Elon Musk, Η Επίσημη Βιογραφία
Βιογραφίες & Μαρτυρίες

Elon Musk, Η Επίσημη Βιογραφία Κωδικός: 45315570

Για δύο χρόνια, ο Άιζακσον ακολουθούσε παντού τον Μασκ. Το αποτέλεσμα;

Μια απροσδόκητα μύχια ιστορία για τον πλέον συναρπαστικό και αμφιλεγόμενο καινοτόμο της εποχής μας, που παραβιάζοντας κανόνες...

Δες όλη την περιγραφή

Για δύο χρόνια, ο Άιζακσον ακολουθούσε παντού τον Μασκ. Το αποτέλεσμα;

Μια απροσδόκητα μύχια ιστορία για τον πλέον συναρπαστικό και αμφιλεγόμενο καινοτόμο της εποχής μας, που παραβιάζοντας κανόνες έχει οδηγήσει τον κόσμο στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων, της εξερεύνησης του διαστήματος από ιδιώτες και της τεχνητής νοημοσύνης. Α, στην πορεία εξαγόρασε και...

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Walter Isaacson
  • Εκδότης: Κλειδάριθμος
  • Μορφή: Σκληρό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2023
  • Αριθμός σελίδων: 750
  • Κωδικός ISBN-13: 9789606454912
  • Διαστάσεις: 17×24
29,97
ΠαράδοσηΔευ, 12 Αυγ - Τετ, 14 Αυγ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

Απόθεμα 1 τεμάχιο

από 29,59 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 29,97 €

  2. 29,59 €

  3. 30,00 €

  4. 29,97 €

  5. 29,97 €

  6. 29,97 €

  7. 29,97 €

  8. 29,97 €

  9. 29,97 €

  10. 29,97 €

  11. 29,97 €

  12. 29,97 €

  13. 29,83 €

  14. 29,89 €

  15. 29,97 €

  16. 29,90 €

  17. 29,98 €

  18. 29,97 €

  19. 29,97 €

  20. 29,97 €

  21. 29,97 €

  22. 29,97 €

  23. 29,97 €

  24. 29,97 €

  25. 29,97 €

  26. 29,90 €

  27. 29,97 €

  28. 29,97 €

  29. 29,97 €

  30. 30,00 €

  31. 29,97 €

  32. 29,97 €

  33. 29,97 €

  34. 33,30 €

Περιγραφή

Για δύο χρόνια, ο Άιζακσον ακολουθούσε παντού τον Μασκ. Το αποτέλεσμα;

Μια απροσδόκητα μύχια ιστορία για τον πλέον συναρπαστικό και αμφιλεγόμενο καινοτόμο της εποχής μας, που παραβιάζοντας κανόνες έχει οδηγήσει τον κόσμο στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων, της εξερεύνησης του διαστήματος από ιδιώτες και της τεχνητής νοημοσύνης. Α, στην πορεία εξαγόρασε και το Twitter.

Ο Γουόλτερ Άιζακσον, συγγραφέας των βιογραφιών των Jennifer Doudna (Ο κώδικας της ζωής, εκδόσεις Κλειδάριθμος), Leonardo da Vinci, Steve Jobs, Albert Einstein, και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων, επιστρέφει με μια αποκαλυπτική ιστορία γεμάτη εκπληκτικές αφηγήσεις για θριάμβους και θύελλες, που θέτει το ερώτημα: Άραγε οι δαίμονες, η κινητήριος δύναμη του Μασκ, είναι αυτό που οδηγεί στην καινοτομία και την πρόοδο;

Όταν ο Ίλον Μασκ ήταν ακόμα παιδί στη Νότια Αφρική, έτρωγε συχνά ξύλο από νταήδες. Μια μέρα άρχισαν να τον κλοτσούν ανελέητα στο κεφάλι. Έμεινε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο. Οι σωματικές ουλές όμως ήταν ασήμαντες μπροστά στις συναισθηματικές που του είχε προκαλέσει ο πατέρας του, ένας μηχανικός, πανούργος, χαρισματικός οραματιστής. Όταν ο Ίλον επέστρεψε στο σπίτι, ο πατέρας του τον επέπληξε. «Στεκόμουν για μία ώρα, ενώ μου φώναζε και με αποκαλούσε ηλίθιο και άχρηστο», θυμάται ο Ίλον.

