8 must-have γυναικεία κοσμήματα για την προσωπική σου συλλογή

Οκτώ διαχρονικά κοσμήματα που θα αποκτήσεις τώρα και θα φοράς για πάντα. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας να “χτίζεις” τη δική σου jewelry γκαρνταρόμπα! 

#1. Σκουλαρίκια με μαργαριτάρια

Τίποτα δεν μπορεί να φωτίσει το πρόσωπο μιας γυναίκας - πέρα από ένα αληθινό χαμόγελο - όσο ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με μαργαριτάρια. Αληθινά ή faux, λευκά, κρεμ ή πιο ροζέ τα μαργαριτάρια έχουν τον τρόπο να χαρίζουν ανεπιτήδευτη κομψότητα και στιλ. Στην κλασική ή πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή τους το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο εντυπωσιακό. Όσο πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία σου είναι το ζευγάρι που θα επιλέξεις τόσο περισσότερο θα το ευχαριστηθείς. Το υπέροχο με αυτή την πρόταση είναι ότι ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας! 



Jools

Karl Lagerfeld

Lee Cooper

#2. Ριβιέρα βραχιόλι

Μόλις φορέσεις την πρώτη ριβιέρα γύρω από τον καρπό σου δύσκολα θα μπορέσεις να την αποχωριστείς. Η ριβιέρα, γνωστή και ως tennis bracelet, που χαρακτηρίζεται από τις αστραφτερές πέτρες - η μια πίσω από την άλλη - έχει τον τρόπο να σε κάνει να μην  μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Λαμπερή και φινετσάτη. Μπορείς να τη φορέσεις μόνη της, δίπλα σε άλλες ριβιέρες (πιο λεπτές ή φαρδιές) ή με το ρολόι σου για μια νότα διακριτικής λάμψης. 


Swarovski

Oxzen

Oxette

#3. Βραχιόλια με Πέτρες

Σμαραγδί, μωβ, μπορντό, σκούρο μπλε, ροζ ή κίτρινο; Το μεγάλο στοίχημα σε αυτή την περίπτωση είναι να βρεις την απόχρωση της πέτρας που θα ταιριάξει περισσότερο με αυτό της επιδερμίδας σου. Μόλις το εντοπίσεις, η λάμψη και η γλύκα που θα χαρίσουν στις εμφανίσεις σου θα είναι ανεπανάληπτη. Το ίδιο και τα κομπλιμέντα που θα εισπράξεις κάθε φορά που θα κάνεις μια τέτοια επιλογή στα σκουλαρίκια, το κολιέ, το βραχιόλι ή το δαχτυλίδι σου.


Swarovski

Breeze

Nicholas Jewelry


#4. Σκουλαρίκια κρίκοι

Καμία συλλογή κοσμημάτων δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς ένα ζευγάρι κρικάκια. Όσο πιο απλό είναι το σχέδιο τόσο πιο εύκολα προσαρμόζεται στις περιστάσεις. Αν είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσεις ένα τέτοιο ζευγάρι σκουλαρίκια ξεκίνα από ένα πολύ απλό σχέδιο, στο μέγεθος που θα σε κάνει να νιώσεις ασφαλής, σε ασημί ή χρυσή απόχρωση. Έτσι, θα καταφέρεις να τα συνδυάσεις με τα πάντα και σιγά-σιγά θα ξεκινήσεις να δημιουργείς και πολύ όμορφα layering με άλλα σκουλαρίκια ή κρικάκια σε διαφορετικά μεγέθη. 


P D Paola

Guess

Savvidis

#5. Chokers

Δεν έχω εντοπίσει τι είναι αυτό ακριβώς που κάνει τα chokers να μη φεύγουν ποτέ από το προσκήνιο. Ίσως να είναι το γεγονός ότι έχουν συνδεθεί με την υψηλή ραπτική, ίσως όμως και οι εφηβικές αναμνήσεις που έχουμε όλες μας λίγο ή πολύ με αυτά. Το σίγουρο είναι ότι αν επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα μπορεί (κι αξίζει) να γίνει το σήμα κατατεθέν σου κόσμημα. Αν θέλεις να υιοθετήσεις τη διακριτική εκδοχή του αναζήτησε ένα λεπτό αλυσιδάκι, σκέτο ή με κάποιο πολύ διακριτικό charm. Αν ψάχνεις κάτι πιο statement, ένα choker με μαργαριτάρια είναι μονόδρομος. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να τα φορέσεις μόνα τους ή με άλλα κολιέ σε διαφορετικά μήκη.  



Swarovski

Lilison

Swarovski

#6. Belcher Bracelet

Το βλέπεις παντού, αναγνωρίζεις τις ομοιότητες αλλά αισθάνεσαι σαν να έχασες το memo για αυτή την τάση; Μην ανησυχείς, πρόκειται για την επαναφορά κλασικού σχεδίου και είμαστε εδώ για να προλάβεις τα πρώτα belcher bracelets!  H αλυσίδα Belcher πήρε το όνομά της από τον άγγλο πρωταθλητή μπόξερ Bare Knuckle Jem Belcher το 18ο αιώνα διεκδικώντας έτσι τη θέση της στα all time classics.  Φαρδιές αλυσίδες με ομοιόμορφους κρίκους, γνωστές και ως rolo chains θα τις αγαπήσεις είτε κάνεις layering από βραχιόλια είτε προτιμάς ένα και καλό.



Excite-Fashion

Oxzen

Aleyolé Fearless

#7. Chevalier

Ένα κόσμημα με ισχυρή προσωπικότητα, που στολίζει περήφανα το μικρό δάχτυλο στο χέρι και δύσκολα περνάει απαρατήρητο. Αυτό είναι το σεβαλιέ για εμένα. Κι αν φορεθεί σωστά με ένα πολύ διακριτικό και περιποιημένο μανικιούρ τότε μιλάμε για το απόλυτο στιλ. Θα βρεις πολλές προτάσεις και σε διαφορετικά budget. Μπορείς να ξεκινήσεις να ανακαλύπτεις τη γοητεία των σεβαλιέ με μια μίνιμαλ επιλογή και μόλις το συνηθίσεις να το εξελίξεις με κάποια πρόταση με το ζώδιο σου ή κάποιο μονόγραμμα που σημαίνει πολλά για εσένα.  



Δύο Χειροποίητα δαχτυλίδια από ασήμι

Δαχτυλίδι Σεβαλιέ από Χρυσό 14Κ

Δαχτυλίδι Σεβαλιέ Χρυσό Κ14

#8. Κλασικό ρολόι

Μπορεί το ρολόι να θεωρείται περισσότερο αξεσουάρ παρά κόσμημα όμως αν αποκτήσεις το κατάλληλο μπορείς να το κάνεις να δείχνει έτσι! Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να κάνεις focus σε πιο κλασικές γραμμές με δερμάτινο λουράκι ή ένα πολύ λεπτό μπρασελέ και με καντράν διαχρονικά, με διακριτική αρίθμηση. Μόλις εντοπίσεις το ρολόι που ταυτίζεται με την προσωπικότητα σου μη διστάσεις να το φορέσεις μαζί με τα αγαπημένα σου λεπτεπίλεπτα βραχιόλια.


Tissot

Daniel Wellington

Gucci

Ποιοι είμαστε

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης.

Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.cy. Η εταιρεία παρέχει ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων λογισμικού και πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, που αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της

Συγγραφέας

Δημοσιογράφος, enterpreneur & πιστή στο minimal chic. Διαβάζω, ταξιδεύω, δημιουργώ και επιστρέφω πάντα στα 2 σκυλάκια μου. Η μόδα είναι το νέο wellness! Let's dress up & be well!