Γεύσεις της λακωνικής γης, Από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο

Γεύσεις της λακωνικής γης, Από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο Κωδικός: 7031079

Η σπανιότητα των υλικών και η δυσκολία συντήρησης των τροφών οδήγησε τους Λάκωνες στο να παστώνουν το κρέας, τα κυνήγια, τα ψαρικά, και να ξεραίνουν τα άγρια χόρτα. Στην περιοχή δεν συναντάμε τουρσιά,...

Δες όλη την περιγραφή

Η σπανιότητα των υλικών και η δυσκολία συντήρησης των τροφών οδήγησε τους Λάκωνες στο να παστώνουν το κρέας, τα κυνήγια, τα ψαρικά, και να ξεραίνουν τα άγρια χόρτα. Στην περιοχή δεν συναντάμε τουρσιά, εκτός από μικρές πράσινες πιπεριές (πιπεράδες) και κάππαρη. Τα μπαχαρικά τους είναι η κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το κύμινο, ενώ τα μυρωδικά είναι το...

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Μαρία Καράμπελα
  • Εκδότης: Πατάκης
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2015
  • Αριθμός σελίδων: 224
  • Κωδικός ISBN-13: 9789601648521
  • Διαστάσεις: 22×17

  1. 2015

    από 11,62 €
13,27
ΠαράδοσηΤρί, 23 Ιουλ - Πέμ, 25 Ιουλ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

Απόθεμα 2 τεμάχια

Μαρία Καράμπελα

από 11,62 €

Περιγραφή

Η σπανιότητα των υλικών και η δυσκολία συντήρησης των τροφών οδήγησε τους Λάκωνες στο να παστώνουν το κρέας, τα κυνήγια, τα ψαρικά, και να ξεραίνουν τα άγρια χόρτα. Στην περιοχή δεν συναντάμε τουρσιά, εκτός από μικρές πράσινες πιπεριές (πιπεράδες) και κάππαρη. Τα μπαχαρικά τους είναι η κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το κύμινο, ενώ τα μυρωδικά είναι το πορτοκάλι, ο δυόσμος, ο μάραθος, το σέλινο και ο μαϊντανός.
Το ελαιόλαδο, που είναι το κύριο λίπος της λακωνικής κουζίνας, η μεγάλη κατανάλωση σε όσπρια, λαχανικά, ψάρια και η περιορισμένη κατανάλωση σε κρέας, με μεγαλύτερη προτίμηση στο χοιρινό, μετά στο αρνί και στο κατσίκι και τελευταία στο βοδινό, είναι τα κύρια στοιχεία της διατροφής των Λακώνων.
Ξεκινώντας από αυτά που συνήθιζαν να μαγειρεύουν οι παλιοί και που απηχούν τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, και καταλήγοντας στις συνταγές που μαγειρεύουν οι σύγχρονοι Λάκωνες, με βάση τις επιρροές που δέχτηκαν στα χρόνια που πέρασαν, η Μαρία Καράμπελα επιχειρεί στο βιβλίο αυτό ένα γευστικό οδοιπορικό στον τόπο και στον χρόνο.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Μαγειρική - Συνταγές
Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
Από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
224
Έτος έκδοσης
2015
Διαστάσεις
22x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

5 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες