Ασφάλεια αγορών Skroutz
Λειτουργικές ιδιότητες νερού, πρωτεϊνών, σακχάρων, λιπιδίων και φυσικών χρωστικών, Επίδραση στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων Κωδικός: 407243
- Συγγραφέας: Ευστράτιος Ρ. Κυρανάς
- Εκδότης: Τζιόλα
- Μορφή: Σκληρό Εξώφυλλο
- Έτος έκδοσης: 2011
- Αριθμός σελίδων: 414
- Κωδικός ISBN-13: 9789604183692
- Διαστάσεις: 25×17
Ευστράτιος Ρ. Κυρανάς
Επιστημονικά Βιβλία
Τρόφιμα, Σύσταση, προέλευση, αλλοιώσεις, επεξεργασία, ποιότητα και συσκευασία
από 27,45 €ΠροστέθηκεΕπιστημονικά Βιβλία
Μονάδες τροφοδοσίας (Catering), οργανωτικές δομές και διαχείριση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων
Ad από ΒιβλιοδίκτυοΠροστέθηκεΒιβλία για τον Ελεύθερο Χρόνο & τα Χόμπι
Τρόφιμα, Σύσταση, προέλευση, αλλοιώσεις, επεξεργασία και συσκευασία
Ad από ΒιβλιοδίκτυοΠροστέθηκε
Παρόμοια προϊόντα
Επιστημονικά Βιβλία
Ραδιοχημεία και Πυρηνική Χημεία, Βασικές αρχές και εφαρμογές
Ad από ΒιβλιοδίκτυοΠροστέθηκεΕπιστημονικά Βιβλία
Χημικές Διεργασίες Της Χημικής Τεχνολογίας, 1η Βελτιωμένη Έκδοση
Ad από ΒιβλιοδίκτυοΠροστέθηκε- Top αξιολογήσεις
Επιστημονικά Βιβλία
Προς τ’ άστρα, Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής
Ad από MykyklosΠροστέθηκε - Top αξιολογήσεις
Επιστημονικά Βιβλία
Ο Μύθος Του Φυσιολογικού, Τραύμα, Ασθένεια και Ίαση σε μια Τοξική Κουλτούρα
Ad από SilverProductsΠροστέθηκε- Top αξιολογήσεις
Όλα τα καταστήματα
Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής
- 35,26 €
- 24,92 €
- 25,86 €
- 24,92 €
- 29,96 €
Περιγραφή
Αναμφισβήτητα, οι πρωτογενείς και δευτερογενείς μεταβολίτες των τροφίμων ασκούν καθοριστική επίδραση τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όσο και στη θρεπτική τους αξία. Μεγάλο τμήμα των ερευνητικών προσπαθειών αναλώνεται στην ανεύρεση νέων φυσικών πηγών αυτών των ενώσεων, αλλά και στη δημιουργία παρόμοιων συνθετικών. Παράλληλα όμως, επιχειρείται και η βελτίωση των μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων, καθώς και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με στόχο όχι μόνο τη θετική συμβολή τους στην οργανοληπτική ποιότητα των τροφίμων, αλλά και για διασφάλιση της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας αυτών των ενώσεων.
Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην αναβάθμιση και οργάνωση της γνώσης, για καλύτερη κατανόηση της επίδρασης που ασκούν η σύσταση, η δομή, καθώς και οι "φιλικές" ή "εχθρικές" σχέσεις των συστατικών των τροφίμων, στη φυσικοχημική και λειτουργική συμπεριφορά τους. Η γνώση αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορεί να κατανοηθεί ευχερώς η ρυθμιστική επίδραση των μεταβολών τους κατά την επεξεργασία και συντήρηση των τροφίμων, τόσο στην οργανοληπτική ποιότητα, όσο και στη θρεπτική τους αξία.
Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η σχέση της δομής του νερού με τις λειτουργικές του ιδιότητες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την υδροφιλική ή υδροφοβική συμπεριφορά των υπόλοιπων συστατικών των τροφίμων. Το δεύτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στα αμινοξέα και τις πρωτεΐνες, το τρίτο στους υδατάνθρακες, το τέταρτο στα λιπίδια και το πέμπτο στις φυσικές χρωστικές των τροφίμων. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Χαρακτηριστικά
- Είδος
- Χημεία Θετικών Επιστημών
- Γλώσσα
- Ελληνικά
- Υπότιτλος
- Επίδραση στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων
- Μορφή
- Σκληρό Εξώφυλλο
- Αριθμός σελίδων
- 414
- Έτος έκδοσης
- 2011
- Διαστάσεις
- 25x17 cm
Σημαντική πληροφορία
Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.