.

Απόδοση

Η σειρά Prime Z690 είναι κατασκευασμένη για να διαχειρίζεται τους πρόσθετους πυρήνες και το αυξημένο εύρος ζώνης των επεξεργαστών Intel 13ης και 12ης γενιάς. Οι μητρικές κάρτες ASUS Z690 παρέχουν όλα τα βασικά στοιχεία για την ενίσχυση της καθημερινής παραγωγικότητας, ώστε το σύστημά σας να είναι έτοιμο για δράση με σταθερή ισχύ, διαισθητική ψύξη και ευέλικτες επιλογές μεταφοράς.

ProCool Connectors

Οι σύνδεσμοι ενισχύουν τη σύνδεση της μητρικής κάρτας με το τροφοδοτικό με συνδέσμους 8+8 ακίδων που περνούν 12 βολτ ισχύος απευθείας στους επεξεργαστές. Κάθε υποδοχή διαθέτει συμπαγείς ακροδέκτες που μπορούν να διαχειριστούν περισσότερο ρεύμα από τους συνδέσμους με κοίλους ακροδέκτες.

16+1 DrMOS

Ένα VRM με 16+1 DrMOS παρέχει την ισχύ και την αποδοτικότητα που απαιτούν οι τελευταίοι επεξεργαστές Intel.

Βελτίωση επιδόσεων DDR5

Το Prime Z690-A βελτιώνει τις επιδόσεις DDR5, παρέχοντας επιλογές overclocking όχι μόνο για κιτ υψηλής ταχύτητας, αλλά ακόμη και για μονάδες μνήμης entry-level με κλειδωμένο ολοκληρωμένο κύκλωμα διαχείρισης ισχύος (PMIC).

  • Ένα ειδικό κύκλωμα στη μητρική κάρτα παρακάμπτει με ασφάλεια τους περιορισμούς του PMIC της μνήμης DDR5, επιτρέποντάς σας να ξεπεράσετε το προεπιλεγμένο όριο των 1,1 βολτ και να αυξήσετε τη συχνότητα και τους χρονισμούς στο μέγιστο.
  • Συνήθως, ένα περιορισμένο PMIC που έχει ξεκλειδωθεί απαιτεί την πλήρη ανακύκλωση του συστήματος κάθε φορά που ρυθμίζεται η τάση της μνήμης. Το Prime Z690-A αξιοποιεί το ενσωματωμένο υλικό και το υλικολογισμικό για να παρακάμψει έξυπνα αυτόν τον ενοχλητικό περιορισμό, επιτρέποντας την εφαρμογή προσαρμογών τάσης μέσω της ίδιας διαδικασίας μαλακής επαναφοράς του συστήματος που χρησιμοποιήθηκε για τις προηγούμενες γενιές μνήμης DDR.

ASUS OptiMem II

Οι αναθεωρήσεις στη δρομολόγηση ιχνών της μητρικής κάρτας παρέχουν στους τελευταίους επεξεργαστές Intel απεριόριστη πρόσβαση στο εύρος ζώνης της μνήμης. Η τεχνολογία ASUS OptiMem II χαρτογραφεί προσεκτικά τις διαδρομές των σημάτων μνήμης σε διαφορετικά στρώματα της πλακέτας PCB για να μειώσει τα vias και προσθέτει ζώνες θωράκισης που μειώνουν σημαντικά τη διασταύρωση.

  • Βελτιωμένη σταθερότητα και συμβατότητα μνήμης
  • Επιτρέπει χαμηλότερες καθυστερήσεις μνήμης σε ισοδύναμες τάσεις
  • Βελτιωμένο περιθώριο συχνότητας μνήμης

Αποθήκευση

4 υποδοχές M.2, έως 64 Gbps

Η Prime Z690-A προσφέρει συνολικά τέσσερις υποδοχές M.2 που υποστηρίζουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 64 Gbps μέσω PCIe 4.0, επιτρέποντας ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και φόρτωσης εφαρμογών με δίσκους λειτουργικού συστήματος ή εφαρμογών.

Υποδοχή PCIe 5.0

Οι επεξεργαστές Intel 13ης και 12ης γενιάς φέρνουν στην αγορά την υποστήριξη PCIe 5.0. Το PCIe 5.0 προσφέρει διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων σε σχέση με το PCIe 4.0, καθιστώντας το αρκετά ανθεκτικό για να χειριστεί νέες εργασίες με μεγάλο όγκο δεδομένων. Το PCIe 5.0 φέρνει επίσης και άλλα πλεονεκτήματα, όπως ηλεκτρικές αλλαγές για τη βελτίωση της ακεραιότητας του σήματος, συμβατούς προς τα πίσω συνδέσμους CEM για κάρτες προσθήκης και συμβατότητα προς τα πίσω με προηγούμενες εκδόσεις του PCI Express.

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C

Πολυάριθμες θύρες USB υποστηρίζουν εξοπλισμούς υψηλών προδιαγραφών φορτωμένους με περιφερειακά, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μπροστινών όσο και των πίσω υποδοχών USB Type-C με γρήγορο USB 3.2 Gen 2x2 για ταχύτητες μετάδοσης έως και 20 Gbps.

Υποστήριξη Thunderbolt 4

Η Prime Z690-A διαθέτει υποστήριξη Thunderbolt 4 μέσω μιας ενσωματωμένης σύνδεσης. Με την τελευταία πιστοποιημένη από την Intel πρόσθετη κάρτα ASUS ThunderboltEX 4, μπορεί να ενεργοποιήσει αμφίδρομες ταχύτητες έως και 40 Gbps σε ένα μόνο καλώδιο. Επιπλέον, αυτή η κάρτα διαθέτει λειτουργία daisy-chain για σύνδεση πολλαπλών οθονών και υποστηρίζει έως και μια οθόνη ανάλυσης 8K. Μπορεί επίσης να παρέχει έως και 100 Watt ισχύος για γρήγορη φόρτιση συσκευών.

Intel 2.5 Gb Ethernet

Η σύνδεση Intel Ethernet I225-V μειώνει την επιβάρυνση της CPU και προσφέρει εξαιρετικά υψηλή απόδοση TCP και UDP για ταχύτερη και ομαλότερη μεταφορά δεδομένων.

Το ASUS LANGuard είναι ένα χαρακτηριστικό προστασίας δικτύου σε επίπεδο υλικού που ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία σύζευξης σήματος και κορυφαίους πυκνωτές επιφανειακής τοποθέτησης anti-EMI για να βελτιώσει την απόδοση και να εξασφαλίσει μια πιο αξιόπιστη σύνδεση.

Ήχος

Ακύρωση θορύβου AI

Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα αξιοποιεί μια τεράστια βάση δεδομένων βαθιάς μάθησης για τη μείωση του θορύβου φόντου από το μικρόφωνο και τον εισερχόμενο ήχο, διατηρώντας ταυτόχρονα τα φωνητικά. Αυτό αφαιρεί τον ενοχλητικό κρότο του πληκτρολογίου, τα κλικ του ποντικιού και άλλους θορύβους περιβάλλοντος, ώστε να μπορείτε να ακούτε και να ακούγεστε με κρυστάλλινη καθαρότητα κατά τη διάρκεια παιχνιδιών ή κλήσεων.

Realtek Codec και μοναδικά χαρακτηριστικά σχεδίασης για καθαρό, ισχυρό ήχο

Η Prime Z690-A χρησιμοποιεί έναν μοναδικό κωδικοποιητή ήχου που σχεδιάστηκε σε στενή συνεργασία με την Realtek - τον Realtek S1220A. Διαθέτει επίσης πρωτοφανή αναλογία σήματος προς θόρυβο (SNR) 120 dB για τη στερεοφωνική έξοδο γραμμής και 113 dB SNR για τη γραμμή εισόδου, παρέχοντας άριστη ποιότητα ήχου. Επιπλέον, ένα κύκλωμα ανίχνευσης σύνθετης αντίστασης ρυθμίζει αυτόματα το κέρδος, ώστε να διασφαλίζεται το βέλτιστο εύρος έντασης για τα ακουστικά σας.

Το DTS:X Ultra προσθέτει μια λειτουργία χωρικού ήχου για να ενισχύσει τα ακουστικά και τα ηχεία για βελτιωμένα παιχνίδια, VR και εμπειρίες εκτεταμένης πραγματικότητας. Το DTS:X Ultra υποστηρίζει ήχο που βασίζεται σε κανάλια, σκηνές και αντικείμενα για να επιτρέπει βαθύτερη ηχητική εμβάθυνση σε ενεργοποιημένο περιεχόμενο. Παρέχει επίσης βελτιώσεις μετα-επεξεργασίας και συντονισμό σε επίπεδο συσκευής για τους κωδικοποιητές DTS.

Aura Sync

Ένα καλοκουρδισμένο σύστημα ενθουσιασμού αξίζει μια αντίστοιχη αισθητική. Το ASUS Aura προσφέρει πλήρη έλεγχο του φωτισμού RGB με μια ποικιλία λειτουργικών προεπιλογών για τα ενσωματωμένα LED RGB, καθώς και για ταινίες και συσκευές που είναι συνδεδεμένες στις ενσωματωμένες κεφαλές RGB - και όλα αυτά μπορούν να συγχρονιστούν με ένα διαρκώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο υλικού με δυνατότητα Aura.

Σύνδεση ARGB Gen 2

Τρεις διευθυνσιοδοτούμενες συνδέσεις RGB Gen 2 είναι ικανές να ανιχνεύουν τον αριθμό των LED σε διευθυνσιοδοτούμενες συσκευές RGB δεύτερης γενιάς, επιτρέποντας στο λογισμικό να προσαρμόζει αυτόματα τα εφέ φωτισμού σε συγκεκριμένες συσκευές. Οι νέες κεφαλές προσφέρουν επίσης συμβατότητα προς τα πίσω με τις υπάρχουσες συσκευές Aura RGB.

Armoury Crate

Το Armoury Crate είναι ένα νέο βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει κεντρικό έλεγχο των υποστηριζόμενων προϊόντων. Από ένα ενιαίο διαισθητικό περιβάλλον εργασίας, το Armoury Crate σας επιτρέπει να προσαρμόζετε εύκολα το φωτισμό RGB και τα εφέ για κάθε συμβατή συσκευή σας. Το λογισμικό παρέχει επίσης τον έλεγχο των ρυθμίσεων για έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προϊόντων ASUS, συμπεριλαμβανομένων των προτιμήσεων πληκτρολογίου και ποντικιού. Το Armoury Crate διαθέτει ακόμη και ειδική καταχώριση προϊόντων και ειδήσεις για να σας βοηθήσει να μείνετε σε επαφή με την κοινότητα της ASUS.

Q-Latch

Το καινοτόμο Q-Latch διευκολύνει την εγκατάσταση ή την αφαίρεση ενός SSD M.2 χωρίς την ανάγκη ειδικών εργαλείων. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί έναν απλό μηχανισμό κλειδώματος για να ασφαλίσει τη μονάδα και να εξαλείψει τις βίδες που ήταν απαραίτητες έως τώρα.

SafeSlot & SafeDIMM

Το PCIe 5.0 είναι 2 φορές ταχύτερο από το PCIe 4.0, γι' αυτό προσασρμόστηκε η διαδικασία κατασκευής SMT για το ταχύτερο SafeSlot, ώστε να εξασφαλίστούν οι υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων.

Το SafeSlot είναι ένα ενισχυμένο μεταλλικό περίβλημα που προστίθεται σε μια υποδοχή PCIe για να διατηρεί μια κάρτα σταθερά εγκατεστημένη.

Παράλληλα, οι ισχυρές υποδοχές ASUS SafeDIMM υποστηρίζουν και προστατεύουν τις μονάδες μνήμης RAM, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τοποθετείτε τις μονάδες σας με ταχύτητα, ακρίβεια και εμπιστοσύνη.

FlexKey

Το κουμπί επαναφοράς επαναπροσδιορισμένο

Το FlexKey είναι μια σύνδεση για την πρόσοψη του υπολογιστή που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το κουμπί επαναφοράς ώστε να παρέχει γρήγορη πρόσβαση στους ελέγχους φωτισμού Aura, το DirectKey, που δίνει πρόσβαση στο UEFI BIOS, ή την επαναφορά του συστήματος.

Χαρακτηριστικά που σας βοηθούν να φτιάξετε τον υπολογιστή σας, πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο απλά

Κατασκευαστής

Asus

Χαρακτηριστικά

Γενικά

Μέγεθος
ATX
Τύπος
Desktop

Επεξεργαστής

Υποστηριζόμενοι Επεξεργαστές
Intel
Μοντέλα
Core i5, Core i7, Core i9, Celeron Dual Core, Core i3, Pentium Dual Core
Υποστηριζόμενη Γενιά
Alder Lake
Socket
1700

Chipset

Μοντέλο
Intel Z690

Μνήμη

Τύπος Μνήμης
DDR5
Πλήθος
4 DIMM Slots
Ταχύτητες Μνήμης
4800, 5000OC, 5200OC, 5400OC, 5600OC, 5800OC, 6000OC
Λειτουργία Μνήμης
Dual Channel

Εσωτερικές Συνδέσεις

PCI Express x16 3.0
1 Slot
PCI Express x16 5.0
1 Slot
Πλήθος SATA III 6Gb/s
4 Port
Τύπος M.2
4 Θύρες PCIe 4.0
Πλήθος Υποδοχών M.2
4

Εξωτερικές Συνδέσεις

Πίσω Έξοδοι USB-A
6 θύρες USB 3.2
Πίσω Έξοδοι USB-C
2 θύρες USB 3.2
Ethernet (LAN)
1
Συνδέσεις με Οθόνη
DisplayPort, HDMI

Δυνατότητες

RGB Φωτισμός
Ναι
WiFi/Bluetooth
Όχι
Extra
RGB Header

Ήχος

Κανάλια Κάρτας Ήχου
7.1
Επιπλέον Συνδέσεις Ήχου
Optical S/PDIF

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

Αξιολογήσεις χρηστών

  • Aggelos_Spathis

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Μετά από σχεδόν 1 χρόνο χρήσης Έχω να πώ τα εξής.Άψογη συνδεσιμότητα.Αναγνωρισε την παλία εγκατάσταση w10 απο μόνο του.Το x.m.p απροβλημάτιστο.Αντιμετώπισα μόνο κάποια προβληματάκια στο ethernet Οι drivers της intel αποσυνδέονται συχνά γνωστό πρόβλημα του l225.Διορθώνεται μόνο αν κλειδώσεις την ταχώτητα του στα 100mbps.Οπότε εαν έχεις ταχύτερη σύνδεση η lan card είναι μονόδρομος.Μακριά απο το armoury crate.Εκανε άνω κάτω τα fan curve και σταματούσαν τυχαία τα case fans.Προτιμήστε ρύθμιση μέσα από το bios. Θα προτιμούσα τα fan headers να ήταν σε πιο βολική θέση για να μην έχω χάος καλωδίων μπροστά.Αγοράστηκε με 12700k και corsair ddr5 5600 white 2 dimms.Τέλος λεπτομέρεια αλλά εαν έχεις πίσω ανεμιστήρα το μοναδικό led που έχει δεν φαίνεται καν.

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Vasilis_Chaskiolis718
    4
    3 στους 7 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Παιδιά η μητρική είναι φοβεροί τα έχει όλα,
    ένα δύο μικρό θεματάκια τα οποία τα προσπερνάς
    δεν ανεβάζει θερμοκρασίες όποιο επεξεργαστή και αν βάλεις
    4 αστεράκια γιατί δεν έχει WI FI
    την πήρα προσφορά στα 253,00Ε
    απογειώθηκε Διαστημόπλιο έγινε
    μην το σκέφτεσται στην κατηγορία του το πρώτο
    αλλιώς θες πάνω από 350Ε για να πάρεις μια καλή motherboard
    αυτό είναι το PC μου με βγήκε λίγο ακριβό
    για τα δικά μου δεδομένα αλλά και πάλι τα πήρα όλα σε προσφορές
    κομμάτι κομμάτι, και χωρίς κάρτα γραφικών με βγήκε γύρω στα 1300Euro
    θα επανέλθω αργότερα για πλήρης γνώμη.

    Be Quiet Pure Base 500 Midi Tower
    Asus Prime Z690-A Motherboard ATX με Intel 1700 Socket
    Intel Core i5-13500 1.8GHz Επεξεργαστής 14 Πυρήνων Socket 1700
    Gigabyte Aorus ATC800 Ψύκτρα Διπλού Ανεμιστήρα RGB (TDP) 200 W
    Seasonic Focus Plus 750W Τροφοδοτικό Full Modular 80 Plus Gold
    G.Skill Trident Z5 32GB DDR5 RAM (CL): 36-36-36-96 (2x16GB) 6000 MHz
    Dell External USB Slim DVD+/-RW Optical Drive
    2 Samsung 870 Evo SSD 500GB 2.5'' SATA III
    1 Samsung 980 Pro SSD 250GB M.2 NVMe PCI Express 4.0
    Dell S2721H IPS Monitor 27" FHD

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Mpakaliaros332
    5
    15 στους 17 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε αυτήν είναι πραγματικά η καλύτερη σε αυτά τα λεφτά και καλύτερη από την TUF σε θέμα ήχου.
    Μόνο Asus!

    Edit: Παιδιά η μητρική δεν παίζετε!!

    Γνωστά θέματα (σε όλες τις Z690)
    Μην πάρετε 4 στικ ραμ, παρτε 2.
    Πολυς κοσμος εχει προβλημα με το να μπουταρει το συστημα με 4 stick RAM.

    Εγώ για να μπουτάρω με προφίλ XMP έπρεπε να βάλω το module στη γκρι υποδοχή.

    Κατά τα άλλα όλα τέλεια! Τρέχω τον 12900Κ στους 24 βαθμούς Κελσίου με αρχαία ψύξη (h100) idle, 30 βαθμούς σε παιχνίδι, και σε στρες τεστ 80 βαθμούς στα μανισια 4.9ghz.

    Έχει πολύ περιθώριο για OC βέβαια αφού μόλις κάηκε ο ταλαιπωρημένος μου i7 2600k που είχε κλείσει δεκαετία προτιμώ να μένω σε χαμηλές θερμοκρασίες και χαμηλά βολτ! (Εξάλλου το overclock δεν χρειάζεται στον 12900Κ!

    ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ, πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα.
    Καλύτερη και φτηνότερη από την TUF Gaming. Και κατά την άποψη μου καλύτερη από όλα τα αλλα brands σε αυτό το εύρος τιμών.

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία

Ερωτήσεις

50 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Uppertaker

Δέχεται την Asus GeForce RTX 4060; Επειδή βλέπω έχει PCI Express 3 και 5 αλλά όχι 4 που είναι η GPU.

Spark_89

Χρειαστήκατε BIOS update για την εγκατάσταση του 13700K?

Δες όλες τις ερωτήσεις (3)

Παρόμοια προϊόντα

Asus Prime Z690-A Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus Prime Z690-A Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus Prime Z790-A WIFI Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus Prime Z790-A WIFI Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus ROG Strix Z790-H Gaming WiFi Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus ROG Strix Z790-H Gaming WiFi Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus Rog Strix Z690-F Gaming WIFI Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus Rog Strix Z690-F Gaming WIFI Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4 Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket
από 490,59 €από 270,00 €από 289,43 €από 712,66 €από 570,60 €
ΚατασκευαστήςAsusAsusAsusAsusAsus
Διαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω Skroutz
Socket17001700170017001700
Περισσότερα χαρακτηριστικά