4 Αστέρια αν και για τα χρήματα που την πήρα θα έπαιρνε άνετα 5, απλά θέλω να επισημάνω κάποια πράματα στον 1 χρόνο που τη χρησιμοποιώ.
Επιφάνεια ψησίματος; Πολύ μεγάλη. Όχι τεράστια αλλά πάρα πάρα πολύ καλή, για 4 άτομα ψήνεις άνετα κρέατα και λίγες πίτες/καλαμπόκια στην άκρη. Εντάξει, εμείς τρώμε και σαν ζώα οπότε μπορείς να το πεις και για 6/8 άτομα+πίτες/καλαμπόκια. Είναι γενικά ψησταριά που της βάζεις όσα κάρβουνα θες για ψήσιμο από 1 μέχρι και 8 άτομα. Ένα άλλο θετικό είναι πως παρ' ότι έχω ψήσει σε πολλές ψησταριές, αυτή για κάποιο λόγο κάνει ρεκόρ ψησίματος. Μπριζόλες έτοιμες σε 5 λεπτά ξέρω γω... Λογικά κάνουν δουλειά οι τρύπες που έχει περιφερειακά (οξυγόνο) αλλά αυτό θέλει και προσοχή, πρέπει να είσαι από πάνω και να γυρνάς συνέχεια. Ειδικά αν την έχεις γεμάτη σε κάρβουνο, η ζέστη που βγάζει είναι λίγο περισσότερη από το να κάθεσαι πάνω από ενεργό ηφαίστειο. ΟΚ, δεν έχω κάτσει ποτέ πάνω από ενεργό ηφαίστειο αλλά από Σαντορίνη κατάγομαι, κάτι θα ξέρω :-P
Το καπάκι αν και δε το χρησιμοποιώ συχνά, κάνει δουλειά αν δε θες να γυρνάς τα κρέατα συνέχεια αλλά εγώ είμαι από αυτούς τους ανώμαλους που θέλω να είμαι πάνω από την ψησταριά καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος και να γυρνάω τα κρέατα όπως θεωρώ ότι θα ψηθούν τέλεια. Ναι, είμαι ΚΑΙ ψυχαναγκαστικός ΚΑΙ λάτρης του κρέατος στα κάρβουνα. Η συναρμολόγηση είναι εύκολη. Πραγματικά, 10 βίδες που λέει ο λόγος και είσαι κομπλέ.
Στα αρνητικά τώρα. Βλέπω φωτό εδώ πέρα στα σχόλια που το καπάκι όταν είναι ανοιχτό, ακουμπάει σε τοίχο. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο αξεσουάρ που ΔΕΝ είχε η δική μου μέσα, αλλά μετά την συναρμολόγηση (Και επειδή δεν έχω τοίχο αλλά μόνωση, οπότε δε θα ακουμπήσει ποτέ εκεί το καπάκι) Μόλις την συναρμολόγησα είδα πως το καπάκι πάει 180 μοίρες πίσω και πραγματικά επειδή η ποιότητα κατασκευής (2ο παράπονο εδώ) είναι μία απλή λαμαρίνα, το φοβήθηκα μη σκιστεί. Το πρόβλημα λύθηκε όταν έδεσα το καπάκι ανάποδα, οπότε σταματάει στις ~95 μοίρες και έχει στήριξη στο ανοιχτήρι μπύρας. Που οκ, εγώ την μπύρα την ανοίγω με τα δόντια, με αναπτήρα, στο τραπέζι και γενικά με ό,τι βρω μπροστά μου.
Να συνεχίσω λίγο με τα αρνητικά. Όπως είπα, η κατασκευή είναι ''λαμαρίνα''. Αν δε προσέξεις στη συναρμολόγηση, θα σε κόψει. Βέβαια η προηγούμενη μου μεγάλη ψησταριά ήταν από κομμένο θερμοσίφωνα, οπότε ναι, δεν έχω αντικειμενικά κριτήρια. ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΣΙΔΕΡΟ Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, 3€+ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.....
Και τέλος, επειδή είδα κάποιους να λένε πως βάλανε άμμο και χάλασε το χρώμα από κάτω.... Ρε σεις... 1 Χρόνο, τουλάχιστο 200 ψησίματα, με μία απλή άμμο για γάτες (Έχουν μεγαλύτερη απορροφητικότητα) και δεν έχει πάθει το παραμικρό.
Τέλος είπα; Ε, όχι, έχω να πω και άλλα.
Η Σχάρα είναι μέτριας ποιότητας, καθαρίζεται πιο δύσκολα από άλλες καλές σχάρες που είχα. Ειδικά στο ψάρι, να είναι καλά το έξτρα ''δίχτυ'' που πήρα από διαφήμιση στο FB. ΝΑΙ, υπάρχουν διαφημίσεις στο FB που κάνουν αυτά που υπόσχονται. Το πιάνεις το ψάρι με το χέρι, το γυρνάς και το τρως με την πέτσα του. Όχι ότι με εξιτάρει αυτή η καινοτομία μιας και ψάρι τρώω 1 τη βδομάδα, επειδή είναι καλό για την υγεία. Που αν υπήρχε θεός, η πίτσα και τα πιτόγυρα θα ήταν ότι καλύτερο για την υγεία. Και τα τσίπουρα... Και για τα κρέατα γενικά δε θα έπρεπε να πεθαίνουν ζωάκια. Πφφφ, γίνομαι ''βίγκαν'' στη λογική τώρα αλλά συγνώμη, δε τα εννοώ, θα τρώω κρέας μέχρι να πεθάνω.