Gigabyte Z790 Aorus Tachyon rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 Socket
Μητρικές Κάρτες

Gigabyte Z790 Aorus Tachyon rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketΚωδικός: 40524633

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • 2 υποδοχές DDR5 Ram έως 8333(O.C.)
  • Για επεξεργαστές Intel Alder/Raptor
  • Υποστήριξη 2x PCI Express 5.0 x16
  • Σύνδεση οθόνης HDMI 4096x2160@60 Hz
  • Υποδοχές για 4x Sata III και 4x M.2
  • 4x USB A 3.2, 4x Type-C 3.2
Δες όλη την περιγραφή
758,08
ΠαράδοσηΠαρ, 04 Οκτ - Πέμ, 10 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Επιλεγμένο κατάστημα

Αναφορά προϊόντος

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

από 758,08 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 758,08 €

Περιγραφή

Η μητρική κάρτα Gigabyte Z790 Aorus Tachyon απευθύνεται σε επαγγελματίες και λάτρεις του overclocking και του gaming, καθώς προσφέρει προηγμένες δυνατότητες υπερχρονισμού και βελτιωμένη απόδοση για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια και εφαρμογές. Επίσης, η ενσωματωμένη υποστήριξη για τεχνολογίες όπως η Thunderbolt 4 και η Wi-Fi 6E εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η Z790 AORUS TACHYON είναι η κορυφή της μητρικής κάρτας overclocking, σχεδιασμένη αποκλειστικά από και για τους overclockers, οι οποίοι επιδιώκουν συνεχώς να σπάσουν τα ασύλληπτα όρια επιδόσεων. Ο εξειδικευμένος σχεδιασμός της VRM, η διάταξης μνήμης και τα ενσωματωμένα κουμπιά και διακόπτες overclocking επιτρέπουν στους λάτρεις του overclocking να απελευθερώσουν πλήρως τις δυνατότητες του επεξεργαστή Intel Core τελευταίας γενιάς.

Overclock επεξεργαστή έως 8400MHz

Overclock μνήμης DDR5 έως 11136

  • Υποδοχή Intel® Socket LGA 1700:Υποστήριξη επεξεργαστών 13ης και 12ης γενιάς
  • Απαράμιλλη απόδοση:Άμεση λύση ψηφιακής VRM 15+1+2 φάσεων
  • Dual channel DDR5:2*SMD DIMMs με υποστήριξη μονάδας μνήμης XMP 3.0
  • Αποθήκευση επόμενης γενιάς:4*PCIe 4.0 x4 M.2 Connectors
  • Προηγμένος θερμικός σχεδιασμός και θερμικό προστατευτικό M.2 :Για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ισχύος του VRM και η απόδοση των SSD M.2
  • EZ-Latch:Υποδοχή PCIe x16 με γρήγορη απελευθέρωση και σχεδίαση χωρίς βίδες
  • Ήχος Hi-Fi με DTS:X Ultra:ALC1220 CODEC και πυκνωτές ήχου WIMA
  • Γρήγορα δίκτυα:Intel 2.5GbE LAN & Intel Wi-Fi 6E 802.11ax
  • Διευρυμένη συνδεσιμότητα:Διπλό USB-C 20Gb/s, HDMI
  • Smart Fan 6:Διαθέτει πολλαπλούς αισθητήρες θερμοκρασίας, υβριδικές κεφαλίδες ανεμιστήρα με FAN STOP και ανίχνευση θορύβου
  • Αποκλειστικό ενσωματωμένο κιτ Overclocking
  • Q-Flash Plus:Ενημέρωση του BIOS χωρίς εγκατάσταση της CPU, της μνήμης και της κάρτας γραφικών

Σχεδιασμός VRM

Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση Turbo Boost και overclocking της νέας γενιάς CPU της Intel, η μητρική κάρτα της σειράς AORUS της GIGABYTE εξοπλίζει την καλύτερη σχεδίαση VRM που έχει κατασκευαστεί ποτέ με τα υψηλότερης ποιότητας εξαρτήματα.

