Παρε καφε γιατι ειναι πολλα... :-)
Ελπιζω να μην κουρασω.
Την ψησταρια την πηρα απο BBQ (934€) λογω γνησιου μεταπωλητη στην Ελλαδα. Αυτο απο την 1η μερα με ανταμειψε διοτι δεν βρηκα το χερουλι της σουβλας. Τους εστειλα μνμ και μετα απο συζητησεις μου εστειλαν το κομματι εντελως δωρεαν, οπου και συμπληρωθηκε η ψησταρια στο 100%.
Ηρθε σε κουτα της εταιριας. Ικανοποιητικη ως προς την ποιοτητα (χοντρη, σκληρη) . Οταν θα ξεκινησετε καλο ειναι να εχετε πολυ χωρο ωστε να απλωσετε τα πεντε κουτια απο μεσα. Δεν χρειαζεστε κατι απο εργαλεια, εχει αυτα που πρεπει.
Οι οδηγειες ικανοποιητικες, κυριως με σχεδια, αλλα περιμενα να εχει μονο για αυτην μεσα. Δυστυχως, λες και θα κερδιζαν κατι οικονομικα, εχει μαζι και για την 325 και την 525 οπου με κουτακια σου ξεχωριζει τα βηματα, δλδ αν αυτο το βημα αφορα την δικη σου ή οχι. Ακομα και οι βιδες ηταν πολυ παραπανω λογω της 525. Παρολα αυτα ομως, και με προσοχη σε αυτη τη λεπτομερεια, θα την συρναμολογησετε ευκολα (θα χρειαστειτε 2ο ατομο για την τοποθετηση του καυστηρα).
Αφου την ολοκληρωσα σε 1+ ωρα δεν μπορουσα να περιμενω. Συνδεσα γρηγορα την φιαλη, οπου μπαινει μεσα στο ντουλαπι και αναψα τους καυστηρες. Φοβερη! Δυνατη! Εντυπωσιακες και βαριες οι σχαρες (οντως βοηθαει το σχημα για τα φαγητα). Ανεβασε γρηγορα θερμοκρασια. Ετσι αποφασισα να αναψω και την πισω για ακομα πιο γρηγορη ανοδο.
Λαθος!!!! Στραβωσα στο σχαρακι επανω απο τις κυριες σχαρες (Warming rack) δυο συρματακια απο την θερμοκρασια.... Διαβαστε οδηγειες πριν κανετε οτιδηποτε. Το πρωτο πραγμα που λεει για την χρηση της πισω υπερυθρης ειναι να αφαιρεσετε το σχαρακι!!!! :-)
Εχει σε βιβλιαρακι συμβουλες για ψησιμο, θερμοκρασιες αναλογα το φαγητο κ.λ.π που βοηθουν πραγματικα. Η σουβλα απαραιτητη για εμενα. Ολα ωραια και στιβαρα. Καταλαβαινεις την ποιοτητα απευθειας.
Τρια πραγματα ομως δεν μου αρεσαν τοσο τα οποια επρεπε να ηταν στανταρ σε αυτη την τιμη-ποιοτητα.
1ον το καπακι δεν εχει διπλο τοιχωμα... Οταν επιασε 350+ °c δεν μπορουσες να το αγγιξεις... Η Bormann 5030 της μητερας μου εχει και σου επιτρεπει το λαθος στιγμιαίο αγγιγμα. Αυτη οχι...
2ον, για ενα ορθογωνιο κομματι δεν κλεινει το πισω μερος του ντουλαπιου 100%. Εχει αναμονές, ιδιες με του πιο κατω οποτε λογικα θα εχει εξαρτημα, γιατι μπαινουν γατες. Και
3ον το πορτακι του ντουλαπιου... Οταν κλεινει επειδη βιδωνει η βιδα απο μεσα προς τα εξω μενει το κεφαλακι οποτε η πορτα στο χερουλι εχει κενο με το πλαισιο ενα ολοκληρο δαχτυλο. Περιμενα οτι αυτη τη λεπτομερεια δεν θα την ειχε...
Αλλα με εχει ανταμειψει σε ολα τα αλλα! Φοβερα ψησιματα! Γενικα ψηνει 5 μπριζολες σταβλισιες.
Οσο την χρησιμοποιω τοσο μαθαινω, ακομα και για το καθαρισμα. Ως προς αυτο, δεν ειναι πολυ ευκολο να την γυαλισεις και ποτε δεν θα ειναι οπως ηταν πριν την αναψετε! Εχω παρει αλουμινακια που μπαινουν στο μεγαλο ταψι αλλα και στο μικρο (εγω τα καθαριζω δεν τα πεταω στο 1ο ψησιμο, ειναι ακριβα) και γλυτωνω πολυ τρίψιμο. Τα προστατευτικα των καυστηρων με την πυρολυση γινονται καρβουνο και με την μεταλλικη βουρτσα καθαριζει κατα 90%. Βεβαια μετα τα πλενω με τις σχαρες. Τις σχαρες τις καθαριζω μεσα σε κουβα με πλαστικη σκληρη βουρτσα και αργοτερα με ατμοκαθαριστη της πλακας, και σε 20 λεπτα ειναι ολα καθαρα (σχαρες, καλυμματα) και αποστειρωμενα. Μετα λιγο λαδακι, σπορελαιο οχι ελαιολαδο, σε ψεκαστηρακι και ετοιμη! Δυστυχως ο κουβας ειναι μεγαλο μανικι, τοσο που στενοχωριεμαι που δεν καθαριζει... Δεν φευγουν οι μαυριλες με τιποτα απο πανω. Τι καθαριστικα, τι σφουγγαρι μεταλλικο, τι ατμοκαθαριστης... Τπτ... Λες και εβαψε πανω της. Ετσι σταματησα να την καθαριζω καθε φορα. Ενταξει η φιλοσοφια ειναι να ψηνεις γρηγορα, να απολαμβανεις την διαδικασια και οχι να γινεσαι δουλος της ψησταριας, αλλα μου αρεσει τοσο που την θελω κουκλι.
Α! Η μαντεμενια πλακα αξιζει να την εχετε για μπιφτεκια, ψαρια (σολωμος) λαχανικα, γαριδες κ.α, αλλα και αυτο θελει καλο λαδωμα. Πριν το 1ο ψησιμο πρεπει να κανετε μια διαδικασια: ζεσταμα και λαδωμα 2 φορες πριν απο την 1η χρηση σε υψηλή θερμοκρασία, περιπου 300°c. Και απο τις 2 πλευρες. Αυτο λενε οτι ισχυει για το μαντεμι και οι σχαρες ή η πλακα της Napoleon ειναι με επικαλυψη πορσελανης. Παρολα αυτα στην ραβδωτη πλευρα που το εκανα δεν κολλαει τπτ, ενω στην ισια που το ξεχασα κολλουν.
Αυτα, ελπιζω να σας βοηθησα και να μην σας κουρασα.
Καλα ψησιματα σε ολους!
Οτι αλλο θελετε ρωτήστε. Δεν μπορω να ανεβασω αλλες φωτο.
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!