ASRock ARC A380 6GB GDDR6 Challenger ITX OC Κάρτα Γραφικών
Κάρτες Γραφικών

ASRock ARC A380 6GB GDDR6 Challenger ITX OC Κάρτα ΓραφικώνΚωδικός: 38486061

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Μνήμη 6GB GDDR6, 96bit
  • PCI Express x8 4.0
  • Μέγιστη Ανάλυση 7680x4320 pixels
  • Μήκος κάρτας 190 mm
  • 1x HDMI 2.0b, 3x DisplayPort 2.0
  • Ελάχιστη Ισχύς Τροφοδοτικού 500 W
Δες όλη την περιγραφή
143,00
ΠαράδοσηΠέμ, 19 Σεπ - Δευ, 23 Σεπ
+5,00 €μεταφορικά

Επιλεγμένο κατάστημα

Απόθεμα 2 τεμάχια

Αναφορά προϊόντος

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

από 119,43 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. Επίσημος μεταπωλητής
    143,00 €

  2. 119,43 €

  3. 140,24 €

  4. 130,00 €

  5. 135,58 €

  6. 149,88 €

  7. 131,00 €

  8. 166,90 €

  9. 155,26 €

  10. 119,50 €

  11. 121,00 €

  12. 173,70 €

  13. 123,12 €

  14. 160,00 €

  15. 123,51 €

  16. 184,49 €

  17. 153,02 €

  18. 186,03 €

  19. 134,00 €

  20. 158,40 €

  21. 120,21 €

  22. 120,23 €

  23. 137,16 €

  24. 164,39 €

  25. 201,12 €

Περιγραφή

Η ASRock ARC A380 6GB GDDR6 Challenger ITX είναι μια εξαιρετικά συμπαγής και ισχυρή κάρτα γραφικών που απευθύνεται σε gamers και χρήστες που αναζητούν μια εξαιρετική επίδοση σε μια μικρότερη μορφή παράγωγης. 

Με την τεχνολογία GDDR6 μνήμης και χωρητικότητα 6GB, η ARC A380 προσφέρει γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και εξαιρετική απόδοση σε παιχνίδια και εφαρμογές. Η σχεδίαση της ITX επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση σε μικρού μεγέθους συστήματα, χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση. 

Αυτή η κάρτα γραφικών προσφέρει μια ομαλή και απολαυστική εμπειρία παιχνιδιού σε μια συμπαγή παραλλαγή, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για gamers που αναζητούν μια κομψή και ισχυρή κάρτα γραφικών για το μικρότερο σύστημά τους.

Intel Xᵉ HPG μικροαρχιτεκτονική

Η μικροαρχιτεκτονική Xᵉ HPG έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να προσφέρει πρωτοποριακές επιδόσεις, αποδοτικότητα και επεκτασιμότητα για gamers και δημιουργούς.

Με τους νέους πυρήνες Xᵉ που διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες XMX AI και προηγμένο υλικό επιτάχυνσης 3D, η μικροαρχιτεκτονική Xᵉ HPG είναι βελτιστοποιημένη για παιχνίδια υψηλών επιδόσεων και αναβαθμίζει τις εμπειρίες σε πολλαπλές πλατφόρμες, από κινητά έως επιτραπέζιους υπολογιστές και cloud.

Xᵉ Super Sampling: AI-Enhanced Upscaling

Η τεχνολογία Intel Xᵉ Super Sampling (XeSS) ωθεί την εμπειρία gaming στο επόμενο επίπεδο πραγματοποιώντας upscaling στην εικόνα με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI-enhanced upscaling) για να προσφέρει ακόμα περισσότερη απόδοση με υψηλή πιστότητα εικόνας.

Η τεχνολογία XeSS είναι βελτιστοποιημένη ειδικά για τα προϊόντα Intel Arc που έχουν την ικανότητα να αξιοποιούν την επιτάχυνση XMX AI στο hardware.

DirectX 12 Ultimate

Απόλαυσε νέα επίπεδα ρεαλισμού με τις νέες κάρτες γραφικών Intel Arc A-Series που αξιοποιούν όλες τις τελευταίες τεχνολογίες γραφικών, συμπεριλαμβανομένων των ray tracing, variable rate shading, mesh shading και sampler feedback.

Οι νέες, διακριτές κάρτες γραφικών της Intel υποστηρίζουν DirectX 12 Ultimate, Vulkan 1.3, OpenGL 4.6, OpenCL 3.0 και Adaptive Sync όσον αφορά στα γραφικά καθώς και Multi-Format Codec Engines (π.χ. H.264, H.265, AV1 και VP9) που παρέχουν δυνατότητα encoding και decoding στο hardware για εκπληκτική αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ποιότητας, δημιουργία περιεχομένου και streaming.

Intel Arc Graphics για δημιουργούς

Απελευθέρωσε τη φαντασία σου και υλοποίησε τις πιο συναρπαστικές ιδέες όταν δημιουργείς ψηφιακό περιεχόμενο αξιοποιώντας την εξαιρετικά προηγμένη media engine της κάρτας γραφικών της που ενισχύεται από Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και την τεχνολογία Intel Deep Link.

Δημιούργησε συναρπαστικό και ελκυστικό περιεχόμενο με την πρώτη κάρτα γραφικών που υποστηρίζει όλα τα σημερινά φορμά πολυμέσων και αξιοποίησε τις πλέον προηγμένες δυνατότητες video encoding AV1.

Seamless streaming

Δώσε το καλύτερο στους viewers και στους followers σου και πήγαινε τα livestreams σου στο επόμενο επίπεδο με τις τεχνολογίες virtual streaming που ενσωματώνει το Intel Arc Control, που επιτρέπει μεγάλη ευελιξία και δημιουργικό έλεγχο.

Μεταμόρφωσε τον χώρο σου σε ένα πραγματικό στούντιο ζωντανής μετάδοσης με τα χαρακτηριστικά Virtual Background και Auto Frame και με επιλογές και δυνατότητες broadcasting που είναι προσβάσιμες μέσω ενός ιδιαίτερα απλού περιβάλλοντος χρήσης.

Intel Deep Link

Αξιοποίησε την ισχύ των Intel Core, Intel Iris και Intel Arc ταυτόχρονα για να απελευθερώσεις νέα επίπεδα απόδοσης σε μία μεγάλη ποικιλία από ροές εργασίας δημιουργίας περιεχομένου και gaming.

Τώρα, μπορείς να απολαμβάνεις ακόμα μεγαλύτερη αποκρισιμότητα και υψηλότερα framerates με τις τεχνολογίες Intel Deep Link.

Intel Arc Control

Η εφαρμογή Intel Arc Control παρέχει στους gamers επιλογές και ρυθμίσεις για να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία gaming τους αξιοποιώντας ένα μοντέρνο και σχεδόν ενστικτώδες περιβάλλον χρήσης.

Η εφαρμογή προσφέρει εύκολη αναβάθμιση των drivers, βελτιστοποιήσεις για παιχνίδια ενώ σου επιτρέπει να μεταδίδεις από τον χώρο σου, εύκολα και απλά.

Σχεδιασμός μονού ανεμιστήρα

Βελτιστοποιημένη απόδοση ψύξης.

Μονός ανεμιστήρας που παρέχει ισχυρή απόδοση ψύξης και κάνει την εξέδρα παιχνιδιών σας να παραμένει δροσερή. Είναι βελτιστοποιημένο για να προσφέρει εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού με κομψό και βελτιωμένο σχεδιασμό.

Αξονικός ανεμιστήρας

Ο προσαρμοσμένος αξονικός ανεμιστήρας της ASRock παρέχει βελτιωμένη ροή αέρα για βελτιστοποίηση της ψύξης όχι μόνο από τη δομή της λωρίδας σε κάθε πτερύγιο ανεμιστήρα αλλά και από την επιφάνεια στίλβωσης στην κάτω πλευρά.

0dB Silent Cooling

Ο ανεμιστήρας περιστρέφεται όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή για τη βέλτιστη ψύξη και σταματά όταν η θερμοκρασία πέσει για πλήρη ησυχία.

Νανοθερμική πάστα

Τέλεια θερμική ομαδική εργασία.

Εξαλείψτε τα κενά στην περιοχή επαφής για να μεγιστοποιήσετε τη μεταφορά θερμότητας και τη θερμική απόδοση.

Ακριβής ροπή βίδας

Βελτιστοποιημένη πίεση τοποθέτησης.

Η ASRock υιοθετεί ακριβή ροπή βιδών κατά τη συναρμολόγηση των καρτών γραφικών της για τη βελτιστοποίηση της πίεσης τοποθέτησης του ψυγείου για τη βελτίωση της θερμικής απόδοσης, αποφεύγοντας παράλληλα τη ζημιά στην GPU.

Κατασκευαστής

ASRock

Χαρακτηριστικά

Κωδικός Προϊόντος
90-GA3KZZ-00UANF

Γενικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Επεξεργαστή
Intel
Chipset Model
ARC A380
Interface
PCI Express x8 4.0
Μέγιστη Ανάλυση
7680x4320 pixels
Ειδικά Χαρακτηριστικά
OverClocked, Αερόψυκτη
Τύπος
Μεσαίας Κατηγορίας

Μνήμη

Χωρητικότητα Μνήμης
6 GB
Τύπος Μνήμης
GDDR6
Memory bus
96 bit

Συνδεσιμότητα

HDMI
1
DisplayPort
3
Dual Link DVI
Όχι

Απαιτήσεις Συστήματος

Ελάχιστη Ισχύς Τροφοδοτικού
500 W

Διαστάσεις

Μήκος
190 mm
Ύψος
124 mm
Πάχος
39 mm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  • Fanis86
    3
    0 στους 6 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Μετά από πολύ κόπο κατάφερα να την εγκαταστήσω σε Windows 10 pc me ryzen 4000g apu. θέλει να απενεργοποιήσετε στο mobo το smc για να μην κρασαρει. στα θετικά ότι ελέγχεις την ανεμιστήρα και μένει δροσερή. τα δύο αστέρια που λείπουν είναι γιατί στα παιχνίδια η διαφορά με την apu του ryzen είναι μόλις 25 με 35 fps.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • gallogian3
    4
    4 στους 4 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Την αγόρασα στα 120€ και είναι τέρμα VFM. Παίζει άνετα παιχνίδια όπως Cyberpunk 2077, Dying Light 2 ακόμα και Alan Wake 2 σε medium settings και ανάλυση 768p. Κατά την εγκατάσταση μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το Resizable BAR στα settings του BIOS.

    • Απόδοση
    • Μέγεθος
    • Θερμοκρασία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Μέτριος θόρυβος
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Alexandros_Koni
    5
    10 στους 10 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά από GoldenByte

    Μας έβγαλε την ψυχή στην εγκατάσταση, δεν τα κατάφερε με Win 10, αλλά με Win 11, όλα μια χαρά και από απόδοση είναι αρκετά καλή.

    • Απόδοση
    • Αθόρυβη
    • Μέγεθος
    • Θερμοκρασία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • THANOS_KYNIGARIS
    5
    16 στους 16 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Καλημέρα
    Η κάρτα αγοράστηκε πριν λίγο καιρό λόγω του Hardware AV1 encoding που ενσωματώνει. Η σύνθεση του μηχανήματος που μπήκε είναι: M/B Gigabyte B550 Aorus Elite V2 PCI Express 4.0 x16, Ryzen 9 5900x , 32 gb ddr 4 3200, Κάρτα γραφικών Nvidia Quadro K2200 - 4GB GDDR5, Sound card ESI MAYA 44 XTE.
    Η χρήση του μηχανήματος είναι για παραγωγή Multimedia τίτλων οπότε σημαίνει επεξεργασία Video και ήχου και εικόνας πολλές μετατροπές και κοπτοραπτική Video. Ειδικά οι μετατροπές κυρίως μεγάλης διάρκειας τίτλων ήταν μια χαζή χρονοβόρα διαδικασία. Διαβάζοντας κριτικές από διάφορες πηγές για την συγκεκριμένη κάρτα αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου.
    Η κάρτα αντικατέστησε την Quadro σαν κύρια γιατί θέλω την δεύτερη PCI Express ελεύθερη για κάποιο μελλοντικό project. Στην συνέχεια ενεργοποίησα το Resizable BAR στο bios και κατέβασα από εδώ: https://www.intel.com/content/www/us/en/download/785597/intel-arc-iris-xe-graphics-windows.html
    τους τελευταίους οδηγούς που πλέον είναι στην έκδοση 31.0.101.4952 (1/11/23). Σημειωτέων ότι η Intel δουλεύει συστηματικά τους Drivers, να σκεφτείτε ότι τον ενάμιση μήνα που την έχω έχει δώσει τρία updates που διορθώνουν διάφορα προβλήματα και προσθέτουν νέες δυνατότητες.
    Και τώρα τα αποτελέσματα. Σαν κύρια κάρτα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στην καθημερινή χρήση αλλά ούτε στο Photoshop και στο Adobe Audition που χρησιμοποιώ. Στο video παρόλο που το Cyberlink powerdirector 20 που χρησιμοποιώ δεν εκμεταλλεύεται πλήρως το Hardware AV1 encoding η βελτίωση από πλευράς ταχύτητας όλων των διαδικασιών Edit, rendering είναι παραπάνω από αισθητή, αλλά εκεί που δεν παίζεται είναι στην μετατροπή. Με το Handbrake με χρήση codecs Intel AV1, H264(intel), H265(intel) 8 & 10 bit οι ταχύτητες είναι εξωπραγματικές για κάρτα 130€ συγκεκριμένα 150+ fps AV1, 300+ fps H265, 350+ fps H264. Σημειωτέων ότι τα H264(intel), H265(intel) είναι απόλυτα συμβατά με το πρότυπο H264-265 οπότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή τους οπουδήποτε. Το AV1 ακόμα δεν είναι συμβατό με πολλές συσκευές. (και ένα tip για όσους χρησιμοποιούν Handbrake, κάντε απεγκατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση ώστε να φορτωθούν σωστά οι Intel Codecs). Για παιχνίδια δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν πολυχρησιμοποιώ αλλά από τι διαβάζω έχει συμπαθητικές επιδόσεις. Κάποια στιγμή αν μου πέσει στα χέρια θα ήθελα να τεστάρω και την ARC A770 16GB GDDR6 αλλά προς το παρόν τα οικονομικά δεν επιτρέπουν.
    Συμπερασματικά σε τιμή που αγοράζεις μια gt1030 παίρνεις αυτό το εργαλείο που ευτυχώς η Intel το υποστηρίζει με συνέπεια.
    Υ.Γ. Θέλει εξωτερική τροφοδοσία.

    • Απόδοση
    • Αθόρυβη
    • Μέγεθος
    • Θερμοκρασία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • xarisathos
    5
    89 στους 93 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Χριστός Ανέστη!

    Για όσους ενδιαφέρονται, είναι η πιο φθηνή λύση για Hardware AV1 encoding (100+ fps in 4K H264 8bit 4:2:0->4Κ AV1 in Handbrake 1.6.1 και ~300fps @ 1080p σε h264 και 250+ σε h265 σε 8core CPU για περαιτέρω σμίκρυνση του αρχείου) και μπορείτε κάλλιστα να την κοτσάρετε σε ένα μηχάνημα που έχει RTX 2000/3000 & RX 5000/6000 series κάρτες (ή και παλιότερες) και έτσι να αποκτήσετε με τον πιο φθηνό τρόπο HW AV1 encoding (δουλεύει άψογα στο Resolve Studio, καθώς αναλαμβάνει το exported video encoding και όχι το rendering του timeline--κορυφαία λύση επίσης για HW decoding H264/5 with Quicksync με τις ανάλογες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα).

    Την απέκτησα αποκλειστικά για να αναβαθμίσω το σύστημα μου με AV1 encoding στο Handbrake (1.6.1+) και στο Davinci Resolve Studio που δουλεύω, καθώς είναι ασύμφορο να πας στις RTX 4000 μόνο και μόνο για το AV1, έχοντας ήδη κάρτα RTX 3000 series για Video Editing εργασίες. Οι AMD κάρτες έχουν πολύ μέτριους media engines (σε τελική ποιότητα βίντεο, δείτε το linked image πιο κάτω με τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε σύγχρονο hardware).

    Το θεωρητικό πείραμα δούλεψε άψογα και μπορείς να έχεις Intel Quicksync AV1 σε κάθε εφαρμογή που το υποστηρίζει (OBS 29.0.2+/Handbrake 1.6.1/Resolve Studio 18.1.4+/Filmora 12/Topaz Video AI 3.0.11+), χωρίς να πρέπει να δώσεις μία μικρή περιουσία για να έχεις 2 media engines (όπου για παράδειγμα το ένα θα μπορεί να κάνει εγγραφή στο OBS και το άλλο encoding for streaming σε διαφορετικές ρυθμίσεις ποιότητας ή και τα 2 σε final video rendering). Θεωρητικά μπορείς να φορτώσεις την κάθε media engine με παραπάνω από 1 task, αλλά το ρισκάρεις αυτό με το να σου κάνει dropped frames (λόγω αδύναμου CPU να ανταπεξέλθει) ή να ρίξει πολύ τις επιδόσεις (κατά το video export/render); Το ότι η κάθε Α380 media engine επωμίζεται την "βαριά" δουλειά, δεν σημαίνει ότι η CPU κάθεται και πλέκει, αλλά συνεισφέρει ενεργά στην διαχείριση, οπότε θα δείτε high CPU % utilization.

    Η κάρτα υποστηρίζει και το HyperEncode που υποστηρίζεται σε 12ης γενιάς Intel και πάνω (αυτόματα ενεργοποιείται), κάνοντας rendering παράλληλα με την iGPU του επεξεργαστή σας (πάντα να παίρνεται τέτοια μοντέλα και όχι τα F που δεν το έχουν κ κοστίζουν ελάχιστα λιγότερο, υπεραξίζει τα λεφτά τους όταν θα το χρειαστείς τελικά)

    Δουλεύει και σε 3ης & 9ης Intel που το δοκίμασα αλλά και σε AMD Ryzen 5000, αλλά ελλείψη Resizable BAR in BIOS (μόνο στο 3rd gen ισχύει αυτό, στης 9ης γενιάς επεξεργαστές δώσανε τελικά Res.BAR@BIOS), οι επιδόσεις του πέφτουν πολύ (με βάση την Intel) στα παιχνίδια. Δεν την δοκίμασα καθόλου σε gaming αλλά σε Intel Quicksync εργασίες, όπου και δουλεύει άψογα ασχέτως No Res.BAR=OFF.

    Ένα βασικό θέμα ακόμα με τους drivers είναι, ότι σε παλιότερης γενιάς από 10ης (το αναφέρει η Intel) ΔΕΝ εγγυάται ότι θα παίξει η γενικά κάρτα (ως βασική 1η GPU, παίζει ως δευτερεύων κανονικά σε όλες τις εφαρμογές που προαναφέρω), κάτι που το έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες, αλλά μιλώ για τις προσωπικές δοκιμές που έκανα.

    Μπορεί να δουλεύει μεν στο σύστημα και να την δείχνει κανονικά στον Task Manager, αλλά κάποιες γραφιστικές εφαρμογές ΔΕΝ τρέχουν και crasharουν όταν τις ανοίγεις.
    Προσωπικά δεν με ενοχλεί, γιατί την πήρα για να μπει στο 2ο/3o PCI-E slot και να υποβοηθεί τις encoding/decoding εργασίες και ΟΧΙ ως κύρια κάρτα, το ξεκαθαρίζω, γιατί μπορεί η μητρική σας σε συνδυασμό με την BIOS και τον CPU σας να σας δημιουργήσουν πρόβλημα.

    Eν τέλη κατάληξνα να την δουλεύω επίσης εντελώς fanless, καθώς ξήλωσα τον ανεμιστήρα της κ το πλαστικό πλαίσιο, ώστε να γίνει 1-slot card και να δουλεύει αποκλειστικά ως QuickSync Hardware Encoder. ΜΗΝ την δουλέψετε έτσι όμως σε Compute εργασίες γιατί εκεί ανεβάζει την θερμοκρασία στα ύψη, καθώς η κατανάλωση ξεπερνά τα 20W (during Quicksync tasks). Αφαίρεσα ακόμα κ το PCI bracket κ την έβαλα ως σκέτη κάρτα στο last (3rd PCI slot PCI-E 4.0 4X) για να δώσω το full speed bandwidth στις άλλες δύο δυνατές GPU που έχω για rendering. Είναι κάτι που δουλεύει άψογα, αν θέλετε να τερματίσετε τις ικανότητες που σας δίνει το μηχάνημά σας.

    Το θετικό είναι ότι η Intel δουλεύει ακατάπαυστα τους drivers για να εξαλειφθούν τέτοια προβλήματα και έτσι δίνει ελπίδες για όλους, πέρα των new games support που αυξάνεται διαρκώς, άλλο αυτό, αλλά δεν το γνωρίζω γιατί δεν ασχολούμαι με video-games.

    Έκανα επίσης δοκιμαστικό Video Editing σε αυτό το μηχάνημα επίσης, για να δω μήπως δεν αποδίδει σωστά, αλλά δεν έχει πρόβλημα, με το "hack" στις ρυθμίσεις του Resolve Studio, να παίζει η κάρτα ως κύρια (παρακάμπτωντας την βασική στο PCI-E slot 1, ώστε να κάνει τα πάντα μόνη της, τέτοια ευελιξία σου δίνει. Διαβάστε πιο κάτω τις απαντήσεις που έδωσα σε κάποιον που ρωτούσε, για να μην τα ξαναγράφω.