DDR5 Overclocking έως 9300 και περισσότερο

Η AORUS προσφέρει μια δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη πλατφόρμα που έχει δυνατότητα υπερχρονισμού της μνήμης έως και 9300 και πέραν αυτής. Για τη μνήμη DDR5 XMP, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες για να επιτύχουν υψηλή αύξηση της απόδοσης της μνήμης είναι να διασφαλίσουν ότι η μονάδα μνήμης τους είναι ικανή για XMP και ότι η λειτουργία XMP είναι ενεργοποιημένη και ενεργοποιημένη στη μητρική κάρτα AORUS.

Αποκλειστικός σχεδιασμός κυκλώματος DDR5 της GIGABYTE

  • Ο αποκλειστικός σχεδιασμός κυκλώματος της GIGABYTE ξεκλειδώνει τον εγγενή έλεγχο τάσης DDR5
  • Μετατρέπει τη μονάδα μνήμης Native DDR5 σε μνήμη Overclocked DDR5
  • Αυξάνει την απόδοση και τη δυνατότητα υπερκλιμάκωσης της μνήμης DDR5
  • Υποστηρίζει όλους τους προμηθευτές PMIC για μέγιστη συμβατότητα

XTREME MEMORY

Με την αλυσιδωτή διάταξη μνήμης 2-DIMM, το Z790 AORUS TACHYON μπορεί να επιτύχει τη μικρότερη απόσταση μνήμης DIMM μεταξύ της CPU, επομένως να επιτύχει τον υψηλότερο χρονισμό μνήμης και τη χαμηλότερη καθυστέρηση.

DDR5 Auto Booster

Αυξήστε αυτόματα την συχνότητα DDR5 στα 5000MHz, ενώ το σύστημα βρίσκεται υπό υψηλή φόρτιση, με ένα μόνο κλικ.

DDR5 Memory Upgrade

Το BIOS της GIGABYTE προσφέρει προκαθορισμένα και ανακτήσιμα προφίλ για τους χρήστες ώστε να επιτυγχάνουν εύκολα υψηλότερες επιδόσεις. Τα προφίλ βασίζονται σε μια βάση δεδομένων που δημιουργείται με τον έλεγχο κάθε κατασκευαστή ολοκληρωμένου κυκλώματος μνήμης και PMIC για τη βελτιστοποίηση των μονάδων ώστε να απελευθερώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που εξοικονομεί χρόνο για τη χειροκίνητη διαμόρφωση των σετ μνήμης DDR5 με overclocking.

XMP 3.0 User Profile

Ορίστε και δημιουργήστε το δικό σας προφίλ SPD σε μονάδες μνήμης Native και XMP 3.0 ή εφαρμόστε τα προ-ρυθμισμένα προφίλ στο προφίλ χρήστη XMP 3.0. Δύο προφίλ που έχουν οριστεί από το χρήστη μπορούν να αποθηκευτούν, να φορτωθούν είτε τοπικά είτε από/σε εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.
  • Δύο κενά προφίλ SPD μπορούν να οριστούν από τους χρήστες και να μεταφερθούν στον επόμενο υπολογιστή
  • Μεταφορά προφίλ DDR5 XMP Booster σε προφίλ χρήστη XMP 3.0
  • Γρήγορη προσομοίωση επιδόσεων μνήμης με βάση τις παραμέτρους ρολογιού και χρονισμού που εισάγει ο χρήστης
  • Λειτουργία αποθήκευσης και φόρτωσης προφίλ για να μοιράζεστε τις παραμέτρους της μνήμης σας online

Έτοιμη για PCIe 5.0

Ο σχεδιασμός PCIe 5.0 υποστηρίζει διπλάσιο εύρος ζώνης από το PCIe 4.0 και διασφαλίζει τη συμβατότητα με τους SSD τελευταίας τεχνολογίας και τις GPU που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια με τις πλήρεις δυνατότητές τους.

PCIe 4.0 M.2

802.11ax Wi-Fi 6E

Η πιο πρόσφατη ασύρματη λύση 802.11ax Wi-Fi 6E με νέα αποκλειστική ζώνη 6GHz, επιτρέπει ασύρματη απόδοση gigabit, παρέχει ομαλή ροή βίντεο, καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού, λίγες διακοπτόμενες συνδέσεις και ταχύτητες έως 2,4Gbps. Επιπλέον, το Bluetooth 5 παρέχει 4X εμβέλεια σε σχέση με το BT 4.2 και με ταχύτερη μετάδοση.

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C

Διαθέτει θύρα USB 3.2 Gen 2x2, η οποία διπλασιάζει την απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά USB 3.2 Gen 2. Λειτουργεί με ταχύτατη μεταφορά δεδομένων έως και 20 Gbps κατά τη σύνδεση με περιφερειακά συμβατά με USB 3.2. Μέσω της σύνδεσης USB Type-C, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν την ευελιξία της αντιστρεπτής σύνδεσης για γρήγορη πρόσβαση και αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Overclocking Kit

  • 1. Λειτουργία LIMP, επιτρέπει την αυτόματη επανεκκίνηση του συστήματος με προεπιλεγμένες ή ασφαλείς ρυθμίσεις, χωρίς να χρειάζεται να διαγραφούν πρώτα οι ρυθμίσεις CMOS. Αυτό είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις που οι χρήστες αποτυγχάνουν να εκκινήσουν το σύστημα με τις αυτοκαθοριζόμενες από αυτούς παραμέτρους μνήμης.
  • 2. Power Button (Κουμπί τροφοδοσίας)Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του συστήματος.
  • 3. Διακόπτης αναλογίας CPU, αύξηση ή μείωση της αναλογίας CPU με μη αυτόματο τρόπο.
  • 4.Πλήκτρο Cold Reset, χρησιμοποιήστε αυτό το κουμπί για να εξαναγκάσετε το σύστημά σας σε επανεκκίνηση. Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως εάν συμβεί μια κατάρρευση της CPU ή σφάλματα μνήμης ή εάν η θερμή επαναφορά δεν λειτουργεί κατά τη ρύθμιση των ρυθμίσεων του συστήματός σας. Πατώντας αυτό το κουμπί αναγκάζετε το σύστημα να τερματίσει και να εκκινήσει ξανά.
  • 5. Clear CMOS, καθαρισμός της ρύθμισης του BIOS.
  • 6. Πλήκτρο επαναφοράς, επανεκκίνηση του συστήματος.
  • 7. Διακόπτης SB, ο διακόπτης SB επιτρέπει την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση της λειτουργίας Dual BIOS.
  • 8. Διακόπτης BIOS(BIOS_SW), επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν εύκολα ένα διαφορετικό BIOS για την εκκίνηση ή το overclocking, συμβάλλοντας στη μείωση της αποτυχίας του BIOS κατά το overclocking.
  • 9. Διακόπτης ενεργοποίησης OC, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί η συχνότητα της CPU για να μειωθεί η θερμοκρασία της CPU πριν από την εκτέλεση ενός benchmark χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε οποιαδήποτε ρύθμιση λογισμικού. Η άμεση επαναφορά του διακόπτη TGR στην προεπιλεγμένη θέση του όταν ξεκινήσει το benchmark θα επαναφέρει τη συχνότητα της CPU στην αρχική τιμή.
  • 10. Εκκίνηση OC, το κουμπί OC Ignition επιτρέπει στους overclockers και τους DIY χρήστες να προ-δοκιμάζουν τις ρυθμίσεις υδρόψυξης κατά την κατασκευή των υπολογιστών τους χωρίς να χρειάζεται να εκκινήσουν το σύστημα. Επιτρέπει επίσης στους ανεμιστήρες του συστήματος να συνεχίσουν να περιστρέφονται σε χαμηλή θερμοκρασία και επιτρέπει την ενημέρωση υλικολογισμικού ακόμη και χωρίς εγκατεστημένη CPU.
  • 11. Μέτρηση τάσης, χρησιμοποιήστε πολύμετρο για να επικοινωνήσετε με αυτά τα σημεία για να μετρήσετε διαφορετική τιμή τάσης.

