Dell Latitude E6230 Refurbished Grade A 12.5" (Core i5-3340M/4GB/120GB SSD/W10 Pro)
Μεταχειρισμένα Refurbished Laptops

Dell Latitude E6230 Refurbished Grade A 12.5" (Core i5-3340M/4GB/120GB SSD/W10 Pro)Κωδικός: 42953866

Τι είναι οι refurbished συσκευές;

Οι refurbished συσκευές είναι οι ανακατασκευασμένες, αυτές δηλαδή που έχουν ελεγχθεί πλήρως ως προς τη λειτουργία τους και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους από εξειδικευμένο προσωπικό και έχουν επισκευαστεί τυχόν προβλήματα. Είναι πλήρως ελεγμένες και λειτουργικές συσκευές που μοιάζουν σαν καινούριες.

Μάθε περισσότερα

Grade A

Συσκευή σε άριστη κατάσταση με ελάχιστα ή καθόλου σημάδια χρήσης.

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο στο Skroutz Τελευταία ενημέρωση: περίπου ένα μήνα πριν

Περιγραφή

Το laptop της εταιρίας Dell είναι ανακατασκευασμένο Grade A. Έχει ελεγχθεί πλήρως ως προς τη λειτουργία του και έχουν επισκευαστεί τυχόν προβλήματα. Είναι μια πλήρως ελεγμένη και λειτουργική συσκευή. Τα laptops με Grade A είναι σε άριστη κατάσταση με ελάχιστα ή καθόλου σημάδια χρήσης.

  • Διαγώνιος Οθόνης: 12.5"
  • Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου: 120GB
  • Χωρητικότητα Μνήμης RAM: 4GB
  • Λειτουργικό Σύστημα: Windows 10 Pro

Χαρακτηριστικά

Γενικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής (CPU)
Intel
Οικογένεια (CPU)
Core i5
Μοντέλο (CPU)
3340M
Διαγώνιος Οθόνης
12,5 "
Χωρητικότητα Μνήμης RAM
4 GB
Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου
120 GB
Τύπος Σκληρού
SSD
Χωρητικότητα Δευτερεύοντα Δίσκου
-
Τύπος Δευτερεύοντα Δίσκου
-
Λειτουργικό Σύστημα
Windows 10 Pro
GPU Model
HD Graphics

Κατάσταση

Grade
A
Βαμμένο
-

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 5 αστέρια
    0
  2. 1
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν

Εικόνες αξιολογήσεων

Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων

Αξιολογήσεις χρηστών

  • jkarras
    4
    3 στους 3 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη
    Έμπειρος χρήστης

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Το λάπτοπ αγοράστηκε για οικιακή χρήση ως ένα όσο γίνεται οικονομικό και αποδοτικό σύστημα που πραγματικά για 150Ε είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει. Έχουμε στην ουσία ένα παλιό Ανακατασκευασμένο (refurbished) λάπτοπ ποιοτικής και ανθεκτικής κατασκευής που ανήκει στην επαγγελματική σειρά της Dell Latitude με επεξεργαστή 10ετίας αλλά κορυφή για την εποχή του (ναυαρχίδα για επαγγελματίες) λογικά το 2013 θα έκανε πάνω από 800άρικο, ένα καλό σε σχεδόν πολύ καλή κατάσταση Α grade μεταχειρισμένο μηχάνημα που λειτουργεί άψογα.
    Πάμε στα θετικά
    - Ο Intel Core i5 3340M αν και παλιός επεξεργαστής με 2C /4T και λίγη cache για τα σημερινά δεδομένα θα τα βγάλει πέρα σε όλες τις βασικές ως μέτριες εργασίες που θα του φορτώσετε (MS Word-Excel, Chrome, Webex, ταινίες 1080p, ελαφρύ photo edit, σχεδίαση ιστοσελίδων, ελαφρύ προγραμματισμό).
    - Πολύ γρήγορη εκκίνηση παρόλο που έρχεται με έναν SSD πολύ χαμηλής κατηγορίας και τιμής συγκεκριμένα (Patriot Burst Elite 120GB που έχει αντοχές ως 50 TBW) και ο επεξεργαστής φτάνει τα 3,4 GHz max μια πολύ καλή ταχύτητα για φορητά συστήματα.
    - Ελαφρύ, συμπαγές καλή στην αφή κατασκευή από κράματα μαγνησίου που καταλαβαίνεις ότι είναι φτιαγμένο για αντοχές όχι όπως τα συνηθισμένα της τότε εποχής αλλά και σημερινά οικονομικά ακόμα και μέτριας κατηγορίας λαπτοπ που είναι έτοιμα να διαλυθούν σε σχέση με αυτό το διαμαντάκι της Dell.
    - Είναι μικρό και βολικό για να το έχεις παντού μαζί σου.
    - H οθόνη αν και είναι 1366 χ 768p επειδή είναι 12,5 ίντσες έχει καλη ανάλυση και καλά χρώματα σε σχέση με τα συνηθισμένα της τότε εποχής αλλά και σημερινά οικονομικά ακόμα και μέτριας κατηγορίας λαπτοπ.
    - Το προτίμησα επίσης γιατί σε αυτό το μέγεθος και σε αυτήν την τιμή έχει HDMI x2 USB 3.0 θύρες, θύρα 3.5mm για ακουστικά, μια eSATA θύρα για απευθείας σύνδεση με SATA δίσκους που δουλεύει και σαν USB 2.0, φυσικά το Ethernet, δηλαδή όλες τις βασικές θύρες που δεν έχουν άλλα refurbished λαπτοπάκια μέχρι και το express card που είναι σαν mobile pci για έξοδο σε εξωτερικές κάρτες γραφικών για έξτρα αντάπτορες, δεν έχει μονάδα CD/DVD αλλά ποιος νοιάζεται σήμερα γι΄ αυτό με Netflix, Youtube και Spotify.
    Διαθέτει και SD υποδοχή για κάρτες SD για έξτρα χωρητικότητα ή για να προβάλετε φωτογραφίες ή βίντεο από φωτογραφικές μηχανές.
    - Η μπαταρία του και το τροοφδοτικό δεν είναι της μάνας του αλλά ιμιτασίον του όπως είναι λογικό στα refurbished λαπτοπ αλλά παρόλα ΄αυτά δουλευούν καλά, η μπαταρία και φορτιστής είναι καινούργια. Το καλώδιο που συνδέει το τροφοδοτικό με την πρίζα το AC δηλαδή αν και κοντό είναι ποιοτικό.
    - Πλούσιο BIOS μενού επαγγελματικό, που πήρε BIOS update το τελευταίο το Ιανουάριο του 2019 (Α20) που καλύπτει hardware ευπάθειες (meltdown και spectre όσοι ξέρουν) και του το πέρασα σήμερα καθώς ήρθε με την πρώτη έκδοση BIOS από το κατάστημα, προσοχή το bios update πάντα με συνδεμένο το τροφοδοτικό για σίγουρη παροχή ενέργειας καθώς αν διακοπεί η διαδικασία καταστρέφει το σύστημα.
    - Η RAM αν και είναι μόνο 4GB και DDR3 ως 1600 MHz μπορείτε να την αναβαθμίσετε ως 16GB.
    - Ανοίγει πανεύκολα το εσωτερικό του με μια βίδα και αναβαθμίζεται ή αλλάζετε αν θέλετε RAM, σκληρό δίσκο κάρτα wifi, ακόμα έχει και χώρο για να προσθέσετε mSATA κάρτες όπως mSATA SSD δίσκο ή κάρτα για bluetooth (καθώς δεν έχει onboard bluetooth). Ακόμα και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας κάνετε.
    - Μέσα στην συσκευασία που είχε κάνει το κατάστημα ήρθε και με γραπτή αναφορά του Passmark που έτρεξε ο τεχνικός του καταστήματος για έλεγχο σταθερής λειτουργίας και εγγύηση ένα έτος.
    - Ετρεξα το Cinebench R23 για να δω σύγκριση με άλλα συστήματα.
    - Έρχεται με ενεργοποιημένα νόμιμα με label Windows 10 Pro.
    - Καλό πληκτρολόγιο με ευχάριστο πάτημα.
    - Ήρθε με 2 κάρτες RAM από 2GB η κάθε μια σύνολο 4GB και δυο slots. Τα 4GB RAM σήμερα δεν φτάνουν όχι για βασική χρήση Η/Υ αλλά ούτε για κινητό, οπότε για να το αναβαθμίσετε σε 8GB θέλετε δυο 4άρες RAM ή μια 8άρα και μια των 2GB που σας περισεύει ώστε να έχετε 10GB RAM. Μπορεί να αναβαθμιστεί ως 16GB DDR3 RAM @ 1600MHz.
    Έγώ λόγω γνώσεων, εμπειρίας και δουλειάς είχα στην άκρη δυο 4άρες και το αναβάθμισα μόνος μου δωρεάν ενώ αν το έπαρνα έτοιμο θα έδινα +50Ε, καθώς έχω στην άκρη και ένα Samsung SSD 850 EVO 256GB που είναι μεγαλύτερος σε χωρητικότητα και πολύ πιο αξιόπιστος από τον Patriot SSD 120GB του 10άρικου που φοράει το laptop οπότε κερδίσω άλλα 40Ε από αυτό. Για να το κάνετε με 8GB RAM και 250GB καλής μάρκας SSD αντί για το 4GB RAM και 120GB SSD θα θέλετε +80Ε δηλαδή 150Ε + 80Ε Σύνολο 230Ε.
    - Για gaming δεν κάνει εκτός αν παίζετε πολύ ελαφρία games (lol)
    - Ενώ είναι σαν καινούργιο (καθαρή χωρίς προβλήματα οθόνη, πληκτρολόγιο γρήγορες επιδόσεις, το αυτοκόλλητο Core i5) έχει αρκετά σημάδια χρήσης όχι τίποτα ιδιαίετερο στα πλαινά μέρη του στις θύρες, αλλά δεν έχει κανένα σπάσιμο πουθενά.
    - Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο δεν υποστηρίζει τα Windows 11 αλλά υπάρχει τρόπος να το παρακάμψετε (registry, rufus), χωρίς να έχετε μεγάλη μειωμένη απόδοση. Τα Windows 10 θα υποστηρίζονται ως το 2025. Λόγω της παλαιότητας του είναι πολύ πιο συμαβατό και πιο δοκιμασμένο σε linux διανομές και παλιότερες εκδόσεις των Windows και Windows Server σε σχέση με νεότερα μηχανήματα τωρινής κοπής, άμα θέλετε ένα σύστημα για φυσικό προσομοιωτή ή θέλετε κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα για τις ανάγκες σας.
    - Κατάλληλο και για φοιτητές ή παιδιά που θέλουν ένα laptop για τις σχολικές εργασίες.