    Είναι η πιο εξαιρετική/φθηνή λύση για AV1 Streaming+Encoding(Recording), καθώς ακόμα και η Α380 έχει 2 media engines, αντίστοιχης ποιότητας με τις RTX 4070Ti/4080/4090 σε τιμή "κοψοχρονιά", καθώς η φρέσκια 4070 έχει μόνο ένα media engine.
    Οι μέτρησεις ποιότητας του τελικού βίντεο έχουν γίνει από πολλές σελίδες και η Intel είναι 1-3% χειρότερη από τα κορυφαία NVENC chips των RTX 4000, αν και υπάρχουν αναφορές ότι η Intel βγάζει καλύτερη ποιότητα σε AV1 streaming σε σχέση με τις RTX 4000. Όπως κ να έχει κάνουν άψογη δουλειά και σε 8bit και σε 10bit footage.

    https://uploads.disquscdn.com/images/8f3780f100117bd44a8727a0afd791a0c4175005b0ef8faf21019591982b00cb.png?w=800&h=544

    Αναλυτικά αποτελέσματα στον εν λόγω πίνακα, όπου το VMAF=ο δείκτης ποιότητας συμπιεσμένου βίντεο σε σχέση με το αρχικό source video (μάλλον ασυμπίεστο) και πόσο βαθμολογείται με άριστα το 100 στο τελικό αποτέλεσμα που δίνει η κάθε κάρτα με τους διαφορετικής γενιάς Encoders που φέρουν. Υπάρχει και μέτρηση σε μετατροπή σε software mode (μέσω CPU), που θεωρείται από τις κορυφαίες λύσεις, αλλά και τις πιο αργές ταυτόχρονα.

    Ο EposVox στο Youtube έχει κάνει αρκετά συγκριτικά με τις επιδόσεις της εκάστοτε κάρτας και εταιρίας (Intel, NVIDIA, AMD) και εκεί μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε βίντεο (γράψτε AV1 στην αναζήτηση του καναλιού του, πάνω δεξιά γωνία για να σας βγάλει μόνο τα αντίστοιχα βίντεο-μετρήσεις).

    Για να μην σας κουράζω, εάν θέλετε φθηνή κάρτα με μπόλικη VRAM για video editing+AV1 encoding, τότε η ARC A770 16GB είναι μονόδρομος με τους dual media engines, ενώ η συγκεκριμένη Α380 μπορεί να κάνει τίμιο 4K H264/5 8/10bit 4:2:2 με τα ικανοποιητικά 6GB VRAM που έχει, στο πιο απαιτητικό πρόγραμμα video editing (με την καλύτερη αξιοποίηση των GPU resources), που δεν είναι άλλο από το Davinci Resolve Studio.

    H δωρεάν Davinci Resolve έκδοση ΔΕΝ αξιοποιεί τις GPU @ render/export time, αλλά το κάνει μέσω CPU που εκεί ανάλογα του πυρήνες που έχετε (ή δεν έχετε), θα καθυστερήσει αντίστοιχα. Η αντίστοιχη λύση σε laptop είναι η ARC A370M 4GB, που ενώ έχει λιγότερα GB VRAM, οι επιδόσεις της είναι οι ίδιες με την desktop A380, σε όσες δοκιμές έκανα.

    Η Intel έκανε έξυπνη κίνηση να διεισδύσει μέσω του AV1 σε μηχανήματα content creation, όπου θα ήταν ανέφικτο με την αποκλειστική κυριαρχία της NVIDIA λόγω CUDA cores. Δείτε την σαν HW acceleration card for media creation και δεν θα απογοητευτείτε καθόλου, ιδίως τώρα που έπεσε κάτω από τα €150 η τιμή της.

    Υ.Γ. Δεκέμβριος '23: η εν λόγω κάρτα πέρα των κορυφαίων media engines for 4K 10bit 422 (πουθενά αλλού δεν θα το βρείτε αυτό [πέρα των iGPU 12/13/14th gen] για τις σύγχρονες mirrorless αντί να φτιάχνετε H264 proxies 1080p) κάνει άψογα την δουλειά για AI υποτιτλισμό (large model v1/2/3, το μεγαλύτερο) στα Ελληνικά/Αγγλικά λόγω των 6GB VRAM (στις 4GB GPU σηκώνει μόνο το medium), όπως κάνουν και οι NVIDIA με το CUDA.
    Οπότε ένας λόγος παραπάνω. Θα τα βρείτε όλα αυτά μαζεμένα στο δωρέαν και κορυφαίο Subtitle Edit στο Whisper (video to text menu) με τα engines Faster Whisper/CPP/Const-me) ενώ στα ίδια λεφτά μετά βίας θα πάρετε μία 4GB NVIDIA! Κοψοχρονιά σας λέω!! :)

    ΥΓ2. Τελικά το Davinci Resolve (FREE) υποστηρίζει πλέον μέχρι μία κάρτα γραφικών στην δωρεάν έκδοσή του, οπότε πάνε οι περιορισμοί του παρελθόντος. Με 6GB VRAM μπορείτε να κάνετε άριστα 4Κ timeline κ editing, αρκεί να μην το μπουκώσετε πολλά εφέ (που ούτως ή άλλως τα βαριά δίνονται μόνο στην Studio έκδοση), αλλά πάλι μην χάνετε τον ύπνο σας καθώς το πρόγραμμα όταν το δουλεύεις γεμίζει/αδειάζει την VRAM συνεχώς αναλόγως τί χρειάζεται. Στην τελική πριν από ένα rendering, καλό θα ήταν να κάνετε ένα reboot κ να ανοίξετε ΜΟΝΟ το Resolve για το rendering, ώστε να αποδεσμεύσουν κ τα Windows την VRAM που τρώνε από την ARC για να απεικονίσουν τα της οθόνης. Έτσι θα έχει την μέγιστη διαθέσιμη μνήμη το Resolve (κ τις καλύτερες επιδόσεις κατά συνέπεια) κατά το rendering, αυτά βέβαια εάν την χρησιμοποιείτε για πρώτη βασική κάρτα (που έχετε συνδέσεις την οθόνη/ες σας. Αν είναι σε άλλο slot που σας προείπα, τότε ΔΕΝ τίθεται τέτοιο θέμα από τα Windows.

    ΥΓ3. Αυτό που δεν ανέφερα αρκετά ξεκάθαρα πιο πάνω, είναι ότι η συγκεκριμένη πάμφθηνη κάρτα κάνει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ Hardware accelaration για video editing, καθώς περιέχει υποστήριξει για ένα τεράστιο πλήθος video codecs σε σχέση με τις AMD/NVIDIA GPU εξ'ορισμού, οπότε η καλύτερη κ φθηνότερη λύση να μετατρέψετε ένα οποιοδήποτε PC σε video editing station, αρκεί να έχετε 16GB RAM που προτείνει το Resolve, καθώς ξοδεύει κ εκεί αρκετή μνήμη. Ως πρόγραμμα να ξέρετε ότι, όσο μνήμη του δώσεις, τόσο "απλώνεται" κ την αξιοποιεί ανάλογα.

    Τέλος, για όσους έχουν την αυτονόητη απορία, στην πράξη οι νέοι Intel Core Ultra, είναι CPU+ARC GPU με την καλύτερη media engine (QuickSync) που κάνει ΚΑΛΥΤΕΡΗ δουλειά από ότι μία dedicated GPU χωρίς QuickSync, γιατί είναι λειψές (σε codecs support) αυτές που έχουν οι iGPU γενικότερα κ η ARC είναι πιο πλήρης (και νεότερη) σε σχέση με την UHD 770/710 που περιέχεται σε σε όλους του 12/13/14 γενιάς Intel CPU (desktop & laptop). Για τους AMD CPU/GPU δεν έχουμε πολλά στοιχεία για τους codecs που υποστηρίζει η RDNA2/3 Radeon iGPU, έχουν μεν accelaration, αλλά σε αυτό το Quicksync διαπρέπει και για αυτό τους προτιμούν όλοι οι video editors.
    Στους ολοκαίνουργιους Core Ultra ΔΕΝ αναβαθμίσαν την media engine (σε σχέση με τις ARC A380/580/750/770), οπότε μην μπαίνετε στον πειρασμό να πάρετε laptop για τις νέες δυνατότητες για video editing/transcoding/encoding/decoding εάν έχετε desktop που δέχεται την Intel ARC dGPU με Resisable BAR support.

    Η ARC dGPU στην πράξη ήταν η προετοιμασία που χρειαζόταν η Intel ώστε να ενσωματώσει την A380 στους Meteor Lake, απλά οι επιδόσεις δεν είναι ίδιες, γιατί η dGPU ξοδεύει πολλά παραπάνω watt από ότι όλος ο Meteor Lake (CPU/GPU/NPU) κ είναι αυτονόητο. Εύχομαι να έγινα κατανοητός!

    Τέλος και τω Θεώ δόξα!

    • Απόδοση
    • Αθόρυβη
    • Μέγεθος
    • Θερμοκρασία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Απόδοση
    • Αθόρυβη
    • Μέγεθος
    • Θερμοκρασία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
  • Επιβεβαιωμένη αγορά από GoldenByte

    • Απόδοση
    • Αθόρυβη
    • Μέγεθος
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Θερμοκρασία
    • Απόδοση
    • Αθόρυβη
    • Μέγεθος
    • Θερμοκρασία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής

Ερωτήσεις

53 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Xristos_K75

Μιας και δεν γνωρίζω πολλά ήθελα να ρωτήσω αν κάνει αυτή η κάρτα για εμένα. Φτιάχνω έναν υπολογιστή με τα εξής κομμάτια gigabyte b760m ds3h ddr4 με intel i5 13400f 16gb ram ssd Samsung m2 nvme gen4 και τροφοδοτικό cooler master 750 gold (αυτά έχω αγοράσει μέχρι στιγμής) και η χρήση του θα είναι για μόνο για προγράμματα cad όπως inventor, vectric aspire, freecad, inkscape, δεν παίζω παιχνίδια καθόλου. Κάνει για τη δουλειά μου ή να κοιτάξω κάτι άλλο?

globalzero

μπα.. για cad είναι ψόφια. Η κάρτα είναι καλή για video editing.

Konstantinos_Satanakis

Έχω το εξής σύστημα:
-Μητρική ASROCK B560 STEEL LEGEND RETAIL, -Επεξεργαστή NTEL CORE I5-11400F 2.60GHZ LGA1200 (χωρίς ενσωματωμένα γραφικά),
-Μνήμες RAM CORSAIR CMK16GX4M2A2400C16 VENGEANCE LPX BLACK 16GB (2X8GB) DDR4 2400MHZ DUAL KIT,
-Ψύκτρα επεξεργαστή με 2 ανεμιστήρες ARCTIC FREEZER 34 ESPORTS DUO
-Τροφοδοτικό CORSAIR TX750. -Μια παλιά κάρτα γραφικών με directX 11 (ASUS ENGTS450 DIRECTCU/DI/1GD5 1GB PCI-E)
Αυτή η παλιά κάρτα γραφικών και η απουσία ενσωματωμένων γραφικών από τον επεξεργαστή, μου δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των windows 11, τα οποία έχουν ως προϋπόθεση γραφικά με directX 12.
https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-11-specifications
Έτσι, αναγκάστηκα να γυρίσω προσωρινά στα windows 10 μέχρι να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών.

Οι ερωτήσεις μου είναι δύο:
Η ASRock ARC A380 6GB GDDR6 Challenger ITX OC, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, απαιτεί τροφοδοτικό τουλάχιστον 500W.

α) επαρκούν τα 750W του τροφοδοτικού μου για όλα αυτά που έχω επάνω;
β) Είναι συμβατή με το σύστημά μου;

Η βοήθειά σας μου είναι πολύτιμη.

THANOS_KYNIGARIS

Θα δουλέψει μια χαρά. Εγώ την δουλεύω με corsair 550W χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το σύστημά σου είναι σύγρονο οπότε δεν θα έχεις πρόβλημά αλλά μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις το Resizable BAR απο το Bios, οδηγίες για την μητρική σου απο εδώ https://www.asrock.com/support/faq.asp?k=esc και βέβαια αφού την εγκαταστήσεις να κατεβάσεις τους τελευταίους drivers απο την Intel.

xarisathos

Εφόσον η μητρική σου υποστηρίζει Re-Bar "Optimized Resizable BAR (Re-Size BAR) function with NVidia Graphics cards." εδώ και καιρό (7C52v3B BIOS), τότε θα δουλεύει σωστά.

Απλά θα τρέχει σε Gen 3 16x, αλλά δεν θα καταλάβεις διαφορά από Gen 4 8x

Δες όλες τις ερωτήσεις (14)

Παρόμοια προϊόντα

ASRock ARC A380 6GB GDDR6 Challenger ITX OC Κάρτα ΓραφικώνASRock ARC A380 6GB GDDR6 Challenger ITX OC Κάρτα ΓραφικώνASRock ARC A380 6GB GDDR6 Low Profile Κάρτα ΓραφικώνASRock ARC A380 6GB GDDR6 Low Profile Κάρτα ΓραφικώνSapphire Radeon RX 6400 4GB GDDR6 Pulse LP Κάρτα ΓραφικώνSapphire Radeon RX 6400 4GB GDDR6 Pulse LP Κάρτα ΓραφικώνBiostar Radeon RX 580 8GB GDDR5 Κάρτα ΓραφικώνBiostar Radeon RX 580 8GB GDDR5 Κάρτα ΓραφικώνMSI GeForce RTX 3050 6GB GDDR6 Ventus 2X OC Κάρτα ΓραφικώνMSI GeForce RTX 3050 6GB GDDR6 Ventus 2X OC Κάρτα Γραφικών
από 119,43 €από 118,93 €από 120,57 €από 119,50 €από 183,00 €
ΚατασκευαστήςASRockASRockSapphireBiostarMSI
Διαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω Skroutz
Chipset ModelARC A380ARC A380Radeon RX 6400Radeon RX 580GeForce RTX 3050
Περισσότερα χαρακτηριστικά