Κατασκευαστής

Gigabyte

Χαρακτηριστικά

Γενικά

Μέγεθος
Extended ATX
Τύπος
Desktop

Επεξεργαστής

Υποστηριζόμενοι Επεξεργαστές
Intel
Μοντέλα
Celeron Dual Core, Core i3, Core i5, Core i7, Core i9, Pentium Dual Core
Υποστηριζόμενη Γενιά
Alder Lake, Raptor Lake
Socket
1700

Chipset

Μοντέλο
Intel Z790

Μνήμη

Τύπος Μνήμης
DDR5
Πλήθος
2 DIMM Slots
Ταχύτητες Μνήμης
4000, 4800, 5200OC, 5400OC, 5600OC, 5800OC, 6000OC, 6200OC, 6400OC, 6600OC, 6800OC, 7000OC, 7200OC, 7400OC, 7600OC, 7800OC, 7900OC, 7950OC, 8000OC
Λειτουργία Μνήμης
Dual Channel

Εσωτερικές Συνδέσεις

PCI Express x16 5.0
1 Slot
Πλήθος SATA III 6Gb/s
4 Port
Τύπος M.2
4 Θύρες PCIe 4.0
Πλήθος Υποδοχών M.2
4

Εξωτερικές Συνδέσεις

Πίσω Έξοδοι USB-A
7 θύρες USB 3.2
Πίσω Έξοδοι USB-C
1 θύρα USB 3.2
Ethernet (LAN)
1
Συνδέσεις με Οθόνη
HDMI

Δυνατότητες

RGB Φωτισμός
Ναι
WiFi/Bluetooth
Ναι
Extra
Bios Flashback, Clear CMOS button, RGB Header

Ήχος

Κανάλια Κάρτας Ήχου
7.1
Επιπλέον Συνδέσεις Ήχου
Optical S/PDIF

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 1
  2. 1
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν

Αξιολογήσεις χρηστών

  • Billseme
    4
    4 στους 5 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Θετικά:
    -Επιλογή manual overclock πανω στην μητρικη (2 κουμπια +/- bclk clock)
    - Κουμπι πανω στην mobo που κανει load με default settings χωρις να χρειαζεται να γινει clear cmos
    - Koυμπι για εναλλαγή OC στο runtime.
    -15 RENESAS RAA229131 PWM controllers στα 105Α απο ταντάλιο.
    -1 click 6ghz oc απο την μητρική, με μια επιλογη σεταρει την cpu (13700,900,900ks) στα 6ghz για τους 2 P-core 100% stable.
    -Καθε ρυθμιση μεσα στα bios για oc/ρευμα/turbo/llc k.o.k ειναι αναλυτικές και εύχρηστες χωρις να μπερδεύουν.
    - Χαμηλή θερμοκρασια της πλακέτας (δεν εχει ξεπερασει τους 29 βαθμούς)
    -Αναλυτικος dr-debugger
    -Σηκώνει ανετα X.M.P 8800mhz (τοσο δοκιμασα εγώ τις δικές μου) χωρις blue screens.
    - 4 options για auto overclock
    - Δυνατά ρεύματα.
    - Στυβαρή κατασκευή
    - PCIE gen 5
    - Μαγνητικη κεραια wifi 802.11ax Wi-Fi 6E

    Αρνητικά:
    -2 Θεσεις ram!
    - Απλή εμφάνιση
    -Μονο 1 μικρο rgb φωτακι πανω απο το thermal της μπαταριας
    -

    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία
    • Πλήθος θυρών
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
    • Πλήθος θυρών
    • Πλήθος λειτουργιών BIOS
    • Αξιοπιστία
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εύκολη σύνδεση εξαρτημάτων στη μητρική
    • Εύκολη τοποθέτηση στο κουτί
    • Θερμοκρασία

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

2 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη

Παρόμοια προϊόντα

Gigabyte Z790 Aorus Tachyon rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Aorus Tachyon rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Aorus Xtreme X Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Aorus Xtreme X Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Aorus Master rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Aorus Master rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Aorus Master X 1.0 Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketGigabyte Z790 Aorus Master X 1.0 Wi-Fi Motherboard Extended ATX με Intel 1700 SocketAsus ROG Maximus Z790 Hero Wi-Fi Motherboard ATX με Intel 1700 SocketAsus ROG Maximus Z790 Hero Wi-Fi Motherboard ATX με Intel 1700 Socket
από 758,08 €από 1.189,00 €από 470,80 €από 460,24 €από 629,83 €
ΚατασκευαστήςGigabyteGigabyteGigabyteGigabyteAsus
Διαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω SkroutzΔιαθέσιμο μέσω Skroutz
Socket17001700170017001700
Περισσότερα χαρακτηριστικά