Ο πατέρας του θα επηρέαζε καθοριστικά την ψυχοσύνθεση του. Ο Ίλον εξελίχθηκε σε έναν σκληρό αλλά ευάλωτο άντρα-παιδί με εξαιρετικά υψηλή ανοχή στον κίνδυνο, δίψα για δράματα, την επική αίσθηση ότι είχε κάποια αποστολή και μια μανιώδη ένταση που ήταν ανάλγητη και μερικές φορές καταστροφική.

Στις αρχές του 2022 –έναν χρόνο αφού η SpaceX εκτόξευσε τριάντα έναν πυραύλους, η Tesla πούλησε ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα και ο ίδιος έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη– ο Μασκ μίλησε θλιμμένος για τον καταναγκασμό του να προκαλεί δράματα. «Πρέπει να αλλάξω νοοτροπία, να μην είμαι συνεχώς σε λειτουργία αντιμετώπισης κρίσεων, κάτι που συμβαίνει εδώ και δεκατέσσερα χρόνια ή, μάλλον, σε όλη μου τη ζωή», είπε. Ήταν ένα καυστικό σχόλιο, όχι ένας ειλικρινής στόχος. Ακόμη και όταν έδινε την υπόσχεση, αγόραζε κρυφά μετοχές του Twitter, της υπέρτατης παιδικής χαράς του κόσμου. Με τα χρόνια, όποτε ένιωθε απελπισμένος, θυμόταν την εποχή που ήταν θύμα εκφοβισμού στην παιδική χαρά. Τώρα είχε την ευκαιρία να αγοράσει την παιδική χαρά.

Για δύο χρόνια, ο Walter Isaacson είχε γίνει η σκιά του Μασκ, παρακολουθούσε τις συναντήσεις του, τον συνόδευε στα εργοστάσιά του και περνούσε ώρες παίρνοντας συνεντεύξεις από τον ίδιο, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα είναι μια αποκαλυπτική προσωπική ιστορία, ειπωμένη εκ των έσω, γεμάτη απίθανα περιστατικά για θριάμβους και θύελλες που επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: μήπως οι δαίμονες στο μυαλό του Μασκ είναι αυτό που χρειάζεται για την καθοδήγηση της καινοτομίας και της προόδου;

Η επίσημη βιογραφία του Elon Musk θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο στις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Χαρακτηριστικά

Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
Η Επίσημη Βιογραφία
Μορφή
Σκληρό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
750
Ημερομηνία Κυκλοφορίας
09/2023
Έτος έκδοσης
2023
Διαστάσεις
17x24 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

Αξιολογήσεις χρηστών

  • hex29A
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    I did not noticed that this was in Greek so I gave it as a present to a fiend that was thinking in investing in Tesla and got a copy in English for myself from a local bookstore.

    Walter Isaacson's biography of Elon Musk, tries to capture all of those diverse facets of this man. Some say he has one of the most neurodiverse minds you’d ever meet. He never takes anything for granted, never lets a lie slip by. Through the brilliant lens of Walter Isaacson, author of acclaimed biographies on Albert Einstein, Stephen Jobs, Henry Kissinger, and more, you get a well-researched and captivating portrait of the tech mogul, some say more focused on his personal side than accomplishments, but in the 650+ pages, there's lots of both. He delves into Musk's upbringing, entrepreneurial ventures, and ambitious visions for the future, leaving readers with a multifaceted understanding of a complex and controversial figure.

    I confess to being a Musk fan. Everyone isn't so if you roll your eyes at my review, I understand. If you're intrigued, grab your copy and read.

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • dasimomytis
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Ίσως το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα ανήσυχο μυαλό !

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • sofpan
    4
    3 στους 6 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Το πήρα στο τέλος Σεπτέμβρη. Το "hardware" του βιβλίου, ήτοι χαρτί, γραμματοσειρά, φωτογραφίες, είναι αρκετά καλό. Προτίμησα την αγγλική έκδοση, δηλαδή την αυθεντική γλώσσα που γράφτηκε, στο πρωτότυπο, διότι ενδεχομένως στην ελληνική μετάφραση, μπορεί κάποια σημεία, να μην είχαν άψογη μετάφραση. Το βιβλίο έχει το χάρτινο εξώφυλλο με την φωτογραφία του Μασκ από έξω, και είναι σκληρόδετο, δηλαδή από μέσα, έχει ένα "δερμάτινο" μαύρο εξώφυλλο.
    Έως το τέλος Οκτ. 2023: Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο – τα αγγλικά του δεν είναι σύνθετα να περιέχουν ορολογία περίεργη, και επομένως κάποιος με Lower μπορεί να το διαβάσει εύκολα. Τώρα έχω διαβάσει το αρχικό μέρος, βρίσκομαι κοντά στην σελ. 120.
    Ο συγγραφέας (Isaacson) έχει φροντίσει να δομήσει το βιβλίο με κοντά / μικρά κεφαλαιάκια, και αυτό βολεύει την ανάγνωση, αφού αν κάθε κεφάλαιο ήταν πολυσέλιδο, ενδεχομένως θα κούραζε. Κάθε κεφαλαιάκι, έχει και σχετικές φωτογραφίες, και σου δημιουργεί ενδιαφέρον, για το κεφάλαιο που ακολουθεί.
    Το βιβλίο πηγαίνει χρονολογικά, ξεκινάει δηλαδή από τα παιδικά χρόνια του Elon, τα νεανικά, τον πηγαιμό του στον Καναδά και μετά στις ΗΠΑ για σπουδές, την “κοινωνικοποίησή” του που από ένας κλειστός χαρακτήρας, έγινε κοινωνικός και party animal (ένα κεφαλαιάκι έχει ακριβώς αυτόν τον τίτλο), τις εργασίες που έκανε εκεί νέος, τις πρώτες εταιρίες που ίδρυσε, την Zip2 και την X.com (όχι το τωρινό twitter) που συγχωνεύτηκε με την παρόμοια και ανταγωνιστική εταιρία του P. Thiel την PayPal, τα χρήματα που έβγαλε, 20κάτι εκατομμύρια $ από την πρώτη και 200κάτι εκατομμύρια από την PayPal, μετά την SpaceX.
    Τονίνεται ότι χαρακτηριστικό του Elon Musk στα των επιχειρηματικών, είναι ότι εν αντιθέσει με την συντριπτική πλειοψηφία των άλλων επιχειρηματιών που λαμβάνουν λελογισμένα ρίσκα, αυτός αναλαμβάνει απίστευτα ρίσκα, που όπως έλεγε σε κάποιο σημείο το βιβλίο ή που θα τον χρεοκοπήσουν ή που θα πετύχει και θα γίνει με διαφορά ο πλουσιότερος στον κόσμο.
    Το βιβλίο περιέχει αρκετές λεπτομέρειες, και η πηγή δεν είναι μόνο ο Elon, αλλά και οι συγγενείς του, φίλοι του, συνεργάτες του, σχέσεις του.
    Και το βιβλίο δεν “χαρίζεται” στον Elon, διαφημίζοντάς τον μονάχα, και αναφέροντας μόνο τα θετικά του. Λέει και τα “μελανά” σημεία, όπως ότι στις συνεργασίες και σχέσεις του, είναι ένας έως και εξαιρετικά δύσκολος άνθρωπος, συγκεντρωτικός, θέλει να ελέγχει τα πάντα και να κάνει αυτός κουμάντο, δεν δέχεται το Όχι, επιβάλλει υπερβολικές έως και εξουθενωτικές προθεσμίες στους υφιστάμενούς του, που βέβαια αυτές οι “παράλογες” προθεσμίες, συχνά αποτυγχάνουν και μόλις αποτύχουν, τίθεται το ερώτημα «Γιατί απέτυχε;», αλλά ακόμα και με αυτή την διαδικασία, βρίσκονται κάποιες λύσεις που στη συνέχεια συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη των εταιριών, ή εάν – σπανιότερα – πετυχαίνουν, τότε οι εταιρίες του, επιτυγχάνουν, κάτι που αρχικά θεωρούνταν αδύνατο, που και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό (για την ανάπτυξη των εταιριών του).
    Εν ολίγοις, μαθαίνεις λεπτομερώς για την ζωή και τον χαρακτήρα του Elon Musk, που τουλάχιστον επιχειρηματικά, είναι μια εκ των σημαντικότερων προσωπικοτήτων των δεκαετιών που διανύουμε, που ό,τι κάνει είναι disruptive στον χώρο του. Μαθαίνεις για μια σπουδαία προσωπικότητα, που εμφανίζεται μια φορά ανά αιώνα (;) – κάπως έτσι νομίζω. Και δεν επαφίεσαι στο να διαμορφώσεις γνώμη, από ό,τι γράφει ο ίδιος ο Elon Musk, με τα tweets του – που ίσως αποτελούν μια μικρή οπτική προς την προσωπικότητά του, ίσως και υποκειμενικό, αφού ο ίδιος ο Elon παρουσιάζει ό,τι θέλει – ούτε και από τις σύντομες γνώμες τρίτων (θετικές ή αρνητικές) που εκφράζονται για αυτόν, επ’ευκαιρία κάποιων κινήσεών του και ενεργειών του. Αποκτάς μια πιο πλήρη άποψη για αυτή την μεγάλη προσωπικότητα του χώρου της τεχνολογίας, επιχειρήσεων, αλλά και celebrity.
    Θεωρώ ότι το βιβλίο είναι πολύ καλό, και για τους θαυμαστές του Elon Musk, διότι μαθαίνουν λεπτομερώς για την ζωή και προσωπικότητά του, αλλά και για όσους για όποιον λόγο, τον αντιπαθούν, και βέβαια είναι καλό και για τις ενδιάμεσες κατηγορίες αναγνωστών, που δεν είναι ούτε fans, ούτε haters.
    Αγόρασα ξανά το βιβλίο, αλλά αυτή την φορά στην ελληνική του έκδοση, για να το κάνω δώρο σε έναν φίλο μου, που αντιπαθεί τον Elon Musk.

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • ankougen
    5
    16 στους 16 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Μου το έκανε δώρο ο κολλητός μου και το πρώτο πράγμα που πρόσεξα είναι το μεγάλο μέγεθός του! Το βιβλίο είναι ~750 σελίδες, αρκετά βαρύ, αλλά ο συγγραφέας έχει σπάσει την ζωή του Musk σε μικρά κομμάτια χρονολογικά και διαβάζεται πολύ εύκολα. Έχοντας διαβάσει και το προηγούμενο βιβλίο του, σε αυτό εμβαθύνει ακρετά και σίγουρα είναι πιο up to date. Μακράν πολύ καλύτερο από το προηγούμενο.
    -Είμαι περίπου στα μισά μέχρι στιγμής, θα επανέλθω μόλις το ολοκληρώσω, απλά σκέφτηκα ότι αυτά τα σχόλια θα βοηθήσουν κάποιους που ενδιαφέρονται να το πάρουν, αφού μόλις βγήκε.

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Επιβεβαιωμένη αγορά από Gamescom

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
    • Ήταν σχετικά ενδιαφέρον
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
  • 5
    Εκπρόσωπος καταστήματος

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση

Ερωτήσεις

70 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Panos_Gamer5625

η μετάφραση είναι καλή? καθώς το βιβλίο έχει γραφτεί στα αγγλικά

Δες όλες τις ερωτήσεις (2)
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες