Χημεία Τροφίμων, 6η Έκδοση
Επιστημονικά Βιβλία

Χημεία Τροφίμων, 6η Έκδοση Κωδικός: 33168319

Το βιβλίο Χημεία Τροφίμων εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1986 και επανεκδόθηκε το 1989, το 1992, το 1997 και το 2004 με προσθήκες και βελτιώσεις οι οποίες απέβλεπαν στην ενσωμάτωση νέων ευρημάτων στο χώρο

Δες όλη την περιγραφή

Το βιβλίο Χημεία Τροφίμων εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1986 και επανεκδόθηκε το 1989, το 1992, το 1997 και το 2004 με προσθήκες και βελτιώσεις οι οποίες απέβλεπαν στην ενσωμάτωση νέων ευρημάτων στο χώρο τη της Χημείας Τροφίμων και της Επιστήμης των Τροφίμων.

Δες όλη την περιγραφή
23,99
ΠαράδοσηΤρί, 13 Αυγ - Παρ, 16 Αυγ
+5,00 €μεταφορικά

Δημήτριος Μπόσκος

από 23,99 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 23,99 €

Περιγραφή

Το βιβλίο Χημεία Τροφίμων εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1986 και επανεκδόθηκε το 1989, το 1992, το 1997 και το 2004 με προσθήκες και βελτιώσεις οι οποίες απέβλεπαν στην ενσωμάτωση νέων ευρημάτων στο χώρο τη της Χημείας Τροφίμων και της Επιστήμης των Τροφίμων. Είναι ένα βοήθημα στα χέρια των φοιτητών και των επιστημόνων και τεχνολόγων τροφίμων που εξετάζει στο μέτρο του δυνατού τις πιο σημαντικές και σύγχρονες γνώσεις στο σχετικό πεδίο ενώ παράλληλα διευκολύνει την κατανόηση της σύνδεσης με σχετικούς κλάδους όπως η Βιοχημεία Τροφίμων, η Διατροφή, η Διασφάλιση Ποιότητας, η Βιοτεχνολογία, η Τοξικολογία, η Νομοθεσία και η Ασφάλεια Τροφίμων.Τις τελευταίες δεκαετίες δημοσιεύτηκαν μελέτες που αφορούν σε φυσικά προϊόντα των οποίων η αξία για την υγεία και η θεραπευτική τους ικανότητα ήταν γνωστή από αρχαιοτάτους χρόνους. 

Τα προϊόντα αυτά και οι πηγές τους μελετώνται σήμερα με σύγχρονα επιστημονικά μέσα προκειμένου να αξιολογηθούν και να χρησιμοποιηθούν σε σκευάσματα ή συμπληρώματα διατροφής. Πιο προχωρημένες εργασίες αποσκοπούν στη διερεύνηση της σχέσης δράση - δομή των βιοδραστικών συστατικών. Παράλληλα αναπτύσσεται η τεχνολογία των λεγάμενων νεωτεριστικών τροφίμων (novel foods), των συμπληρωμάτων, και μιας κατηγορίας προϊόντων που ονομάζονται συμβατικώς λειτουργικά (functional foods). 

Οι ιδιότητες που αναζητούνται σ' αυτά τα τρόφιμα είναι φυσικές και φυσικοχημικές αλλά και βιολογικές, όπως η αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή ικανότητα και η δράση τους σε σχέση με τον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και άλλες παθήσεις.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Χημεία Θετικών Επιστημών
Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
6η Έκδοση
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
320
Έτος έκδοσης
2021
Διαστάσεις
17x24 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 5 αστέρια
    0
  2. 1
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν
  • Ph_Rho__GR67

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Πολύ καλό για κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά ως τεχνολόγος τροφίμων ή χημικός τροφίμων και θέλει να επεκτείνει τις γνώσεις του μέσω και τής εφαρμογής HACCP στους χώρους (μαζικής) εστίασης.
    Για έναν τεχνικό Μαγειρικής Τέχνης, μάλλον δεν θα ήταν ιδιαίτερα προσιτό, δεδομένου ότι το βιβλίο πραγματεύεται αρχές και κανόνες σε τεχνοκρατικό ύφος και δομή ανάλυσης, εκτός κι αν οι γνώσεις του στην επιστήμη τής χημείας ήταν προχωρημένες και θα τον ενδιέφεραν οι προσεγγίσεις μέσω HACCP.
    Ευχαριστώ!

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα διάβαζα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα
    • Κατανόηση θεματολογίας
    • Ήταν σχετικά ενδιαφέρον
    • Ίσως το πρότεινα για ανάγνωση
    Σου φάνηκε χρήσιμη;

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

2 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες