Ulefone Power Armor 14 Dual SIM (4GB/64GB) Ανθεκτικό Smartphone Black
Κινητά Τηλέφωνα

Ulefone Power Armor 14 Dual SIM (4GB/64GB) Ανθεκτικό Smartphone BlackΚωδικός: 32888647

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Μοντέλο 2021
  • Προστασία IP69K, MIL-STD-810G
  • Οθόνη 6.52"/1600 x 720
  • Υποστήριξη NFC/3.5mm Jack/Ραδιόφωνο
  • Επεξεργαστής MT6765G Helio G35
  • Μεγάλη Μπαταρία 10000mAh
Δες όλη την περιγραφή
186,03
ΠαράδοσηΠαρ, 13 Σεπ - Πέμ, 19 Σεπ
+39,99 €

Επιλεγμένο κατάστημα

Αναφορά προϊόντος

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

από 186,03 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 186,03 €

Περιγραφή

Στιβαρό και αδιάβροχο (IP68/IP69K) smartphone της Ulefone, με επιβλητικό design και σκελετό υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό σε σκληρή χρήση και χτυπήματα (MIL-STD-810G).

Μπαταρία 10000mAh

Η τεράστια μπαταρία 10000mAh στο εσωτερικό μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα την απαίτησή σας για περισσότερη ισχύ, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν για να απελευθερωθείτε από την φόρτιση και να διώξετε το άγχος της μπαταρίας σας. Επιπλέον, η ενσύρματη γρήγορη φόρτιση 18W και η ασύρματη φόρτιση 15W που υποστηρίζονται είναι έτοιμες να δώσουν ώθηση στην μπαταρία!

Ανθεκτικό και όμορφο

Ως πρωτοπόρος στη μόδα, το Power Armor 14 εγκαταλείπει την αδέξια αίσθηση των συνηθισμένων ανθεκτικών τηλεφώνων με τη σχεδίαση σε μαύρο και γκρι χρώμα μαζί με δύο τόξα "U" γεμάτα μοναδική γοητεία αναβαθμίζοντας την αίσθηση λαβής στο χέρι.

360° All Round προστασία

Κατασκευή Στρατιωτικών Προδιαγραφών

Το μαλακό τύλιγμα TPU γύρω από τις επάνω και κάτω γωνίες συμβάλλει στην προστασία στις πτώσεις. Το πίσω κάλυμμα και η οθόνη συνδέονται φυσικά με το περιφερειακό σκληρό πλαστικό, το οποίο όχι μόνο κάνει το τηλέφωνο να φαίνεται πιο όμορφο, αλλά προστατεύει και την οθόνη του τηλεφώνου σε κάποιο βαθμό.

Νέο Επίπεδο Ανθεκτικότητας

Ένα πραγματικά ανθεκτικό τηλέφωνο

Όταν αντιμετωπίζετε εξαιρετικά σκληρό περιβάλλον, χρειάζεστε ένα πραγματικά ανθεκτικό τηλέφωνο. Έχει περάσει βαθμό προστασίας IP68/IP69K και πιστοποιημένο από το στρατιωτικό πρότυπο MIL-STD-810G, μπορεί να αντισταθεί σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, σίγουρα αρκετά σκληρό για να αντέχει το νερό, τη σκόνη και την απότομη πτώση.

Πιστοποιημένο από MIL-STD-810G

  • Δοκιμή χαμηλής πίεσης

Πίεση: 57kPa | Θερμοκρασία: 25℃ | Χρόνος: 4 ώρες

  • Δοκιμή υγρασίας

Υγρασία: 50%-90% | Θερμοκρασία: 23-60℃ | Χρόνος: 6-8 ώρες

  • Δοκιμή όξινης ατμόσφαιρας

Θερμοκρασία: 35℃ | Τιμή PH: 4,17 | Χρόνος: 2 ώρες / 22 ώρες αποθήκευση

  • Δοκιμή ηλιακής ακτινοβολίας

Θερμοκρασία: 49℃ | Ενέργεια Ακτινοβολίας: 1120W/m² | Χρόνος: 19 ώρες 58 λεπτά

Στερεά & Αδιάβροχη Δομή

Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι το τηλέφωνο έχει εξαιρετική αδιαβροχοποίηση. Η θύρα φόρτισης και η υποδοχή ακουστικών καλύπτονται με αδιάβροχο πώμα, ενώ το ηχείο και ο δέκτης είναι αδιάβροχα. Ούτε μια σταγόνα νερού, ένας κόκκος άμμου και ένας κόκκος σκόνης δεν μπορεί να μπει στο τηλέφωνο, ούτε σταγόνες και κραδασμοί μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε αυτό.

Προσαρμοσμένη προστατευτική θήκη

Η ειδικά σχεδιασμένη πολυλειτουργική προστατευτική θήκη που περιλαμβάνει ένα περιστρεφόμενο κλιπ πλάτης 180° και ένα εξάρτημα καραμπίνερ, όχι μόνο μπορεί να ανεχθεί καθημερινές ζημιές, αλλά μπορεί επίσης να σας προσφέρει μεγαλύτερη φορητότητα όταν κάνετε περιπέτειες σε εξωτερικούς χώρους. 

Ταιριάζει καλά με άλλα αξεσουάρ

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη περισσότερη φορητότητα, μπορείτε να προσθέσετε ένα λουράκι ή μια θήκη τηλεφώνου ποδηλάτου κ.λπ. για τη διευκόλυνσή σας.

Δυνατός ήχος χωρίς ακουστικό

Ραδιόφωνο FM χωρίς ακουστικά

Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η εμπειρία ακρόασης ραδιοφώνου FM χωρίς ακουστικά, το Power Armor 14 έχει βελτιστοποιήσει την ένταση του ηχείου σε ένα νέο επίπεδο. Δεν χρειάζεται να συνδέσετε το ακουστικό, εσείς και οι φίλοι σας μπορείτε να ακούσετε ηχηρή μουσική που μοιάζει με τη μουσική που παίζεται στο πάρτι.

Προσαρμοσμένο Πλήκτρο

Σχεδιασμένο με ένα προσαρμοσμένο πλήκτρο που μπορεί να προγραμματιστεί σε 6 διαφορετικές συντομεύσεις λειτουργιών ή να ξεκινήσει γρήγορα οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή έχετε προκαθορίσει. Έχει ρυθμιστεί να ενεργοποιεί την εφαρμογή Push-to-Talk (Zello) από προεπιλογή με παρατεταμένο πάτημα. Μπορείτε να απολαύσετε αποτελεσματικές και οικονομικά αποδοτικές επικοινωνίες χωρίς προβλήματα με τη βοήθεια αυτού του κουμπιού.

Απλοποίηση Δύσκολων Εργασιών

Ψηφιακή Εργαλειοθήκη

H ψηφιακή εργαλειοθήκη που περιλαμβάνει πολλά πρακτικά gadget μπορεί να σας βοηθήσει. Βρείτε την εφαρμογή "Hanging painting" για βαθμονόμηση οριζόντια και κάθετα, είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν τέλειο τοίχο γκαλερί.

Αποδοτική και σωστή χρήση ανάλογα τον χρήστη

Στη λειτουργία εύκολης εκκίνησης, το περιβάλλον γίνεται απλούστερο, οι ηλικιωμένοι μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο χωρίς κόπο, ενώ όσον αφορά τα παιδιά μπορεί να περιοριστεί ο χρόνο χρήσης, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και οι εφαρμογές,

Υπερταχεία απόδοση

Επεξεργαστής MediaTek Helio G35

Μέσα στο MediaTek Helio G35 υπάρχει ένας γρήγορος οκταπύρηνος επεξεργαστής Arm Cortex-A53 με μέγιστες ταχύτητες 2,3 GHz. Σε συνδυασμό με 4 GB RAM, σας επιτρέπει να εκτελείτε πολλές εργασίες ομαλά και άπταιστα χωρίς δυσκολίες, ενώ η εσωτερική αποθήκευση 64 GB κάνει όλες τις αξέχαστες φωτογραφίες και τα βίντεό σας να αποθηκεύονται για πάντα. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε επιπλέον μνήμη με μια κάρτα TF 1 TB.

Η ευρεία προβολή προσφέρει καθηλωτική αίσθηση

Οθόνη Waterdrop 6,52 ιντσών

Δείτε πέρα από τον ορίζοντα, εξερευνήστε το άγνωστο στη μεγάλη οθόνη 6,52 ιντσών. Κάθε φωτογραφία, κάθε καρέ βίντεο, ταινιών και παιχνιδιών που σαρώνει αργά στην οθόνη μπορεί να σας προσφέρει απίστευτη οπτική απόλαυση. Η υψηλή αναλογία οθόνης προς σώμα σάς προσφέρει μια απίστευτη οπτική εμπειρία κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας.

Εξαιρετική ικανότητα φωτογραφίας

Κύρια πίσω κάμερα 20MP

Η κύρια πίσω κάμερα, με εκπληκτικά pixel 20MP, καταγράφει πιστά κάθε φωτογραφία με ζωντανές λεπτομέρειες, ώστε οι φωτογραφίες να παραμένουν καθαρές ακόμα και μετά από έντονο ζουμ. Δείτε και ζήστε τη ζωή με νέα μάτια, καταγράψτε τις πολύτιμες αναμνήσεις σας για πάντα.

Αναγνώριση σκηνής AI, Αιχμαλωτίστε τον κόσμο Έξυπνα

Με την υποστήριξη της τεχνολογίας AI, το Power Armor 14 είναι τόσο έξυπνο που μπορεί να γίνει ο "Σύμβουλος Φωτογραφίας", μπορεί να αναγνωρίσει έξυπνα πολλές σκηνές και να προσαρμόσει αυτόματα τη φωτεινότητα, την αντίθεση, τον κορεσμό και πολλά άλλα για να σας βοηθήσει να τραβήξετε αβίαστα φωτογραφίες που έχουν εξαιρετική ιστορίες.

Θυμηθείτε την υπέροχη υποβρύχια εμπειρία

Υποβρύχια Φωτογραφία

Δεδομένου ότι το τηλέφωνο είναι εντελώς στεγανό, μπορείτε να το μεταφέρετε όταν κολυμπάτε ή κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα. Όταν συναντάτε ένα υπέροχο υποβρύχιο τοπίο, ανοίξτε γρήγορα τη δημιουργική λειτουργία υποβρύχιας κάμερας για να τραβήξετε με μαεστρία φωτογραφίες και βίντεο.

Macro φακός 2MP

Ο μακρο φακός 2MP σάς επιτρέπει να αποδίδετε μικροσκοπικά αντικείμενα με απίστευτες λεπτομέρειες σε απόσταση μόλις 4 εκατοστών, παρουσιάζοντάς σας έναν εξαιρετικό τρόπο να ανακαλύψετε την ομορφιά του μικροσκοπικού κόσμου, όλα τα οπτικά θαύματα θα εμφανίζονται ακριβώς κάτω από τον φακό macro.

Μπροστινή κάμερα 16MP

Η καταπληκτική μπροστινή κάμερα selfie με αισθητήρα εικόνας Sony IMX481 CMOS δείχνει πάντα την καλύτερή σας πλευρά, με διάφορα διαφορετικά φίλτρα φωτογραφιών, είναι σε θέση να απαθανατίσει την πιο ελκυστική στιγμή σας σε διαφορετικά στυλ, οι φωτογραφίες που τραβήξατε είναι πολύ πέρα από τις προσδοκίες σας.

Dual 4G Dual VoLTE

Ευρείες παγκόσμιες ζώνες συχνοτήτων 4G

Το Power Armor 14 έχει μεγάλη γκάμα ζωνών συχνοτήτων 4G, προσφέροντάς σας απίστευτη παγκόσμια απόδοση δικτύου 4G. Το Dual 4G Dual VoLTE σάς επιτρέπει να έχετε σταθερή σύνδεση 4G στο Διαδίκτυο και να πραγματοποιείτε κλήσεις HD από οποιαδήποτε κάρτα SIM.

Περισσότερες λειτουργίες, περισσότερη άνεση

Περιεχόμενα Συσκευασίας

  • Power Armor 14
  • Μετασχηματιστής AC
  • Καλώδιο δεδομένων
  • Προστατευτική μεμβράνη (προεγκατεστημένη)
  • Προστατευτικό οθόνης Tempered Glass
  • Κορδόνι
  • Βελόνα SIM
  • Οδηγίες πολλαπλών λειτουργιών
  • Εγχειρίδιο πολλαπλών γλωσσών
  • Κάρτα εγγύησης

Κατασκευαστής

Ulefone

Χαρακτηριστικά

Βασικά Χαρακτηριστικά

Τύπος Κινητού
SmartPhone
Λειτουργικό Σύστημα
Android
SIM
Dual
Έτος Κυκλοφορίας
2021
Χρώμα
Μαύρο
Περιεχόμενα Συσκευασίας
Strap, Καλώδιο Φόρτισης, Προστασία Οθόνης, Φορτιστής
Μοντέλο
-

Επεξεργαστής & Μνήμη

Μοντέλο Επεξεργαστή
Mediatek Helio G35
Ισχύς Βασικού Επεξεργαστή
2,3 GHz
Πυρήνες Επεξεργαστή
8
RAM
4 GB
Χωρητικότητα
64 GB
Card Slot
Ναι

Οθόνη

Μέγεθος
6,52 "
Ανάλυση
1600 x 720 pixels
Τύπος
IPS
Χειρισμός
Οθόνη αφής (Touch screen)

Κάμερα

Πίσω Κάμερα
Τριπλή
Φακοί Πίσω Κάμερας
Macro 2MP, Αισθητήρας Βάθους 2MP, Ευρυγώνιος 20MP
Βίντεο Πίσω Κάμερας
1080p 30fps
Flash Πίσω Κάμερας
Ναι
Φακοί Selfie Κάμερας
Ευρυγώνιος 16MP
Δυνατότητες
HDR, Night Mode, Slow Motion

Δίκτυο & Συνδεσιμότητα

Δίκτυο Σύνδεσης
4G
Συνδεσιμότητα
3.5mm Jack, Bluetooth, USB-C, Wi-Fi
NFC
Ναι

Μπαταρία

Χωρητικότητα
10000 mAh
Αποσπώμενη
Όχι
Γρήγορη Φόρτιση
Ναι
Ισχύς Φόρτισης
18 W
Ασύρματη Φόρτιση
Ναι
Ισχύς Ασύρματης Φόρτισης
15 W

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Προστασία
Dust Resistant, Rugged, Water Resistant
Πιστοποίηση Προστασίας
IP69K, MIL-STD-810G
Αισθητήρες
Accelerometer, Face ID, Light Sensor, Proximity, Γυροσκόπιο, Πυξίδα
Δακτυλικό Αποτύπωμα
Στο Πλάι

Διαστάσεις

Μήκος
175,6 mm
Πλάτος
82,5 mm
Πάχος
17,2 mm

Εγγύηση

Επιμέρους Εγγύηση Κατασκευαστή
6 μήνες στην Μπαταρία, 1 χρόνος σε ολόκληρη την συσκευή

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

Αξιολογήσεις χρηστών

  • ANTONIS_MARAKIS646
    4
    4 στους 4 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Η μπαταρία δίνει ρέστα. Με κλειστά bluetooth, wifi, gps η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει και τις 2 εβδομάδες. Γενικά είναι σκυλί. Το αρνητικό είναι ότι όποτε μου πέφτει φοβάμαι μη σπάσω το μάρμαρο.

    • Ποιότητα κλήσης
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Μουσική
    • Ταχύτητα
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Ανάλυση οθόνης
    • Μπαταρία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Gianis_Gianakis
    2
    0 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Από θέμα αντοχής είναι κορυφή.....η κάμερα είναι άθλια...κινέζικη 2-3 megapixel το πολύ....όταν έχει ήλιο βγάζει κόκκινες φωτογραφίες...σε λίγο χαμηλό φωτισμό είναι σκοτεινες...το ίδιο και το βίντεο....άθλιο..η ανάλυση μέτρια....τα χρήματα είναι πολλά για την συσκευή....κάνει κολλήματα.....για απλή χρήση είναι ο.κ....

    • Μουσική
    • Μπαταρία
    • Ποιότητα κλήσης
    • Ταχύτητα
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Ανάλυση οθόνης
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • chousein_isa_oglou
    5
    7 στους 8 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Φοβερό τηλέφωνο 5 αστέρια εγώ πού είμαι υδραυλικός για την δουλειά μου είναι μάνα θα δείξει ο χρόνος πόσο θα αντέξει το έχω πάρει τώρα

    • Ποιότητα κλήσης
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Μουσική
    • Ταχύτητα
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Ανάλυση οθόνης
    • Μπαταρία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • pantazis668507
    3
    6 στους 8 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Το αγόρασα λίγο πιο πάνω από τα 200 ευρώ. Για την τιμή αυτή το κινητό είναι τίμιο σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του. Όπως βλέπω όμως η τιμή έχει ξεφύγει και έτσι το κινητό πλέον καθίσταται πολύ ακριβό πάντα σε σχέση με αυτα που προσφέρει
    Οπότε κατά τη γνώμη μου δεν είναι πλέον καλή αγορά. Η διάρκεια της μπαταρίας του είναι ότι καλύτερο έχει

    • Ποιότητα κλήσης
    • Ταχύτητα
    • Μπαταρία
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Μουσική
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Ανάλυση οθόνης
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • john9678
    5
    2 στους 4 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    για κατω απο 200 ειναι μια χαρα, εχει μια μεγάλη μπαταριά που κρατάει 3-4 μερες με χρίση έχοντας και την εξοικονόμηση ανοιχτή , ειναι στιβαρό και γρήγορο στο μενού αφού έχει ελάχιστες εφαρμογές . η καμερα είναι μέτρια και είναι λογικό για αυτή τη τιμή ...!!!

    • Ποιότητα κλήσης
    • Ταχύτητα
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Μπαταρία
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Μουσική
    • Ανάλυση οθόνης
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • kostasnitro
    4
    6 στους 8 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    για 2010 € μια χαρά .. η μπαταρία με βαριά χρήση 2 με 3 μέρες.. μου αρέσει που έχει ασύρματη φόρτιση και γρήγορη.. δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα

    • Ποιότητα κλήσης
    • Μουσική
    • Ταχύτητα
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Μπαταρία
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Ανάλυση οθόνης
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • 5
    3 στους 3 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Δοκιμασμένα ανθεκτικοτατο!!!! Μην το πάρετε από data media... Μηδενική εξυπηρέτηση και service...

    • Ποιότητα κλήσης
    • Μουσική
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Μπαταρία
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Ταχύτητα
    • Ανάλυση οθόνης
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα κλήσης
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Μουσική
    • Ταχύτητα
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Ανάλυση οθόνης
    • Μπαταρία
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα κλήσης
    • Φωτογραφίες
    • Μουσική
    • Ταχύτητα
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Ανάλυση οθόνης
    • Μπαταρία
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα κλήσης
    • Φωτογραφίες
    • Καταγραφή Video
    • Μουσική
    • Ταχύτητα
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Ανάλυση οθόνης
    • Μπαταρία

Ερωτήσεις

113 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Δες όλες τις ερωτήσεις (4)

Παρόμοια προϊόντα

Ulefone Power Armor 14 Dual SIM (4GB/64GB) Ανθεκτικό Smartphone BlackUlefone Power Armor 14 Dual SIM (4GB/64GB) Ανθεκτικό Smartphone BlackUlefone Armor 24 Dual SIM (12GB/256GB) Ανθεκτικό Smartphone ΜαύροUlefone Armor 24 Dual SIM (12GB/256GB) Ανθεκτικό Smartphone ΜαύροUlefone Power Armor 14 Pro Dual SIM (8GB/128GB) ΜαύροUlefone Power Armor 14 Pro Dual SIM (8GB/128GB) ΜαύροUlefone Armor 21 Dual SIM (8GB/256GB) Ανθεκτικό Smartphone ΜαύροUlefone Armor 21 Dual SIM (8GB/256GB) Ανθεκτικό Smartphone ΜαύροOukitel WP22 Dual SIM (8GB/256GB) Ανθεκτικό Smartphone ΜαύροOukitel WP22 Dual SIM (8GB/256GB) Ανθεκτικό Smartphone Μαύρο
από 186,03 €από 358,77 €από 189,00 €από 311,89 €από 281,70 €
ΚατασκευαστήςUlefoneUlefoneUlefoneUlefoneOukitel
Διαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω Skroutz
RAM4 GB12 GB8 GB8 GB8 GB
Περισσότερα χαρακτηριστικά