    Αξίζει τα χρήματα του για την ποιότητα κατασκευής του, τις πολύ καλές επιδόσεις του για βασική ως μέτρια χρήση, σχέση με σημερινά laptops με 200 - 330 Ε αυτό είναι αρκετά καλύτερο μιας και τα λαπτοπ αυτής της κατηγορίας είναι χαμηλής ποιότητας κατασκευής και με επεξεργαστές που μεν στα χαρτιά υποστηρίζουν τα Windows 11 αλλά πιο αδύναμους στην πράξη από τον παλιό αλλά ακόμα ικανό i5 3340M.
    Αν καταφέρετε να βρείτε Refurbished Grade A με Core i5 3ης γενιάς με M στο τέλος όπως ο i5-3340M και πάνω με 8GB RAM και SSD κάτω ή εως 180Ε να ξέρετε αξίζει πολύ να το πάρετε.
    Τώρα δεν γνωρίζω από αξιοπιστία πόσο θα αντέξει ακόμα, και αν ανέβουν οι απαιτήσεις του Chrome και άλλων προγραμμάτων αλλά είμαι ικανοποιημένος με την αγορά αυτή.

    Update 24 Ιουνίου 2023 , πιάνει καλά το σημα WiFi επίσης σε μια μέρα η μπαταρία από 100 % υγεία έπεσε στο 94 % αλλά παρόλαυτά κρατάει κάνα 3ωρο, θα δουμε πως θα πάει η αυτονομία.

    Update 08 Ιουνίου 2024 σχεδόν ένα χρόνο μετά λειτουργεί απροβλημάτιστα σε Windows 11 (με παράκαμψη) και βρήκε και όλους τους drivers με την πρώτη, βέβαια το άνοιξα όπως κάνω σε όλους τους υπολογιστές που έχω για καθαρισμό σκόνης και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας, καλό είναι κατά του καλοκαιρινούς μήνες να γίνεται καθαρισμός και αλλαγή πάστας, επίσης στα λαπτοπ καλό είναι να βάλετε και μια βάση με ανεμιστηράκι ώστε να βοηθάτε να ψύχεται καλύτερα.

    Update 20 Αυγούστου 2024 Η μπαταρία δεν φορτίζει με τίποτα πάνω από 35 % μάλλον έπεσε πολύ γρήγορα η υγεία της μόλις τελείωσε η εγγύηση σαν ήταν προγραμματισμένη για να μην την αλλάξουν.....

    • Οθόνη
    • Ταχύτητα
    • Πληκτρολόγιο
    • Βάρος
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Touchpad
    • Διάρκεια μπαταρίας
    • Θερμοκρασία
    Σου φάνηκε χρήσιμη;

Ερωτήσεις

2 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν

Είδες πρόσφατα