Φυτόχωμα Πουλημένος για Κάκτους 06.01.0010 5lt
Χώματα & Πέτρες

Φυτόχωμα Πουλημένος για Κάκτους 06.01.0010 5lt Κωδικός: 34873493

Μερικές συμβουλές

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το μέγεθος της γλάστρας εξαρτάται από το μέγεθος του φυτού. Ένας γενικός κανόνας που μπορείτε να ακολουθείτε όταν διαλέγετε γλάστρες, είναι για τους...

Δες όλη την περιγραφή

Μερικές συμβουλές

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το μέγεθος της γλάστρας εξαρτάται από το μέγεθος του φυτού. Ένας γενικός κανόνας που μπορείτε να ακολουθείτε όταν διαλέγετε γλάστρες, είναι για τους σφαιρικούς κάκτους η διάμετρος της γλάστρας να είναι 5εκ.μεγαλύτερη από τη διάμετρο του κάκτου. Στην περίπτωση ψηλών στυλοειδών φυτών η γλάστρα πρέπει να έχει...

Δες όλη την περιγραφή
2,80
ΠαράδοσηΠέμ, 18 Ιουλ - Δευ, 22 Ιουλ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

Απόθεμα 2 τεμάχια

από 2,47 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 2,80 €

  2. 2,47 €

  3. 2,50 €

Περιγραφή

Μερικές συμβουλές

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το μέγεθος της γλάστρας εξαρτάται από το μέγεθος του φυτού. Ένας γενικός κανόνας που μπορείτε να ακολουθείτε όταν διαλέγετε γλάστρες, είναι για τους σφαιρικούς κάκτους η διάμετρος της γλάστρας να είναι 5εκ.μεγαλύτερη από τη διάμετρο του κάκτου. Στην περίπτωση ψηλών στυλοειδών φυτών η γλάστρα πρέπει να έχει διάμετρο ίση με το 1/3 του ύψους του φυτού.

Η επιλογή του χώματος

Ένα μέσο μίγμα χώματος κατάλληλο για τα περισσότερα παχύφυτα αποτελείται από ένα μέρος χονδρής ποταμίσιας άμμου, ένα μέρος κοσκινισμένου φυλλοχώματος και ένα μέρος κοινού χώματος κήπου.Ένα δεύτερο μίγμα μπορεί να αποτελείται από ένα μέρος τύρφης και ένα μέρος χονδρής ποταμίσιας άμμου. Το μίγμα πρέπει να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των φυτών που είναι: καλός αερισμός , άριστη αποστράγγιση και εφοδιασμός σε θρεπτικά στοιχεία.

Η αλλαγή γλάστρας

Αφού βγάλετε το φυτό από την παλιά γλάστρα εξετάστε προσεκτικά τις ρίζες για έντομα και ασθένειες. Κόψτε όλα τα σάπια ριζίδια και αφαιρέστε προσεκτικά ένα μέρος από το παλιό χώμα. Τοποθετήστε το φυτό στη νέα γλάστρα, έτσι ώστε οι ρίζες του φυτού να απέχουν 1-2 εκ. από τον πυθμένα της γλάστρας και προσθέσετε το χώμα πιέζοντας το ελαφρά με τα δάκτυλα για να αποκτήσει επαφή με τις ρίζες .Δεν πρέπει να ποτίζετε ποτέ μετά τη μεταφύτευση γιατί υπάρχει κίνδυνος να σαπίσουν τα φυτά. Μετά τη μεταφύτευση η γλάστρα μεταφέρεται σε σκιερό μέρος για μια εβδομάδα περίπου και κατόπιν τοποθετείται στην κανονική της θέση. Για να κάνετε όλες αυτές τις δουλειές καλό είναι να χρησιμοποιείτε γάντια κηπουρικής και να τυλίγετε το φυτό με εφημερίδα διπλωμένη πολλές φορές. Αν παρ όλα αυτά τρυπηθείτε και μείνουν αγκάθια στο χέρι σας, κολλήστε αυτοκόλλητη ταινία στο σημείο που υπάρχουν τα αγκάθια και τραβήξτε την απότομα. Μαζί με την αυτοκόλλητη ταινία θα φύγουν και τα περισσότερα αγκάθια.

Πότισμα- Λίπανση

Ποτίζετε τους κάκτους κυρίως την περίοδο που αναπτύσσονται και ελάχιστα ή καθόλου όταν «αναπαύονται ». Ανάμεσα σε δύο διαδοχικά ποτίσματα αφήστε το χώμα να στεγνώσει. Η λίπανση γίνεται την περίοδο που τα φυτά αναπτύσσονται και ποτέ κατά την περίοδο ανάπαυσης. Χρησιμοποιείστε λίπασμα που να περιέχει λίγο άζωτο και πολύ φώσφορο και κάλιo.

Χαρακτηριστικά

Γενικά

Είδος
Φυτόχωμα

Χωρητικότητα

Ποσότητα
5 lt

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

15 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες